X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy E. coli w nasieniu
Odpowiedz

E. coli w nasieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Molly534 Nowa

Wysłany: 26 maja, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    staramy się z mężem o dziecko ponad 3 lata – niestety bez skutku. Przez długi czas skupiałam się głównie na sobie, robiłam mnóstwo badań, ale wszystko wychodziło w normie. Dopiero po czasie zbadaliśmy dokładnie męża – okazało się, że wyniki nasienia są bardzo słabe. Lekarz zalecił badania bakteriologiczne i wtedy wyszło, że w nasieniu jest obecna E. coli.

Od roku jesteśmy pod opieką specjalisty, próbujemy różnych metod leczenia, ale na razie bez większych rezultatów. Chciałabym zapytać:
    czy ktoś miał podobną sytuację?
    Jak wyglądało leczenie, ile trwało, czy udało się zajść w ciążę naturalnie lub z pomocą? Czy jest w ogóle na to realna szansa przy takiej infekcji?

Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i doświadczenie – naprawdę ciężko już o nadzieję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ