X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Pepsi i plemniki
Odpowiedz

Pepsi i plemniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zonka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, maz zajada profertil, ale spozywa sporo pepsi, czytałam o tym, ze napoje gazowane, zwłaszcza te z kofeina i duża ilością cukru obniżają jakość nasienia. Czy ktos w tym temqcie robil analizy, badania?
    Wariuje czy wskazane jest abysmy cos zmienili?

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przy słabym nasieniu warto zmienić dietę na taką bez słodyczy, kawy, fast foodów, alkoholu, papierosów.. Wiadomo, że wszystko to powoduje że to nasienie może odbiegać od norm. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku, raz za czas małe ilości nie zaszkodzą. Dodatkowo warto zrobić badania hormonów, usg jąder, bo może się zdazyc że przyczyna leży gdzie indziej, wtedy suplementy ani dieta mogą nie pomóc..

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    „Sporo pepsi” to jakie to są ilości? Codziennie po 2l? Czy raz ja jakiś czas? Nie ma co popadać w skrajności, pewnie raz na jakiś czas puszka pepsi nie zaszkodzi, ale jeśli pije litrami to są to ogromne ilości kofeiny, cukru, dodatków chemicznych i mogą mieć negatywny wpływ na nasienie

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonka wrote:
    Cześć, maz zajada profertil, ale spozywa sporo pepsi, czytałam o tym, ze napoje gazowane, zwłaszcza te z kofeina i duża ilością cukru obniżają jakość nasienia. Czy ktos w tym temqcie robil analizy, badania?
    Wariuje czy wskazane jest abysmy cos zmienili?

Zależy ile wypija dziennie tego pepsi?
    Jak bardzo złe jest nasienie?
    Bo wiem z doświadczenia że jeden suplement tego typu nie pomoże jeśli odchylenia są duże.
    Wiem bo od kwietnia 2020 walczymy o lepsze nasienie i przerabialiśmy dużo takich gotowych suplementów które nam osobiście nie pomogły.

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ