obnizony testosteron i prl przy gornej granicy normy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej kochane u mojego m wyszło w hormonach ze test jest o prawie 8 jednostek obnizony(miał 272 przy normie 280-800) do tego nasienie jest ponizej normy ale powoli rosnie w gore
prl ma 15,20 przy normie do 15,20
czy ktorejs z Was maz tez miał podobny problem? jakie leczenie miał wprowadzone? i czy była poprawa?
naczytałam sie ze jesli wprowadzi sie leczenie testosteronem to nasienie moze sie obnizyc..Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Aby nieobnizac par nasienia nie podajesie samego test rownolegle podaje sue bloker androgenow np tamoxifen wtedy parametry sie nie pogarszaja a wrecz wspomnagaja peoces spermatogenezy
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Aby nieobnizac par nasienia nie podajesie samego test rownolegle podaje sue bloker androgenow np tamoxifen wtedy parametry sie nie pogarszaja a wrecz wspomnagaja peoces spermatogenezy
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Aniu, niestety muszę "przebić" wyniki Twojego męża.
Mój ma prl 228 a testosteron 165.
I czuję, że droga przed nami robi się coraz dłuuuuższa...Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
z tego co slyszalam to jest on bardzo dobry ..ale szczerze nie wiem bo nie mialam z nim do czyynienia .. moj teraz ma zestaw
omnadren 1 zastrzyk co dwa tyg
Agapurin i tamoxifen 2x1 tabl
plus witaminy -
Ania1986 wrote:Dla jasności polubiłam oba wpisy aby dać znać o wiadomości
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:z tego co slyszalam to jest on bardzo dobry ..ale szczerze nie wiem bo nie mialam z nim do czyynienia .. moj teraz ma zestaw
omnadren 1 zastrzyk co dwa tyg
Agapurin i tamoxifen 2x1 tabl
plus witaminy
Ania a jak to jest z tym lh,fsh bo czytałam ze jak jest bliżej dolnej granicy to tez nie dobrzeAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUmowiłam go do endo i urologa. i zastanawiam się co mu przepiszą i czy nie iść z nim, bo jak go spławią testosteronem i tyle to dupa.
tylko gorsze, że zaczęłam się martwić, czy to nie żaden guzek... bo ta prl to przegięcie.
Aniu, normy tak jak u Ciebie dokładnie. -
Ania1986 wrote:Ja załatwiłem mojemu polfilin, nie zaszkodzi a może pomóc.
Ania a jak to jest z tym lh,fsh bo czytałam ze jak jest bliżej dolnej granicy to tez nie dobrze
jesli juz FSH i LH jest wysokie to tylko kiedy testosteron nisko... bo daje znac ze jadra podejmuja "walke"
zaleznosc jest prosta Testosteron spada ...FSH i LH rosnie wtedy widac ze organizm reaguje ..
jesli Tsetosteron spada a LH i FSH nie reaguje ..jest gorzej ;/
FSH u mezczyzn pobudza produkcje spermy
LH - zapewnia potrzebną dawkę testosteronu.
shooa.. jesli chodzi o PRL .. to jake ma TSH ?? robiliscie ??
jesli jest cos z przysadka .. bo rozumiem ze o guzku mowisz o gruczolaku przysadki .. to TSH chyba tez bedzie niskie..
ps.. jelsi myslisz o gruczolaku przysadki to tez spokojnie .. nie jest to nic zlosliwego .. fakt duzo miesza zarowno u kobiet jak i mezczyzn ale warto wztedy szybko to wykryc zeby wdrozyc leczenieAnia1986 lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Umowiłam go do endo i urologa. i zastanawiam się co mu przepiszą i czy nie iść z nim, bo jak go spławią testosteronem i tyle to dupa.
tylko gorsze, że zaczęłam się martwić, czy to nie żaden guzek... bo ta prl to przegięcie.
Aniu, normy tak jak u Ciebie dokładnie. -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:idz z nim.. facet o polowe rzeczy sie nie dopyta albo nie zwroci na cos uwagi ;/
ps. dobrze ze do badania nie musiałam mu pomoc sie rozebrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:44
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:generalnie jest tak
jesli juz FSH i LH jest wysokie to tylko kiedy testosteron nisko... bo daje znac ze jadra podejmuja "walke"
zaleznosc jest prosta Testosteron spada ...FSH i LH rosnie wtedy widac ze organizm reaguje ..
jesli Tsetosteron spada a LH i FSH nie reaguje ..jest gorzej ;/
FSH u mezczyzn pobudza produkcje spermy
LH - zapewnia potrzebną dawkę testosteronu.
shooa.. jesli chodzi o PRL .. to jake ma TSH ?? robiliscie ??
jesli jest cos z przysadka .. bo rozumiem ze o guzku mowisz o gruczolaku przysadki .. to TSH chyba tez bedzie niskie..
ps.. jelsi myslisz o gruczolaku przysadki to tez spokojnie .. nie jest to nic zlosliwego .. fakt duzo miesza zarowno u kobiet jak i mezczyzn ale warto wztedy szybko to wykryc zeby wdrozyc leczenie -
Ania1986 wrote:dokładnie idz ! ja z moim dobrze ze poszłam, weszliśmy i lekarz pyta co nas sprowadza a maz na mnie sie patrzy ja mowie do niego :no mów w końcu ty z problemem przyszedłeś, a ten yyyy.... i karp , no to ja ratując sytuacje zaczęłam opowiadać, pokazywać wyniki, normalnie jak z dzieckiem;)
ps. dobrze ze do badania nie musiałam mu pomoc sie rozebrać
a co do rozbierania sie now eisz bylo by ciekaweiAnia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTsh nie robilismy, idziemy jutro. Dziewczyny! Ja go wzielam przypadkiem sila na badania ze mna bo to bylo dzien po odebraniu wynikow nasienia. Wkurw*lam sie i zmusilam a tu przypadkiem takie cyrki wychodza.
jutro robimy tsh bo teraz wiem, ze to trzeba sprawdzic przed wizytami u lekarzy a w przyszlym tygodniu endo i uro i ide z nim. Przekonalyscie mnie:)
Tak jak analizuje sytuacje i ostatnie lata to objawy nadmiaru prl i niedoboru test nie sa nowe dla nas a wyjasniaja wiele ospalosc czy np.'problemy' lozkowe jakie sie zdarzaly.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Shoa a nie macie jakiegos androloga? Z jakiego regionu jestes?
Bo szczerze mowiac najlepiej by bylo do androloga urolog+ endo razem