Obecność przeciwciał przeciw plemnikom ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, na początku grudnia robiłam badanie z krwi na obecność przeciwciał przeciw plemnikom. Dzisiaj otrzymałam wynik - słabo dodatni. Co on oznacza? Czy nie mamy szans na naturalne zajście w ciążę? Do lekarza będę mogła iść dopiero po nowym roku . Zdołowałam się.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Cześć dziewczyny, na początku grudnia robiłam badanie z krwi na obecność przeciwciał przeciw plemnikom. Dzisiaj otrzymałam wynik - słabo dodatni. Co on oznacza? Czy nie mamy szans na naturalne zajście w ciążę? Do lekarza będę mogła iść dopiero po nowym roku . Zdołowałam się.
I co byłaś już u lekarza? Co Ci powiedział?
U mnie jest podobno taki problem ale ze strony męża -
Nie mam pojęcia jak się leczy nawet nie wiem w jakich przypadkach dostaje się zalecenie takiego badania... myślę o sobie, bo już z mężem mieliśmy tyle badań a ja różnych zabiegów diagnostycznych (hsg, laparo, histero) i ndal nie ma się do czego przyczepić.... i sama sobie wyczytałam gdzieś te przeciwciała...Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
nick nieaktualnyz tego co wiem pp najlepiej robić ze śluzu ( po stosunku) bo badanie z krwi jest mało dokładne- tzn, z krwi czesto wychodzi wynik ujemny a tak naprawde przeciwciała są. ktoś mnie poprawi?
mar- tak jest, jak to moja gin "fachowo" to okreslila- jesli kobieta wytwarza takie przeciwciała na plemniki to mają one skutecznie upierda*ane witki więc wiadomo nie mogą się ruszaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:28