obnizony testosteron i prl przy gornej granicy normy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:sprawdziłam w LUXMEDZIE 256 zł taki abonament
Jesli masz w okolicy Enel-med to jak najbardziej tam sobie wykupic jak place 131 zł i mam skierowanie na co chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:27
-
nick nieaktualnykochane podzielę się z Wami pozytywną informacją, bo w świetle tych ostatnich dni jest ona dla mnie pozytywna.
markery AFP i PSA u męża w normie a dokładnie przy dolnej granicy!!!
u mnie co prawda przy granicy górnej normy marker CA 19.9 (wynik 26.2) i zaczynam podejrzewam endometriozę, bo już wcześniej jej objawy w zestawieniu z moimi przypadłościami podejrzanie mi się zgadzały, ale zrobię dalszą diagnostykę i zobaczy się.
narazie działamy intensywnie w leczeniu mężaAnia_84, Ania1986, FasUla lubią tę wiadomość
-
Super moj ps mial 0,728 przy normie 1,40000
a Afp1,83 norma 0,000-7,00
i androlog powiedzial ze bardzo dobrze
wiec jak u was wyszlo jeszcze nizej to tym bardziej
własnine slyszlama ze przy enometriozie CA jest podwyzszone ;/ -
5 dni roznicy raczej nie zrobi. choc nam dr zawsze mowil zeby robic razem ..
fakt u nas FSH w ciagu 10 dni spadlo z 52 na 43 -
nick nieaktualnyMały update - No i dostał mąż skierowanie na rezonans żeby wykluczyć mikrogruczolaka przysadki.. termin mamy szybko na szczęście bo przyszły tydzień. Ale okazało się,że kolejny raz źle wypadły próby wątrobowe, nie wiem, może to ma jakiś związek. W każdym razie dzięki Waszym radom diagnostyka in progress:)
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyurolog 5 marca. Od edno dostalismy dzis bromka i za 3 mce badania i kontrola. Ale edno stwierdzila,ze wysoka prl to tylko od tego gruczolaka na 99% i przewiduje leczenie do roku. Takze dzis zaczynamy bromka ( bo przy mojej prl bede mu podbierac:) bo mi chce zlecic kolejne badania i nie dala narazie bromka) i za miesiac, dwa zaczynamy powaznne starania bo moze juz zolnierze sie poprawia:)
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia, musze przyznac ze tak. nie wiem na ile jej zaangazowanie wymusilam majac wiedze od Was i od razu to zaznaczajac w wielu elemntach (kobieta nie rozmawiala z mezem prawie w ogole tylko ze mna) a na ile kazdego traktuje powaznie i zleca kompleksowe badania, ale wykazala soe duza empatia i zrozumieniem sytuacji. Chwala jek za to. A dla Was kochane wieeeeelkie dzieki za Wasza pomoc bo dzieki Wam wiedzialam co dalej zrobic po pierwszych zalamujacych wynikach!!!
-
czesc dziewczyny:) bardzo fajny i pomocny watek:) 11 marca idziemy z M do androloga dr Bergier i juz zrobilismy prawie wszystkie bad hormonalne o ktorych tu mowa:) i mam pytanie czy ten marker apf musi byc robiony na czczo? bo tylko tego nam brakuje...
Ania_84, Nina86 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nie markery nie musza byc na czczo AFP - to marker jader z tego co pamietam , natomiast PSA prostaty
co do dr Bergiera super facet moj maz stwierdzil ze to jeden z lepszych lekarzy z jakimi sie spotkal.. i faktycznie jest konkretny..ale jedno co na pewno to dba o zdrowie mezczyzny i za to chyle mu czoła jak z nim rozmawialismy to naparwde odp na wszystkei pytania.. opowiada wszytsko co jest mozliwe a co wyklucza..Paolala lubi tę wiadomość
-
dziekuje za odp:)
no właśnie czytałam o nim dużo dobrego:) mam nadzieję, że nam coś pomoże:) hmmm u mojego M teoretycznie wszystkie bad hormonalne sa w zakresach normy, testosteron przy dolnej granicy, ale problem jest bo nie dochodzi do wytrysku...albo jest ale bardzo skąpy... stad tez nie robilismy poki co badania nasienia, bo i tak masakra by była... poza tym hmmm nie wiem czy by dał rade oddac nasienie:(Ania_84 lubi tę wiadomość
a sprawdzaliscie czy nie ma nasienia w moczu ??
czy nie dochodzi do czesciowego wytrysku wstecznego - wtedy nasienie cofa sie co cewki i jest w moczuPaolala lubi tę wiadomość
-
mocz miał badany i nie ma tam nasienia...hmmm bardziej jest kwestia tego, że nie dochodzi do pełnego podniecenia...zamiast dojść do wytrysku w pełnym wzwodzie to opada...
nick nieaktualny