Laboratorium czy Klinika
-
WIADOMOŚĆ
-
znalazłam taką wypowiedz na forum w internecie dotyczącą owsików
"pyrantelum na owsiki - działa na dorosłe osobniki. czyli wybiłaś dorosłe (o ile nie jest to za słaby lek). na czas leczenia do spania obcisłe majtki (potem wyprasowanie i wyprane w min 60 st., piżama też), w dzień po podaniu leku wymiana pościeli i sprzątanie (to sama postępowanie co z majtkami). btw dwie tabletki na jedna dawkę to trochę mało jz tego co pamiętam (ja brałam chyba 3, wg wagi). poczytaj lepiej o owsicy. "
a tutaj link http://forum.gazeta.pl/forum/w,86962,122374065,122382918,Re_Jak_szybko_dziala_PYRANTELUM_na_owsiki_.html
co o tym sądzicie? -
nick nieaktualnyna czczo mam wziąć 2 rano i po tygodniu 1, tabletek jest 3;
nie badałam się, robię to profilaktycznie; rzeczywiście ten droższy lek to jedna tabletka o silnym i szerszym działaniu; mam kontakt z dziećmi, młodzieżą, takie pasożyty, to norma, nawet przy myciu rąk, uważam,że nie zaszkodzi mi to,podobno znów zgrzytałam zębami, może to i bruksizm, ale jak dalej będę zgrzytać, to pójdę do stomatologa po "ochraniacze" na zęby,
ale lepiej nie mieć pasożytów niż je mieć. -
nick nieaktualnyPoczytałam to forum,
ludzie są dziwni, lekarze też, owsiki czy glizdy nie są potworami, ale osłabiają organizm ( ja po oczach namierzę chore dziecko), więc wolę przed ciążą załatwić jak najwięcej spraw ze zdrowiem. Cieszę się, że mój lekarz rodzinny sekunduje mi w działaniach i spokojnie wypisuje recepty po konsultacji, każe spokojnie czekać na dziecko, przynajmniej tyle wsparcia ze strony medycyny. -