X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Morfologia?? Jakie macie wyniki.
Odpowiedz

Morfologia?? Jakie macie wyniki.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :)
    Myślę czy zamówić mężowi jakieś witaminki na podrasowanie nasienia 😁

• boo123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati nasienie super. Nie ma się do czego przyczepić. Pozazdroscic

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Nati nasienie super. Nie ma się do czego przyczepić. Pozazdroscic
    Dzięki za odpowiedź 😘

boo123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już zglupialam
    Koncentracja 46 mln/ml
    żywe plemniki 70%
    Plemniki ruchliwe 44%
    Ph 7.5
    Morfologia 1.72%
    Stwierdzono tetrazoospermia
    SCD 33%

Lekarz wczoraj powiedział że możemy z takimi wynikami spokojnie starać się naturalnie. Maz po operacji zylakow powrozka nasiennego.
    Ja bylam pewna ze ylte wyniki są mega kiepskie.

• MaBu Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia87 a jaka jest całkowita ilość plemników? Ruchliwość i żywotność plemników super, morfologia też może być okej jeśli plemników jest dużo. Mój lekarz mówi że z jego doświadczenia jak jest 12 mln plemników z prawidłową morfologią to są normalne szanse na ciążę spontaniczną, bez technik wspomaganego rozrodu. No ale właśnie, ile macie wszystkich plemników? Te 1.72% prawidłowej morfologii daje po przeliczeniu ok. 12 mln plemników?

Starania od czerwca 2020
    Klinika Macierzyństwo - dr P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaBu wrote:
    Bunia87 a jaka jest całkowita ilość plemników? Ruchliwość i żywotność plemników super, morfologia też może być okej jeśli plemników jest dużo. Mój lekarz mówi że z jego doświadczenia jak jest 12 mln plemników z prawidłową morfologią to są normalne szanse na ciążę spontaniczną, bez technik wspomaganego rozrodu. No ale właśnie, ile macie wszystkich plemników? Te 1.72% prawidłowej morfologii daje po przeliczeniu ok. 12 mln plemników?

Na wynikach mam tak -
    46 mln/ml. 109mln/ejakulat

1.72% z tych wartości to odpowiednio 700000 i 1,874 800.

• MaBu Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie ta morfologia trochę za słaba ale tak naprawdę to są tylko takie ogólne wytyczne. Tak długo jak u mężczyzny jest przynajmniej jeden zdrowy plemnik to szansa jest.

Starania od czerwca 2020
    Klinika Macierzyństwo - dr P
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas morfologia 1%, przy czym pozostałe parametry też obniżone, w klinice moja ginekolog mówiła mi że wynik nie świadczy, że mąż jest bezpłodny tylko że być może temu starania trwają już rok czasu, i trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale żeby brał suplementy i ponowił badania bo na jednym wyniku nie można polegać. Ale też się zdziwiłam, bo byłam pewna, że powie mi, że tylko in vitro, a tu żadne takie słowo nie padło, mówiła żebym się umówiła na sprawdzenie drożności jajowodów. Więc myślę, że jakby było tak strasznie z wynikami to nie kazałaby mi robić tej droznosci, bo do in vitro nie trzeba...

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ