X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Kot w domu tak czy nie?
Odpowiedz

Kot w domu tak czy nie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot w domu za i przeciw. Moje córki marzą o kotku. Jedna ma 6 lat druga 5. My się boimy odpowiedzialności i roboty. Ale tak nas proszą że rozważamy...

Vienne lubi tę wiadomość

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za: masz kota 😃 mruczy, ma miękkie futerko i charakterek.
    Przeciw: może podrapać meble albo ludzi. Może strzelić focha, np jak go zostawisz samego w domu i w odwecie za tę zniewagę zostawić ci pamiątkę w postaci 💩 na wycieraczce lub nasika do torby od laptopa / walizki / na twój ulubiony płaszcz. Tak. Normalnie załatwia się do kuwety i jest czysciutki, ale jak zemsta, to zemsta! Może nie każdy, nie wiem, ale kotka u moich rodziców tak robi. Poza tym jest kochana. Dzieci też robią różne numery. Kot to nowy domownik i trzeba się z tym liczyć, że też demonstruje swoje potrzeby . No i warto poczytać sobie rasach kotów jeśli chcesz zdecydować sie na rasowego. Rózne rasy różne wymagania i charaktery.
    https://zwierzaki.pl/rasy-kotow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 10:56

Księgowa, Vienne lubią tę wiadomość

• Ela@ Nowa

Wysłany: 27 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot to pięknaaa sprawa. sama mam brytka - te są najlepsze! bardzo polecam, bo jest więcej radości w domu i zwierzę uczy odpowiedzialnosci

• AnnaMD Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot jest bezproblemowy oprócz małego rzyga z kłaczka raz na 3 mce na podłodze. Z kotem jest dużo mniej zachodu niż z psem, no ale nadal to żywe zwierze i wymaga opieki,m karmy, lekarza. Ja bym brała, ale ja ma zamiar jeszcze miec drugiego kota i psa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 14:18

4aGdp2.png

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
    Czynnik męski

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
    21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i <3 (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g
    30+2 1600 g
    33+2 2200 g
    36+2 3200 g :O
    39+0 3600 g
    18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie życia bez tego małego skurczybyka, który się lasi, przytula, grzeje, mruczy i wszystko inne! Nawet mimo tego, że czasem jest złośliwy! To jest prawdziwy przyjaciel człowieka - który też, jak człowiek, ma swoje widzimisię 😊 czasami.

Izi lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ