X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • editt018 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny (:

Niedługo mój mąż ma wizytę u adrologa/urologa z powodu kiepskiego wyniku badania nasienia.

Zastanawiam się czy przed wizytą warto zrobić również podstawowe badania krwi: morfologia, glukoza, lipidogram...?

Co myślicie? Czy warto wykonać jeszcze inne badania?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja uważam że im więcej badań tym lepiej :) zawsze lekarz ma z czego rzeźbić :) zróbcie tez hormony testosteron, LH, FSH, estradiol, prolaktyna.

editt018, Malowybitna lubią tę wiadomość

• Marta Mrozowicz-Wrońska Nowa

Wysłany: 28 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

za zgodą adminek chciałabym serdecznie zaprosić do udziału w badaniu mężczyzn, którzy przechodzą lub przechodzili w przeszłości leczenie metodą in vitro oraz poprosić forumowe Staraczki o przekazanie swoim mężom i partnerom informacji o badaniu i zachęcenie ich do udziału.

Badanie prowadzę na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Składa się ono z wywiadu online (ok. 90 minut) i wypełnienia krótkiej ankiety. Każda osoba, która weźmie w nim udział otrzyma kod prezentowy do salonu Empik o wartości 200 złotych.

Wciąż niewiele jest badań nad tym, jak tę procedurę przeżywają mężczyźni i bardzo chciałabym wypełnić tę lukę. Do zakończenia projektu potrzebuję porozmawiać z ok. 20 mężczyznami, tak więc każda taka rozmowa będzie dla mnie bardzo wartościowa.
    Aby wziąć udział w badaniu na początek wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy pod linkiem:

https://forms.office.com/e/XyKftvzbmz

Link do strony FB poświęconej badaniom:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61566907542810&notif_id=1731671156649610&notif_t=page_user_activity&ref=notif

Można stamtąd udostępnić ogłoszenie o badaniu.
    Będę bardzo, bardzo wdzięczna za wszelką pomoc!

dr Marta Mrozowicz-Wrońska
    adiunkt na Wydziale Psychologii i Kognitywistyki
    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Jest psycholożką-badaczką. Pracuję na UAM w Poznaniu. Prowadzę projekt naukowy poświęcony psychologicznym aspektom doświadczenia leczenia metodą in vitro.
‹‹ 313 314 315 316 317
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ