Słaba morfologia
-
Sama morfologia o niczym nie świadczy, jeżeli jest duża koncentracja to nie ma to aż takiego znaczenia. A reszta parametrów w normie ?
Kookoosanka lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
👩31 lat
- niedoczynność tarczycy
- NK 20%
- genotyp Kir AA
👨34 lata
- słaba morfologia i ruchliwość plemników
- przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (mar test bez leków ok.60%)
- fragmentacja DNA 27%
4 nieudane IUI 😔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kookoosanka wrote:Ok, dziękuje za informacje. Mój obecnie stosuje Fertilman Plus (3 opakowanie zaczyna) zobaczymy czy będzie poprawa… w kwietniu morfologia 0%.
Czy morfologia 0% daje szansę na powodzenie in vitro?👨- ciężki OAT ❌
👩🏼 - AMH 7,26
- PCOS ❌️
1 IVF VI.2024 ❌️ - brak zarodków
2 IVF IX.2024 🙏 -
nick nieaktualnyDaisy90 wrote:U nas po trzech opakowaniach morfologia ani drgnęła. Nadal 0%. Łudzę się, że to jednak za krótki okres suplementacji jak na tak kiepskie wyniki. Zobaczymy za kolejne 3 m/s.
Czy morfologia 0% daje szansę na powodzenie in vitro?
Zmartwiłaś mnie trochę...
a jak pozostałe wyniki ?
Ja wmawiam sobie, że jak mamy koncentrację i ruchliwość w normie to nie będzie tak źle...
Nie mam pojęcia czy morfologia 0% daje szanse na in vitro - jeszcze do takich rozmów nie zaszliśmy.
-
Kookoosanka wrote:Zmartwiłaś mnie trochę...
a jak pozostałe wyniki ?
Ja wmawiam sobie, że jak mamy koncentrację i ruchliwość w normie to nie będzie tak źle...
Nie mam pojęcia czy morfologia 0% daje szanse na in vitro - jeszcze do takich rozmów nie zaszliśmy.
Czytałam kiedyś, że jak jest duża ilość plemników to są spore szanse że przy in vitro znajdzie się jakiś zdrowy plemnikznawcą tematu jednak nie jestem więc nie wiem ile w tym prawdy. Ale to tak na pocieszenie
U nas zwiększyła się koncentracja o 5 mln (nadal sporo poniżej normy), a pozostałe parametry uległy obniżeniu (a już były fatalne). No i morfologia ani drgnęła, jak było 0% tak zostało.
Zwiększyła się też lepkość z ++ na +++ więc możliwe że żywotność i ruch zmniejszył się przez pogorszenie lepkości - choć tu też nie wiem ile w tym prawdy.
Za 3ms znów powtórka z badań. Kupiłam wczoraj ziarna czarnuszki i Olej z czarnuszki - podobno jest w stanie podnieść morfologię - zobaczymy.
Daj proszę znać, jakie będziecie mieli wyniki po ponownym badaniu nasienia.
Powodzenia!👨- ciężki OAT ❌
👩🏼 - AMH 7,26
- PCOS ❌️
1 IVF VI.2024 ❌️ - brak zarodków
2 IVF IX.2024 🙏 -
Daisy90 wrote:U nas po trzech opakowaniach morfologia ani drgnęła. Nadal 0%. Łudzę się, że to jednak za krótki okres suplementacji jak na tak kiepskie wyniki. Zobaczymy za kolejne 3 m/s.
Czy morfologia 0% daje szansę na powodzenie in vitro?
W stopce mam ostatnie wyniki badań.Daisy90, Kookoosanka lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualnyDaisy90 wrote:Czytałam kiedyś, że jak jest duża ilość plemników to są spore szanse że przy in vitro znajdzie się jakiś zdrowy plemnik
znawcą tematu jednak nie jestem więc nie wiem ile w tym prawdy. Ale to tak na pocieszenie
U nas zwiększyła się koncentracja o 5 mln (nadal sporo poniżej normy), a pozostałe parametry uległy obniżeniu (a już były fatalne). No i morfologia ani drgnęła, jak było 0% tak zostało.
Zwiększyła się też lepkość z ++ na +++ więc możliwe że żywotność i ruch zmniejszył się przez pogorszenie lepkości - choć tu też nie wiem ile w tym prawdy.
Za 3ms znów powtórka z badań. Kupiłam wczoraj ziarna czarnuszki i Olej z czarnuszki - podobno jest w stanie podnieść morfologię - zobaczymy.
Daj proszę znać, jakie będziecie mieli wyniki po ponownym badaniu nasienia.
Powodzenia!
My do Fertilmana Plus dorzuciliśmy: cynek, korzeń MACA w tabletkach, orzechy brazylijskie i olej z czarnuszki (codziennie jedną łyżkę). Dam znać!
u nas:
Koncentracja 23,0 mln/ml 46,0 mln/ejakulat - niby w normie, ale coś nie daje mi spokoju...
Ruch postępowy 60 %
Daisy90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kookoosanka wrote:no ok, ale czy 23,0 mln to dużo ?
Kookoosanka lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -