X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Clostilbegyt dla mężczyzny- pomoże?
Odpowiedz

Clostilbegyt dla mężczyzny- pomoże?

Oceń ten wątek:
  • Wiewioora Autorytet
    Postów: 795 577

    Wysłany: 7 października 2022, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    U nas od roku nasienie było dramatyczne, morfologia 0, brak ruchu, czasami mniej niż milion plemników w całym nasieniu. Mąż po kuracji clo + suplementy + dieta odebrał dzisiaj wyniki - wszystko w normach.
    A jaka brał dawkę?

    Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Brak83 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 8 października 2022, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po 1.5 miesiąca brania Clo wyniki mojego męża przed/ po są takie:

    FSH: 7.02 mlU/ml -> 12.8 mlU/ml
    LH: 5.77 mlU/ml -> 7.71 mlU/ml
    Testosteron: 459 ng/dl -> 863 ng/dl.

    Mąż bierze 1 tabletkę co 3 dni.
    Panikować? Czy jest w normie i kontynuować dawkę?

  • magggie Przyjaciółka
    Postów: 66 38

    Wysłany: 13 października 2022, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    A jaka brał dawkę?
    Pol tabletki, codziennie :)

    12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

    Czekamy na chłopca 💙

    preg.png
  • Wiewioora Autorytet
    Postów: 795 577

    Wysłany: 14 października 2022, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Pol tabletki, codziennie :)
    Mój mąż też teraz ma tak brać, ale boimy się czy to nie będzie z duża dawka 😜 i widzę, że masz test pozytywny więc gratulacje 😀

    Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Wiewioora Autorytet
    Postów: 795 577

    Wysłany: 11 listopada 2022, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił badania hormonów, po braniu clo od 1.5 miesiąca, z czego 1 miesiąc pół tabletki dziennie. Co sądzicie o wynikach?
    LH 4,04 -> 3.42 (norma 1.7-8.6)
    FSH 2.33 -> 2.36 (norma 1.5-12.40)
    Estradiol 24.65 -> 45.51 (norma 7.63-42.59)
    Prolaktyna 214.20 -> 294.30 (norma 86.00-390.00)
    Testosteron 3.69 -> 4.79 (norma 2.80-11.00)
    Z czego może wynikać podwyższony estradiol i czy jest niebezpieczny?

    Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Foka11 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 11 listopada 2022, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂
    Jestem tu nowa.
    Zrobiliśmy badanie nasienia i wyniki wyszły bardzo kiepskie, chłopak ma brać clo 2x w tygodniu przez 30 dni i witaminy, a za 3 miesiące powtórka badań. Tez nie wiemy czego oczekiwać bo jak widzę u Was to większa dawka.

  • TyŚ Autorytet
    Postów: 1015 890

    Wysłany: 17 listopada 2022, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zastanawiam nad zasadnością brania tego leku. Mój mąż ma dobre wyniki hormonów

    FSH 4.22 (1.5-12 norma)
    LH 5.57 (1.7-8.6 norma)
    Estradiol 33 (11-43)
    Testosteron 777 ( 249-836)
    PRL 213 (86- 324)

    Ale mega słabe wyniki nasienia i żylaki powrózka 2 stopnia. Dr Radko ( tu na forum sporo o nim dobrego) zalecił tylko zabieg usunięcia żylaków, mówiąc ze ok 30% mniejsze szanse mamy przy takim nasieniu. Natomiast bylosmy tez u ginekologa na konsultacji ws niepowodzeń (ja miałam usunięty jajowod przez cp) i on zasugerował ze wynik nasienia są słabe i zalecił mężowi brać Clostilbetyg. I ja mam wątpliwości bo hormony ma ok…

    Co sądzicie? Kogo się słuchac?
    Help :(

    Moniek330 lubi tę wiadomość

    ————————-
    Ona 35, cykle OK, hiperprolaktynemia czynnościowa
    On 38, słabe parametry. Czynnik męski, jako przyczyna niepowodzeń.

    preg.png

    Chłopiec 💙 termin 7.04.2024

    20 dpt 8833 prog 50.80
    17 dpt 3412 prog 59.60
    12 dpt 408.8 progr 53.07
    10 dpt bhcg 136.9 prog 30.46
    8dpt bhcg 58.1 prog 46.28

    VII transfer mrozaczka. Cykl naturalny.
    VI 2023 stymulacja Gameta, pobieranie jajeczek. 17 pobrano, 10 zaplodniono. IMSI-MSOME. Tylko jedna ❄️ 4BA. Transfer odroczony. Hiperka 🥲
    V 2022 CP, usunięcie jajowodu
    2016 naturalnie 👶🏼
  • Ferox Ekspertka
    Postów: 200 160

    Wysłany: 17 listopada 2022, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TyŚ wrote:
    Ja tez się zastanawiam nad zasadnością brania tego leku. Mój mąż ma dobre wyniki hormonów

    FSH 4.22 (1.5-12 norma)
    LH 5.57 (1.7-8.6 norma)
    Estradiol 33 (11-43)
    Testosteron 777 ( 249-836)
    PRL 213 (86- 324)

    Ale mega słabe wyniki nasienia i żylaki powrózka 2 stopnia. Dr Radko ( tu na forum sporo o nim dobrego) zalecił tylko zabieg usunięcia żylaków, mówiąc ze ok 30% mniejsze szanse mamy przy takim nasieniu. Natomiast bylosmy tez u ginekologa na konsultacji ws niepowodzeń (ja miałam usunięty jajowod przez cp) i on zasugerował ze wynik nasienia są słabe i zalecił mężowi brać Clostilbetyg. I ja mam wątpliwości bo hormony ma ok…

    Co sądzicie? Kogo się słuchac?
    Help :(


    A zdajesz sobie sprawę że kompetencje ginekologa w sprawie prowadzenia mężczyzny by poprawić nasienie nie są odpowiednie? Wszak mężczyzni do ginekologów nie uczęszczają z swoim problemami

    Ona♀️ 28
    🌀 PCOS
    🍯 Insulinooporności (Glucophage 850mg)
    📍Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 µg)
    🏥05.03.2021 Kauteryzacja jajników.
    📛P/c. p przeciw Witce plemnika 1:10
    💊Inofem
    🎇2023
    Stymulacja:
    💉Bemfola 75x3 + Aromek❌
    💉Bemfola 75x3 + Aromek❌
    💉Bemfola 75x5 + Aromek❌

    🎈2024 Reprofit Ostrava In Vitro 🍀🩵

    On 30♂️
    2021/2022
    📊Ilość :120mln/ 201mln/185mln✅
    🔋Koncentracja: 39ml/69mln/74mln✅
    🚀Ruchliwość :58%/59%/59%✅
    💙Żywotność 65%/75%/72%✅
    ☢️Morfologia 2%/3%/4%✅
    🔍 USG prawidłowe brak żylaków powrozka.
    🧨TENfertil™ ON , olej z czarnuszki,sok pomidorowy 🍅
  • TyŚ Autorytet
    Postów: 1015 890

    Wysłany: 21 listopada 2022, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferox wrote:
    A zdajesz sobie sprawę że kompetencje ginekologa w sprawie prowadzenia mężczyzny by poprawić nasienie nie są odpowiednie? Wszak mężczyzni do ginekologów nie uczęszczają z swoim problemami

    Tak wiem, stad moje wątpliwości. Poszliśmy na konsultacje pary. I tak mnie to zaskoczyło ze nie zdążyłam nawet spytać na jakiej podstawie to zostało zlecone… bo wydaje mi się ze badania hormonalne mąż ma ok 😢

    ————————-
    Ona 35, cykle OK, hiperprolaktynemia czynnościowa
    On 38, słabe parametry. Czynnik męski, jako przyczyna niepowodzeń.

    preg.png

    Chłopiec 💙 termin 7.04.2024

    20 dpt 8833 prog 50.80
    17 dpt 3412 prog 59.60
    12 dpt 408.8 progr 53.07
    10 dpt bhcg 136.9 prog 30.46
    8dpt bhcg 58.1 prog 46.28

    VII transfer mrozaczka. Cykl naturalny.
    VI 2023 stymulacja Gameta, pobieranie jajeczek. 17 pobrano, 10 zaplodniono. IMSI-MSOME. Tylko jedna ❄️ 4BA. Transfer odroczony. Hiperka 🥲
    V 2022 CP, usunięcie jajowodu
    2016 naturalnie 👶🏼
  • Ferox Ekspertka
    Postów: 200 160

    Wysłany: 21 listopada 2022, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TyŚ wrote:
    Tak wiem, stad moje wątpliwości. Poszliśmy na konsultacje pary. I tak mnie to zaskoczyło ze nie zdążyłam nawet spytać na jakiej podstawie to zostało zlecone… bo wydaje mi się ze badania hormonalne mąż ma ok 😢


    Ja bym radziła dobrać kompetentnego androloga i szukać rozwiązania męża problemów z słabym nasieniem 😉

    Ona♀️ 28
    🌀 PCOS
    🍯 Insulinooporności (Glucophage 850mg)
    📍Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 µg)
    🏥05.03.2021 Kauteryzacja jajników.
    📛P/c. p przeciw Witce plemnika 1:10
    💊Inofem
    🎇2023
    Stymulacja:
    💉Bemfola 75x3 + Aromek❌
    💉Bemfola 75x3 + Aromek❌
    💉Bemfola 75x5 + Aromek❌

    🎈2024 Reprofit Ostrava In Vitro 🍀🩵

    On 30♂️
    2021/2022
    📊Ilość :120mln/ 201mln/185mln✅
    🔋Koncentracja: 39ml/69mln/74mln✅
    🚀Ruchliwość :58%/59%/59%✅
    💙Żywotność 65%/75%/72%✅
    ☢️Morfologia 2%/3%/4%✅
    🔍 USG prawidłowe brak żylaków powrozka.
    🧨TENfertil™ ON , olej z czarnuszki,sok pomidorowy 🍅
  • Wiewioora Autorytet
    Postów: 795 577

    Wysłany: 21 listopada 2022, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TyŚ wrote:
    Tak wiem, stad moje wątpliwości. Poszliśmy na konsultacje pary. I tak mnie to zaskoczyło ze nie zdążyłam nawet spytać na jakiej podstawie to zostało zlecone… bo wydaje mi się ze badania hormonalne mąż ma ok 😢

    Ja też bym radziła poszukać androloga.

    Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • TyŚ Autorytet
    Postów: 1015 890

    Wysłany: 21 listopada 2022, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie androlog - dr Radko w Warszawie widział wszystkie badania hormonalne/posiewy/pcr męża i nie radził mu brać nic poza lekami wspomagającymi przepływ krwi (żylaki powrózka) i zastanowić się nad operacja - która oczywiście wg badań nie daje gwarancji ze będzie lepiej…. dlatego wiecie, sugestia tego leku mnie zaskoczyła..

    ————————-
    Ona 35, cykle OK, hiperprolaktynemia czynnościowa
    On 38, słabe parametry. Czynnik męski, jako przyczyna niepowodzeń.

    preg.png

    Chłopiec 💙 termin 7.04.2024

    20 dpt 8833 prog 50.80
    17 dpt 3412 prog 59.60
    12 dpt 408.8 progr 53.07
    10 dpt bhcg 136.9 prog 30.46
    8dpt bhcg 58.1 prog 46.28

    VII transfer mrozaczka. Cykl naturalny.
    VI 2023 stymulacja Gameta, pobieranie jajeczek. 17 pobrano, 10 zaplodniono. IMSI-MSOME. Tylko jedna ❄️ 4BA. Transfer odroczony. Hiperka 🥲
    V 2022 CP, usunięcie jajowodu
    2016 naturalnie 👶🏼
  • M1985 Ekspertka
    Postów: 162 551

    Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komuś mocno skoczył testosteron po tym leku? Ja obecnie przy dawce 0.5 tabletki, dwa razy w tygodniu mam ponad 1400 przy normie 820.

    Wiem, że to pewnie za dużo i jutro idę na kolejną wizytę do androloga.

    O dziwo przy dawce 0.5 co 2 dzień testosteron wynosił trochę powyżej 1000. I zmieniliśmy na mniej a tu taki zonk.

    Nie wiem czemu tak wystrzeliło bo powinno spaść ;(
    Fakt, że zacząłem się ruszać więcej i chodzić na siłownię ale nie wiem czy to może mieć wpływ.

  • Ania 89 Autorytet
    Postów: 2626 661

    Wysłany: 12 stycznia 2023, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mojemu bardzo skoczył. Normalnie miał około 420 i hormony w normie a po ClO wyskoczył na prawie 1200. Dodatkowo miał mega skurcze pomimo brania dużych dawek magnezu. Hormony w tym czasie też totalnie się posypały. Odstawił po wyniku całkowicie CLO. Androlog mówił że organizm źle zareagował na CLO. Niestety nie wszystkim służy. Czasami potrafi wszystko namieszać. Pozdrawiam

    43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Wiewioora Autorytet
    Postów: 795 577

    Wysłany: 12 stycznia 2023, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża akurat testosteron jakoś nie podskoczył. Ale za to estradiol wariuje. Po miesiącu był ponad normę, po 3 poniżej normy. Dzisiaj mamy wizytę u androloga więc dowiemy się o co chodzi. Jeżeli chodzi o wyniki nasienia to po 3 miesiącach brania pół tabletki dziennie parametry za bardzo się nie poprawiły. Nie wpisałam jeszcze w stopkę, ale są prawie że identyczne jak w lutym zeszłego roku. Na własną rękę wracamy do dawki pół tabletki co drugi dzień, bo taka dawka w zeszłym roku dała super wyniki

    Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • goldfieber Znajoma
    Postów: 25 24

    Wysłany: 14 stycznia 2023, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dołączam do Was w tym temacie. Mąż ma bardzo duża ilość plemników i ruchliwość. Ale za to w pierwszy badaniu nasienia 5% form prawidłowych, po 3 miesiącach już 3% prawidłowych form. Fragmentacja 39%. Testosteron ledwo łapie się w normy a destisyweinu wolnego niedobór. Dostał clostilbegyt 1 tabletka co dwa dni i do tego fertilman plus, dodatkowo osobo jeszcze koenzym Q10. Czy jest tu też ktoś z wysoką fragmentacja którą udało się obniżyć i zajść w ciążę ?

  • Ania112233 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 17 lutego 2023, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też właśnie zaczyna przygodę z clo. Oligozoospermia.
    FSH - 3,34 (0,95-11,95)
    LH - 1,75 (0,57-12,07)
    Testosteron - 633 (47,01-980,56)
    Estriadol - 22,20 (11,00-44,00).

    Od poniedziałku clo, tenfertil on, sok pomidorowy i czarnuszka. I czekamy 3 miesiące :)

    Choć jestem zaniepokojona czytając, że clo może wcale nie pomóc :(

  • Ewelina9 Przyjaciółka
    Postów: 82 29

    Wysłany: 17 lutego 2023, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania:
    1. Ten fertil ona 3 op.x 120 +1op.x68
    2. Ten fertil on 3op.x120 + 1op.x 68
    3. Estrofem 1op.x23 tabletki
    4. Aromek pół op. (15 tabletek)
    5. Clostibegyt 2op.x 10 tabletek

    Oddam puregon pen

    W razie zainteresowania proszę o kontakt tutaj, dla bezpieczeństwa transakcji mogę wystawić leki na olx pod jakaś inna kategoria.
    Odbior we Wrocławiu bądź wysyłka.
    Ceny do dogadania się :)

  • Wiewiórka Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 12 marca 2023, 01:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża również wyniki się strasznie pogorszyły po Clo- wcześniej też nie były rewelacyjne, trochę udało się poprawić pół roczną suplementacją. Wystarczy miesiąc brania Clo- ponowne badania i komandosów zero, totalna załamka...
    Połączyliśmy fakty z braniem tego leku i powtórzyliśmy badania krwii: trzykrotnie mu podskoczył testosteron, lh i FSH, wcześniej wszystkie wyniki w normie. Dodatkowo chodził jeszcze nabuzowany, podenerwowany i wszystko widział w czarnych barwach - wszystko przez nadmiar testosteronu, który daje takie objawy, bardzo to wpłynęło na jego psychikę:-(
    Wszystko chyba zależy od przyczyny problemu, czym innym są żylaki powrózka, czym innym podejrzenie uszkodzenia jąder i jednemu Cło zaszkodzi, drugiemu pomoże.
    Na pocieszenie wszystko jest do poprawy po odstawieniu tego leku: wyniki hormonów wróciły do normy juzt po miesiącu, na poprawę jakości trzeba
    niestety czekać około 3 miesięcy, mamy nadzieję że wróci do poziomu przed Cło:-)

    👧35 l.
    3 lata starań:-(
    AMH 5,12
    Insulinopornosc, PCOS, Hashimoto, problemy z nadnerczami, rozregulowane hormony
    🤵 36 l.
    Żylaki powrózka, Teratozoospermia
    14.09.2023 punkcja
    6 occytow
    5 dojrzałych
    4 zapłodnione
    3 zarodki
    18.09.2023 transfer 3dniowego zarodka
  • Grzegorz93 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 8 maja 2023, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Mam pytanie co do leku Clo. Jak zachowywali się Wasi mężowie po tym specyfiku ?
    Zaczynam kurację tym lekiem ale nie ze względu na płodność tylko na wahania nastroju, brak przybieraniu na masie mięśniowej, sile oraz niemożność zejścia z wagi. Są dni kiedy mam mnóstwo siły i chęci, a następne wyglądają jakbym miał spać całymi dniami
    10 dni po 1 tabletce, następnie 0,5 przez 2/3 miesiące. Oczywiście po 10 dniach ponowne badania. Po waszych wpisach boję się, że zaczną się problemy z nasieniem albo erekcją.

    Sylwetka skini FAT
    https://zapodaj.net/cc0845463e93a.png.html Zdjęcia wyników badań

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 14:39

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ