X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • editt018 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny (:

Niedługo mój mąż ma wizytę u adrologa/urologa z powodu kiepskiego wyniku badania nasienia.

Zastanawiam się czy przed wizytą warto zrobić również podstawowe badania krwi: morfologia, glukoza, lipidogram...?

Co myślicie? Czy warto wykonać jeszcze inne badania?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja uważam że im więcej badań tym lepiej :) zawsze lekarz ma z czego rzeźbić :) zróbcie tez hormony testosteron, LH, FSH, estradiol, prolaktyna.

editt018, Malowybitna lubią tę wiadomość

• Marta Mrozowicz-Wrońska Nowa

Wysłany: 28 listopada 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

za zgodą adminek chciałabym serdecznie zaprosić do udziału w badaniu mężczyzn, którzy przechodzą lub przechodzili w przeszłości leczenie metodą in vitro oraz poprosić forumowe Staraczki o przekazanie swoim mężom i partnerom informacji o badaniu i zachęcenie ich do udziału.

Badanie prowadzę na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Składa się ono z wywiadu online (ok. 90 minut) i wypełnienia krótkiej ankiety. Każda osoba, która weźmie w nim udział otrzyma kod prezentowy do salonu Empik o wartości 200 złotych.

Wciąż niewiele jest badań nad tym, jak tę procedurę przeżywają mężczyźni i bardzo chciałabym wypełnić tę lukę. Do zakończenia projektu potrzebuję porozmawiać z ok. 20 mężczyznami, tak więc każda taka rozmowa będzie dla mnie bardzo wartościowa.
    Aby wziąć udział w badaniu na początek wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy pod linkiem:

https://forms.office.com/e/XyKftvzbmz

Link do strony FB poświęconej badaniom:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61566907542810&notif_id=1731671156649610&notif_t=page_user_activity&ref=notif

Można stamtąd udostępnić ogłoszenie o badaniu.
    Będę bardzo, bardzo wdzięczna za wszelką pomoc!

dr Marta Mrozowicz-Wrońska
    adiunkt na Wydziale Psychologii i Kognitywistyki
    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Jest psycholożką-badaczką. Pracuję na UAM w Poznaniu. Prowadzę projekt naukowy poświęcony psychologicznym aspektom doświadczenia leczenia metodą in vitro.
‹‹ 313 314 315 316 317
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ