X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Jak czesto sex przy słabym nasieniu ?
Odpowiedz

Jak czesto sex przy słabym nasieniu ?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawostka. Wczoraj mieliśmy IUI. Wypadła nagle, w 10 DC, a <3 było wieczorem w 9 DC. Nie spodziewaliśmy się, że jajca będą już gotowe, no ale trudno. Po tak krótkim czasie plemników było o 1/3 mniej niż miał po 3 dniach abstynencji. W normie, ale jednak dużo mniej! Ruch za to lepszy.

Madzialena, nie można się poddawać po pierwszym badaniu. Niech mąż się suplementuje i za 3 miesiące powtórzy badanie. Niby morfologii nie można poprawić, ale niektórym się to udaje, my jesteśmy takim przykładem.

• freta Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara a co brał/ robił Twój mąż, że tak ładnie się poprawiła morfologia?

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża również wyniki bez rewelacji.. tak bynajmniej nam się wydaje ;). Badanie nasienia było na początku lipca i teraz 18 września powtarzamy po suplementacji i 23 września wizyta u urologa. Zobaczymy co powie. Palenie rzucone przeze mnie i męża też na początku lipca od razu po odebraniu wyników. @ spodziewam się 22 września i tak bardzo chciałabym ujrzeć 2 kreseczki w końcu. Fajnie się czyta wpisy dziewczyn, którym się udało ;)
    Edit: Zapomniałam dodać, że my wcześniej <3 mniej bo moja gin stwierdziła że jak się wie kiedy jest owulacja to lepiej czekać aż nastąpi i wtedy próbować..... już do tej gin nie chodzę (w trakcie szukania lepszego gin jestem) teraz <3 częściej ale to dopiero praktycznie nasz 2 cykl z częstszym <3 więc zobaczymy czy to coś da. Dodatkowo 2 razy spróbowaliśmy <3 z żelem conceive plus bo u mnie to z tym śluzem tak różnie. Efekty 22 września chociaż na cud nie liczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 19:32

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez ten zel kupiliśmy, fajna sprawa:)
    Mamy kiepskie wyniki, morfologia 1%, ilość w ejakulacie 70mln.
    Czekamy na wizyte u androloga, M robi wyniki z krwi, ehh....też mam nadzieje na ten mały cud.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktos rzucic okiem? Zaszla ktoras z was w ciaze z takimi wynikami partnera? Jak dlugo wam to zajelo?

Morfologia 5%
    Plemniki o szybkim i wolnym ruchu postępowym- 19%
    Ruch niepostepowy 15%
    Nieruchowe 66%
    Ilosc calkownita 43,97 mln
    Koncentracja 6,56 mln w ml
    Objetosc 6,7 mln
    Zywotnosc 34%
    Ph 7,7
    Czas uplynnienia 30 Min

Abstynencja 5 dni

Tlumaczenie z niemieckiego, wiec sorry jakby wystapily niescislosci. Jak co to pytac. Dzieki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:17

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wreszcie jak jest lepiej? Codziennie czy co drugi dzien? :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • JagnaaJankowskaa Znajoma

Wysłany: 21 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    I wreszcie jak jest lepiej? Codziennie czy co drugi dzien? :P
    Kiedy chcesz xD

Problem męski: Oligoasthenozoospermia wrzesien2018.

Oligoasthenoteratospermia grudzień2018
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ