proszę o pomoc w interpretacji wyniku-po wstępnej azoospermi w marcu.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No rzeczywiście jak na moje oko (chociaż też dopiero zaczynam sie orientować w temacie) troche slabe wyniki. Ale jest ich całkiem sporo jakby przeliczyć całkowitą ilość prawidłowych (wiecej niz u nas) także nie trać nadziei. No i fajnie ruchliwosc sie poprawila. Czym suplementowalas męża? Byliscie juz u androloga/urologa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:39
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
paaulla84 wrote:Mąż robił USG i badał Testosteron i prolaktynę i wszystko jest ok.
Suplementacja: Salfazin, wit. C, L-karnityna, orzechy brazylijskie, pestki dynii, słonecznika Teraz po tych wynikach chyba kupię Androvit i macę jeszcze.
Mój też mace łyka oprócz tego co wymienilas daje mu jeszcze koenzym q10. U nas drugie badanie będzie początkiem września.
Trzymam kciuki bo jak sie polepszylo to i szanse mimo wszystko sa wyzsze!Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Robotka, gratuluję
Mój M ma wyniki bardzo podobne do Waszych.
Walczymy już od około 1,5 roku.
W styczniu miał słabą morfologię 2% i 17mln, teraz morfologia "skoczyła" do 3% a ilość wzrosła 3 krotnie. Żywotność i ruch postępowy lekko poniżej normy, ale za to objętość super 6 ml.
Zażywa cały czas Androvit, po ostatnich wynikach zaczęłam szprycować M koenzymem Q10, L-karnityną, kwasem foliowym i macą.
Po konsultacjach z andrologiem zalecił mojemu M Profertil. Jest drogi ale podobno skuteczny.
Wierzę, że się udapaaulla84, Z. lubią tę wiadomość
-
Łasicowata dam Ci znać w piątek jaka jest popraea po profertilu. Mąż bierze już ponad 3 mce.
Paulla poprawa jakaś jest ale chyba nie za duża może zastanówcie się też nad profertilem. -
godaweri wrote:Kochana jesteś wielką nadzieją. Mój mąż ma prawie identyczne wyniki na obecną chwilę i Twój post dodał mi skrzydeł. Wiara czyni cuda
Łasicowata my też mieliśmy kupić profertil ale zwlekaliśmy prawie miesiąc bo chciałam aby wylykał wszystko co mu wcześniej kupiłam no i nie doczekaliśmy się kupienia:) -
Wrzucę Wam dziewczyny wyniki męża porównanie 3. Poprawa jest znaczna ale nie w ilości prawidlowych
Brał : Profertil, mace, Żeń-szen, capivit a+e forte, kwas foliowy, + basen min co drugi dzień, bieganie i spacery. Ma taką pracę że zaczął nosić dresy i zdjął bieliznę w ogole jej nie nosi. Dużo pomidorów, orzechy brazylijskie i pestki dulyni.
Porównanie badań nasienia 04.04. || 26.05. || 01.08||
Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 4 || 4 || 4
Upłynnienie 45 || poniżej 20min|| upłynnione po dostarczeniu,mniej niz 10min
Objętość 3,8 || 5 ||3,5
pH 7,8 || 7,7||7,7
barwa Biaława || Prawidłowa||Prawidłowa
Lepkość Prawidłowa || Prawidłowa||Prawidłowa
Aglutynacja Brak || Brak ||Brak
Koncentracja plemników w 1ml ej 8,1 || 6 ||20!!!!
Całkowita liczba plemników w ej 30,78 || 30mln ||70!!
Ruch postępowy 14% || 32,5% ||69,2
w mln 4,3mln || 9,8mln ||48,4
Ruch całkowity 42% || 50% ||75,5
w mln 12,9mln || 15mln ||52,8
Brak ruchu 58% || 50%||24,6
Żywotność 65% || 86% ||80
w mln 20mln ||56,6
Plemniki prawidłowe 2% || 0%||1,7 wciąż mało:(
w mln 0,6mln ||1,2Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 06:50
paaulla84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarola_aa wrote:Wrzucę Wam dziewczyny wyniki męża porównanie 3. Poprawa jest znaczna ale nie w ilości prawidlowych
Brał : Profertil, mace, Żeń-szen, capivit a+e forte, kwas foliowy, + basen min co drugi dzień, bieganie i spacery. Ma taką pracę że zaczął nosić dresy i zdjął bieliznę w ogole jej nie nosi. Dużo pomidorów, orzechy brazylijskie i pestki dulyni.
Porównanie badań nasienia 04.04. || 26.05. || 01.08||
Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 4 || 4 || 4
Upłynnienie 45 || poniżej 20min|| upłynnione po dostarczeniu,mniej niz 10min
Objętość 3,8 || 5 ||3,5
pH 7,8 || 7,7||7,7
barwa Biaława || Prawidłowa||Prawidłowa
Lepkość Prawidłowa || Prawidłowa||Prawidłowa
Aglutynacja Brak || Brak ||Brak
Koncentracja plemników w 1ml ej 8,1 || 6 ||20!!!!
Całkowita liczba plemników w ej 30,78 || 30mln ||70!!
Ruch postępowy 14% || 32,5% ||69,2
w mln 4,3mln || 9,8mln ||48,4
Ruch całkowity 42% || 50% ||75,5
w mln 12,9mln || 15mln ||52,8
Brak ruchu 58% || 50%||24,6
Żywotność 65% || 86% ||80
w mln 20mln ||56,6
Plemniki prawidłowe 2% || 0%||1,7 wciąż mało:(
w mln 0,6mln ||1,2
-
Karolaaa,
Wyniki znacznie lepsze:)
Ilość i reszta parametrów są extra i myślę, że nadrabiają za morfologię!
Jaki teraz macie plan?
Tak podpytuję bo my (z podobnymi parametrami) zastanawiamy się nad insemką. Szkoda tracić czasu bo androlog nam nic nie pomógł... -
paaulla84 wrote:KArola a z jakiej firmy mąż łyka macę?
-
nick nieaktualnywklejam , może się przyda, i polecam Naszego biciana
W tej chwili organizujemy konkurs dla pacjentów, w którym możesz wygrać właśnie takie badanie genetyczne w kierunku AZF i CFTR (dwie mutacje w genie CFTR). Zupełnie za darmo. Rynkowa wartość tego badania to 1000 zł, a dodatkowo w nagrodę wliczona jest przesyłka kurierska (badanie polega na pobraniu śliny i odesłaniu jej do laboratorium, wyniki przyjdą pocztą).
Jeżeli chcesz zrobić tę diagnostykę skorzystaj z okazji i weź udział w konkursie. Trwa jeszcze tylko tydzień, więc nie odkładaj tego na później. To co trzeba zrobić to wykonać zdjęcie ilustrujące hasło "ktoś chce żebyś był..." i wysłać je na adres stowarzyszenia:
[email protected] -