Lekarz, śląsk- poprawa wyników nasienia 💦😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:No, mój tez wrażliwy 🫣🫣🫣 nie będę mu mówić, ze lekarz ma humory 😂
W sumie ten nasz był miły do porzygu, ale efektów brak… choć fakt faktem, pierwszego lekarza szukałam właśnie, żeby był empatyczny, bo nie chciałam zniechęcić męża.
Sikoreczkaaa, czyli ten lekarz tez wam proponował menopur?
Czekam z niecierpliwością na wizyty, dziewczyny 😉 dajcie znać !Chochlik12 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chochlik12, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
elektro96 wrote:Mam wrażenie, że mężów miałyśmy u tego samego lekarza… 😆 u nas też miała być bajka i ciąża po kilku miesiącach od rozpoczęcia leczenia 😆😆 A efektów brak.
Czekam z niecierpliwością na wizyty, dziewczyny 😉 dajcie znać !
Hahah, No nasz aż tak pozytywny nie był. Ale dawał szanse. Jednak red flag miałam na wizycie 4 miesiące temu, kiedy po 3 miesiącach leczenia koncentracja spadła na 2 mln a on nam powiedział, ze za 3 miesiące nasienie będzie gotowe do inseminacji 😂😂😂👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Sikoreczkaaa wrote:Ja nie wiem jak to jest że leczenie kobiet jest na takim wysokim poziomie a u mężczyzn to jest jakaś magia..
Ja też się zastanawiam 🤔
Chyba jest po prostu więcej ginekologów, bo zapotrzebowanie jest większe w Polsce - jednak to kobiety chodzą częściej na wizyty, przeglądy 😂
Faceci idą do urologa/androloga tylko gdy jest jakiś problem… i to nie zawsze… może po prostu procentowo więc więcej ginekologów, przez to procentowo jest więcej lepszych lekarzy, ale to taka moja teoria.. 🤣
Problem płodności w takim samym procencie dotyka i mężczyzn i kobiet… także ten xD12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja to wciąż nie mogę wyjść z podziwu, że nam wszyscy rozkładają rece jak pytam "Dlaczego tak słabe wyniki". Wyniki wszystkie ok, żylaki usunięte. No czarna magia i tyle. Strasznie mnie to wkurza.👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901 -