Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Słabe nasienie a kwalifikacja do IVF
Odpowiedz

Słabe nasienie a kwalifikacja do IVF

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zula18 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie co do kwalifikacji do IVF, ja dopiero się rozeznaję w temacie. Mam wizytę 18 maja w sprawie kwalifikacji do in vitro. Możecie mi powiedzieć jakie są rokowania na dostanie się?
    W skrócie starania 1,5 roku, długie cykle bezowulacyjne, androgeny bardzo wysokie, diagnoza PCOS, mimo stymulacji i ładnej reakcji na leki i potwierdzona owu - brak ciąży. Zrobiliśmy Seminogram i wyniki są bardzo złe jak to lekarz powiedział
    . Koncentracja 167mln/ml,
    objętość 0.2
    Ruch postępowy 1,35
    Ruch całkowity 11%
    Plemniki nieruchome 88%
    Żywe plemniki 20%
    Morfologia budowa - 3%
    Podwyższona lepkość
    Agregacja
    Ja 25 lat maz 29

• PCOS| brak owulacji| hashimoto

• astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• IVF| punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt 12915,3 | 24dpt CRL 0,45cm i ❤️

• 6+5| 0,79cm dzidzi| 126 bpm 🦋

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ