mała ruchliwość plemników - wyniki badań
-
w nawiasie wartości referencyjne
okres abstynencji 7 dni (3-5)
upłynnienie 10 min (<60min)
objętość 1,5ml (>=1,5 ml)
ph 8,2 (>=7,2)
barwa prawidłowa
lepkość prawidłowa
Aglutynacja brak
Agregacja brak
koncentracja plemników w mlm/ml 93.11 (>15)
całkowita liczba plemników 139 (>39)
ruch postępowy (PR) (%) 18,79 norma >32
ruch całkowity (PR+NP%) 20,13 norma >40
brak ruchu (%) 79.87 < 60
plemniki żywe (%) 64 norma>58
plemniki o prawidłowej budowie (%) 9 norma >4
plemniki o nieprawidłowej budowie (%) 91 w tym nieprawidłowa główka 87% niepr. wstawka 35%
koncentracja kom. okrągłych 0,2 norma<5
koncentracja leukocytów per.dodatnich 0,1 noram<1
plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką 2% norma <50
czy z taką ruchliwością możliwe jest zapłodnienie naturalne?
-
Mozliwe jest zaplodnienie ale warto by zdiagnozwoac skad wysokie ph i taka ruchliwosc zrobcie posiew nasienia i USG jader.. mozliwe ze przyczyna jest w jakis bakteriach w nasieniu
-
jest mozliwosc...jesli posiew by nic nie wykazal i usg tez by bylo prawidlowe to dieta, nie przegrzewac jader, luzne gatki, troche sportu wprowadzic, nie korzystac z sauny ,
podobno pomaga cola, kawa godzine przed stosunkiem..nie wiem na ile to prawda
witaminkimoga wam pomoc.. bo akurat ruchliwosc jest do popraswy w miare łatwa
za obnizona ruchliwosc plemnikow moze byc tez niski estradiol
wiec jak dl mnie witminki plus dieta i nie przegrzewanie jader ( jeslipali rzucic palenie )
w trakcie zrobic posiew ui usg / mozna dodatkowo z krwi zrobic poziom testosteronu i estradiolu jesli wszytsko bedzie ok.. to za jakis czas powtorzcie badania o ile nie "wpadniecie " i zobaczycie czy witaminy pomoglyShafuli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo mój tez ma nieruchawe te plemiory Ale stanowczo powiedział że palenia nie rzuci - wszystko dla mnie zrobi tylko nie to ...no to co ja biedna mam począć Męża zmienić ? Na razie daje mu witaminy i Mace ( taki korzenie z peruwiańskich andów) - zaczął się ruszać - je więcej owoców no i na wizytę u Androloga się zapisał Ciekawe czy coś to pomoże...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:55
-
nick nieaktualnyWitaminy pełna para idą. Wizyta u Androloga juz była. Stwierdził że jest dobrze Za 2 miesiące powtórzyć badanie z posiewem. Luźne boxerki sa ( a wiecie jak je ciężko dostać ?! ;P). Zaczął się ruszać ( w końcu to nerd ) i chodzi regularnie na siłkę od miesiąca. Zobaczymy co z tego wyniknie
-