Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmisia wrote:Właśnie czekamy na wyniki AZF i CFTR Męża i najprawdopodobnie jak bedzie wszystko okej to chcielibyśmy
podejść po wakacjach do IMSI. Tylko zastanawiamy się nad klinika. W novum przyjmuje dr Wolski. W invimedzie byś kogoś poleciła? Kto Was prowadzi? -
inka1985 wrote:Nas prowadzi dr Dworniak, ale to kontrowersyjny lekarz i jeśli się oczekuje dawki empatii to nie ten adres opinie o nim są takie, że chamowaty, ale konkretny i skuteczny, więc decyzja na własne ryzyko dr Wolski jest andrologiem, wiec i tak musiałabyś znaleźć ginekologa, który by Was poprowadził. W invimedzie z kolei zadnego androloga polecic nie moge...2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
nick nieaktualnyEmisia wrote:Inka wysłałam Ci zaproszenie, bo chciałabym jeszcze o kilka rzeczy zapytać jeśli moge
-
czesc dziewczyny, ciszymy sie z Toba! kiedy pierwsze usg?
U mnie nieciekawie. Lekarz tutaj polecil histero-laparoskopie ale ze kosztuje to tysiace poczekalam do wyjazdu do PL. W Polsce jednak ( w novum w Wawie) powiedzieli ze z takimi wynikami meza w ogole sie nie oplaca laparo tylko histero i ivf.
ale wrocilam i moj lekarz nadal twierdzi ze wyniki mozna jeszcze polepszyc i jesli beda lepsze to mozna jeszcze sie starac z iui ale lapato jest konieczna zeby wiedziec czy nie ma endometriozy albo zrostow.
No coz. zglupialam troche ((( I tak, nastepnym krokiem sa wyniki meza, jesli nie poprawione : ivf , jesli lepsze, laparo i iui..
Nadal mam watpliwosci co do ivf i co z zarodkami ktorych ewentualnie nie wykorzystamy. W PL trzeba je dac do banku zarodkow zeby ktos wykorzystal ( N.I.E.) a tutaj nawet nie wiadomo dobrze co sie dzieje z nimi po 5ciu latach..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
nick nieaktualny
-
KeepCalm wrote:czesc dziewczyny, ciszymy sie z Toba! kiedy pierwsze usg?
U mnie nieciekawie. Lekarz tutaj polecil histero-laparoskopie ale ze kosztuje to tysiace poczekalam do wyjazdu do PL. W Polsce jednak ( w novum w Wawie) powiedzieli ze z takimi wynikami meza w ogole sie nie oplaca laparo tylko histero i ivf.
ale wrocilam i moj lekarz nadal twierdzi ze wyniki mozna jeszcze polepszyc i jesli beda lepsze to mozna jeszcze sie starac z iui ale lapato jest konieczna zeby wiedziec czy nie ma endometriozy albo zrostow.
No coz. zglupialam troche ((( I tak, nastepnym krokiem sa wyniki meza, jesli nie poprawione : ivf , jesli lepsze, laparo i iui..
Nadal mam watpliwosci co do ivf i co z zarodkami ktorych ewentualnie nie wykorzystamy. W PL trzeba je dac do banku zarodkow zeby ktos wykorzystal ( N.I.E.) a tutaj nawet nie wiadomo dobrze co sie dzieje z nimi po 5ciu latach..
ja właśnie zapomniałam że przed imsi muszę zrobić histeroskopie. najtańszą opcje znalazłam w invimedzie za 1500 pln plus narkoza 400 pln2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
nick nieaktualny
-
histeroskopie mi zrobili i wycieli malego polipa ale wedlug mojego lekarza powinnam laparo zrobic koniecznie ..
Raczej to by byla diagnostyczna zeby zobaczyc czy sa jajowody sprawne i czy nie ma zrostow ( moge miec po laparoskopii ktora mialam w wieku 18 lat z powodu potworniaka). Nie mam zadnych objawow endo poza ponad 6ma latami staran (a nasienie nie bylo takie zle przez caly ten czas)2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
nick nieaktualnyKeepCalm wrote:histeroskopie mi zrobili i wycieli malego polipa ale wedlug mojego lekarza powinnam laparo zrobic koniecznie ..
Raczej to by byla diagnostyczna zeby zobaczyc czy sa jajowody sprawne i czy nie ma zrostow ( moge miec po laparoskopii ktora mialam w wieku 18 lat z powodu potworniaka). Nie mam zadnych objawow endo poza ponad 6ma latami staran (a nasienie nie bylo takie zle przez caly ten czas) -
KeepCalm wrote:histeroskopie mi zrobili i wycieli malego polipa ale wedlug mojego lekarza powinnam laparo zrobic koniecznie ..
Raczej to by byla diagnostyczna zeby zobaczyc czy sa jajowody sprawne i czy nie ma zrostow ( moge miec po laparoskopii ktora mialam w wieku 18 lat z powodu potworniaka). Nie mam zadnych objawow endo poza ponad 6ma latami staran (a nasienie nie bylo takie zle przez caly ten czas)
Też miałam histerolaparoskopie z powodu podejrzenia niedrożności...i faktycznie był niedrożny, ale na szczęście zrobili plastykę jajowodu i udało się udrożnić, dlatego uważam, że warto zrobić, poza tym podczas histeroskopii sprawdzają macicęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 13:37
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
mialam droznosc i niby bylo ok wiec dlatego bardzej w lapato chodziloby o sprawosc i endo..
Dzieki dziewczyny za komentarze. Teraz i tak tylko czekac na nowe wyniki meza i zobaczymy.
A co do moich watpliwosci co do zarodkow, inka ile mialas dobrych i ile jest mrozonych ? I jeszcze pytanko , jaki jest koszt banku zarodow w PL?2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
Wika518 wrote:U nas teraz po wizycie kolejne tabletki mamy zakupić morfologia 2% i ruchliwość 11% lekarz zalecił profertil wit c1000 i wit a+e brał którejś mąż ten profertil bo nie ukrywam że bardzo drogi jest a skład wydaje mi sie lepszy w fertilman plus
Angelllll28 lubi tę wiadomość
-
moj tutaj tez powiedzial ze Profertil to jedyny sprawdzony i ze poleca go sprowadzac tutaj pacjentom ze stanow lub europy.2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
Mój mąż brał Profertil 8 mcy- bez efektu. Na forum jest cały wątek o Profertilu.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Mój mąż brał Profertil 8 mcy- bez efektu. Na forum jest cały wątek o Profertilu.
-
nick nieaktualnyKeepCalm wrote:mialam droznosc i niby bylo ok wiec dlatego bardzej w lapato chodziloby o sprawosc i endo..
Dzieki dziewczyny za komentarze. Teraz i tak tylko czekac na nowe wyniki meza i zobaczymy.
A co do moich watpliwosci co do zarodkow, inka ile mialas dobrych i ile jest mrozonych ? I jeszcze pytanko , jaki jest koszt banku zarodow w PL?