Poprawa jakości nasienia "RECEPTY"
-
WIADOMOŚĆ
-
MOJE wrote:U nas zaczynaliśmy od tragicznych wyników. Trochę poprawił profertil. Ale to do zaledwie 2% i dużą lepkość dodatkowo.
Ja kompletnie bez naturalnej owulacji.
Dziś okazało się że dzięki kuracji która zrobiliśmy z PYLKU PSZCZELEGO zobaczyłam na teście dwie kreski. Grube dorodne dwie kreski !!!! Czekam do 8:00 żeby zrobić betę .
Ale już wiem że naszpikowany witaminami pyłek sprawił cud. Polecam poczytać o tym naturalnym wyrobie pszczół
A czy mogłabyś powiedzieć co to za kuracja? Byłabym wdzięczna*30 lat
*jajowody drożne
*kariotypy prawidłowe
*mutacja MTHFR oraz V Leiden
*fDNA plemników 20% ( po zabiegu usunięcia żylaków)
*AMH 1,92
Invicta Gdańsk
03.2020 zaczynamy z ivf
06.04 - pobranie 7 kumulsów ( tylko 1 zarodek przetrwał do 5 doby)
11.04 - transfer 5dniowego zarodka 4.1.1
6dpt -BHCG 23,0
10dpt - 77,9
17dpt - 969,0
31dpt - mamy serduszko -
nick nieaktualny
-
Ostatnio ginekolog mi mowila, że przy slabym nasieniu, w okresie owulacyjnym zaleca współżycie co 2 dni, a przy dobrym nasieniu- codziennie . Przy slabym nasieniu w okresie nieplodnym nie zaleca się długich przerw w współżyciu, ponieważ nie wpływa to dobrze na jakość nasienia.Morfologia 0%-1%
SCD 33%
HBA 31-36%
Styczeń 2020-start in vitro (Macierzyństwo)
26.02 punkcja- pobrano 12 komórek, 9 dojrzałych, 6 zostało zaplodnionych
02.03 transfer blastocysty 4.1.1 - nieudany
26.05- transfer blastocysty 4.1.2 ❤+encorton+neoparin+AH
6dpt II kreski, beta 46,34, 8dpt beta 142,70,prog 22,10, 14dpt beta 2646, prog 24, 20dpt pęcherzyk ciążowy, 29dpt ❤ Zostały ❄️❄️
Dziewczynka 💞
"Nawet tęczy jest potrzebny deszcz, więc nie możesz teraz poddać się "
-
A widziałyście ten nowy artykuł na ovu jak poprawic parametry?
https://ovufriend.pl/wywiad/jak-za-pomoca-diety-poprawic-parametry-meskiego-nasienia-rozmowa-z-zalozycielkami-akademii-plodnosci,26.htmlPJUR lubi tę wiadomość
"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -
judysia86 wrote:A widziałyście ten nowy artykuł na ovu jak poprawic parametry?
https://ovufriend.pl/wywiad/jak-za-pomoca-diety-poprawic-parametry-meskiego-nasienia-rozmowa-z-zalozycielkami-akademii-plodnosci,26.html
W porównaniu wyników kwietnia z majem to są trochę lepsze, ale też to co było dobre teraz pospadalo...
Mąż waży 94kg, więc teraz plan jest na zrzucenie kilkunastu kg. I wtedy powtórzenie badań za 2-3 miesiące lub do dwóch kresek.
Jak u Was? Czy jedyną opcją wg lekarza jest i vitro? -
Tak, możesz przejrzeć mój pamiętnik.
ania14 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Badania zrobiliśmy w klinice u dr Żaka , powiedział że na następne mamy przyjechać z rana bo jakby się jakieś ruszaly to Od razu mrozimy, wypisal mężowi skierowanie na badania za tysiąc złotych i mówił że wysłać mu wyniki SMS, genetycznych jeszcze nie ma a razy a mu wysłałam 2tyg temu i cisza , nie wiem co dalej
-
Nie znam tego lekarza. Nie wiem, jakie ma opinie.
Natomiast - parametry nasienia są bardzo zmienne. Nam udało się osiągnąć 59% ruchu postępowego, a na początku żaden się nie poruszał. Mąż miał kurację hormonalną oraz wcina (do tej pory) niewiarygodną wręcz ilość supli.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:Nie znam tego lekarza. Nie wiem, jakie ma opinie.
Natomiast - parametry nasienia są bardzo zmienne. Nam udało się osiągnąć 59% ruchu postępowego, a na początku żaden się nie poruszał. Mąż miał kurację hormonalną oraz wcina (do tej pory) niewiarygodną wręcz ilość supli.
Ja męża karmię pylkiem pszczelim od 2 tyg i zamówiłam to o czym tu przeczytałam supramen i chcemy ponowic wyniki na koniec sierpnia , ciekawe co to będzie.
A za Was trzymam kciuki 🥰 -
Krąsi wrote:Nie znam tego lekarza. Nie wiem, jakie ma opinie.
Natomiast - parametry nasienia są bardzo zmienne. Nam udało się osiągnąć 59% ruchu postępowego, a na początku żaden się nie poruszał. Mąż miał kurację hormonalną oraz wcina (do tej pory) niewiarygodną wręcz ilość supli.Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
tuonela wrote:probowalam znalesc jaka mieliscie suplemwnacje bardzo bym chciala wiedziec.
Kuracja hormonalna była zmienna - w zależności od wyników.
Suple: wit. E, wit. C, wit. D3, kwas foliowy, wit. A, cynk, selen, l-glutation, l-arginina, l-karnityna, buzdyganek, kwas omega 3, koenzym q10, wit. B kompleks, kwasy ALA, mleczko pszczele, polfilin - lek na ciśnienie.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Wrzucam promoszkę na supla polecanego gdzieś na tej grupie z krótszą datą (ale jeszcze w terminie). Zawsze to kilkanaście PLNów w kieszeni zostanie...
https://www.aptekagemini.pl/bodymax-plus-z-lecytyna-60-tabletek-duplikat-1.htmlKrąsi lubi tę wiadomość
-