Lekarz, śląsk- poprawa wyników nasienia 💦😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Jakich polecacie andrologów na Śląsku w kontekście poprawy wyników nasienia?Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
11 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej, ja polecam dr Targońskiego. Wcześniej mąż leczył się u innego lekarza i przez ponad rok kręciliśmy się w kółko mam wrażenie. Dr Targoński podszedł zupełnie inaczej do leczenia i tak po 3 miesiącach leczenia zaszliśmy w ciążęOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Herbaciana wrote:Hej, ja polecam dr Targońskiego. Wcześniej mąż leczył się u innego lekarza i przez ponad rok kręciliśmy się w kółko mam wrażenie. Dr Targoński podszedł zupełnie inaczej do leczenia i tak po 3 miesiącach leczenia zaszliśmy w ciążę
Hej. A możesz coś więcej powiedzieć na temat leczenia?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Ooo, z chęcią też dowiem się więcej o lekarzu.
Aktualnie zapisaliśmy się do Wiatra z Krakowa, ale nie ukrywam że trochę nas przytłacza odległość - biorąc pod uwagę, że wchodzimy w pewien proces.. 🥲Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
U nas sprawa wyglądała tak że wyniki nasienia były bardzo słabe, plus co drugie badanie wychodziły bakterie. Faszerowalismy męża antybiotykami bodajże prze 9 miesięcy, ale wyniki się nie poprawiały, bakterie z niewiadomych przyczyn powracały co jakiś czas i wtedy trafiliśmy do dr Targońskiego. Doktor zaproponował że albo możemy dalej walczyć antybiotykami (co wydaje mu się trochę bez sensu bo jak widać do tej pory nie zdaje egzaminu) albo zmienić podejście i zastosować menopur w zastrzykach (nie tanie leczenie ale mówił że osiąga bardzo dobre efekty na tym leku). I tak przez 3 miesiące dawałam mężowi zastrzyki co 3 dni. Po 2 miesiącach mąż miał zrobić badanie kontrolne jak reaguje i czy coś ruszyło. Po tym czasie niestety nie udało się zrobić badania z różnych pobocznych przyczyn i zawiłości życiowych, zrobiliśmy je po 3 miesiącach czyli pełnej kuracji, która lekarz zalecił. Zaczym odebraliśmy wyniki nasienia okazało się że jestem w ciąży naturalnej ❤️ Potem gdy odebraliśmy wynik okazało się że koncentracja z niewiele ponad 1mln skoczyła na 27mln! Wtedy też pierwszy raz udało się zbadać morfologię plemników - nie była super, ale lekarz stwierdził że jest wystarczajaca. Z racji tego że po odstawieniu leku parametry zapewne spadną zdecydowaliśmy się na mrożenia nasienia. Także podsumowując u nas to podejście sprawdziło się lepiej niż oczekiwałam. Pewnie nie u każdego zadziała w taki sposób, ale myślę że warto spróbować bo koszty w pewnych przypadkach już nie do końca grają rolę.
elektro96 lubi tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
15.07 FET ❌
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Sikoreczkaaa wrote:Herbaciana a jak u Was wyglądały hormony?
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
15.07 FET ❌
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Sikoreczkaaa wrote:Nam też proponowali zastrzyki jak nic nie ruszy po operacji żylaków. Hormony też w normie no może ciut za mały testosteron ale w normach labu. Wiec dajesz nadzieję.
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
15.07 FET ❌
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Zapisaliśmy się do doktora Targońskiego na najbliższy możliwy termin - za miesiąc (klinika).
W przychodni dopiero na termin na za 3 miesiące. 😰
Dziękuję za polecenie, zrobię update bo pierwszej wizycie.
Trochę nam szkoda, że musimy tyle czekać, bardzo chcielibyśmy popchać sprawę do przodu, ale trudno. Działamy z dietą i sposobem życia 💪Herbaciana lubi tę wiadomość
Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
My byliśmy u dr. Targonskiego potwierdzić żylaki. I to ok, potwierdził. Jednak lekarz już był mocno zmęczony bo było godzinne opóźnienie w klinice i z opowiadań męża zrobił dość średnie wrażenie. No ale może dlatego że był to piątek o godzinie 20. Daj znać jak będziecie po wizycie
-
Oki, my tez zapisani 🫣 No cóż, trzeba czekać…
Sikoreczkaaa, Herbaciana lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Sikoreczkaaa wrote:My byliśmy u dr. Targonskiego potwierdzić żylaki. I to ok, potwierdził. Jednak lekarz już był mocno zmęczony bo było godzinne opóźnienie w klinice i z opowiadań męża zrobił dość średnie wrażenie. No ale może dlatego że był to piątek o godzinie 20. Daj znać jak będziecie po wizycie
Oj to niedobrze, mój się wystarczająco stresuje całym tym lekarzem, mam nadzieję, że to kwestia zmęczenia 😅
Mąż jest umówiony na 17 w pt, może będzie lepiej 🤣Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
Chochlik12 wrote:Oj to niedobrze, mój się wystarczająco stresuje całym tym lekarzem, mam nadzieję, że to kwestia zmęczenia 😅
Mąż jest umówiony na 17 w pt, może będzie lepiej 🤣Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
15.07 FET ❌
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Herbaciana wrote:Może miał gorszy dzień rzeczywiście, mąż był u niego kilka razy, ja raz byłam z nim i oboje odnieślismy pozytywne wrażenie. Jedynym minusem jest to że często zdarzają się jakieś opóźnienia bo doktor dużo czasu poświęca każdemu pacjentowi
Czasem nie ważne humory lekarza. Liczą się efektyChmurka21 lubi tę wiadomość
-
Herbaciana - to akurat na plus 😁 lubimy się nie czuć jak problem dla lekarza xd
Sikoreczka to prawda, ale mój jest trochę straumtyzowany lekarzami, nie chce w Nim utrwalać jakiś złych przekonań i jednak pokazać Mu, że istnieją też jakichś normalni lub chociaż neutralni 😂
Tym bardziej, że od lat nie chodzi do lekarzy, a nawet z rozwaloną i zakrwawioną głową chciał „przechodzić” 😂Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
No, mój tez wrażliwy 🫣🫣🫣 nie będę mu mówić, ze lekarz ma humory 😂
W sumie ten nasz był miły do porzygu, ale efektów brak… choć fakt faktem, pierwszego lekarza szukałam właśnie, żeby był empatyczny, bo nie chciałam zniechęcić męża.
Sikoreczkaaa, czyli ten lekarz tez wam proponował menopur?Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej!