Forum Męskie sprawy Wyniki badań....pomoc
Odpowiedz

Wyniki badań....pomoc

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę od tego ze razem z partnerem staramy się ok 3 lat ja przez ten czas odwiedziłam mnóstwo lekarzy zrobiłam cały alfabet badań... u mnie jak wskazują wyniki wszystko ok do teraz zaczęliśmy się leczyć na bocianiej pierwsze wyniki partnera z przed roku;
    Liczba dni abstynencji;5
    Upłynnienie 15min
    Objętosc 2,2 1,5-6,0
    ph 7,4 >7,2
    zabarwienie biało-szare
    lepkosc prawidłowa
    Aglutynacja -
    koncentracja 28,0 >15,0
    całkowita ilosc plemników w ejakulacie
    61,6 >39,0
    Ocena ruchliwosci;
    Ruch postepowy;strzałka do dołu 11%
    Ruch w miejscu ;20%
    Ruch całkowity;strzałka do dołu 31%
    Brak ruchu:69%
    Ocena mikroskopowa barwionego rozmazu;
    Plemniki o budowie prawidłowej strzałka do dołu 2,0%
    Nieprawidłowe główki 80,0%
    Nieprawidłowe wstawki 16,0%
    Nieprawidłowe witki 1,0%
    Krople cytoplazmatyczne 1,0%
    Koncentracja komórek okrągłych 0,1
    Koncentracja leukocytów 0,1

    Z tymi wynikami byliśmy u androloga powiedział ze nie są najgorsze dostał protefil na 3miesiące no i działalismy przez następny rok nic........



    Kolejne robione w listopadzie 2014
    Liczba abstynencji 5 dni
    Objętosc 2,4 ml 1,5-6,0
    Ph 7,4 >7,2
    Zabarwienie biało-szare
    Lepkość prawidłowa
    Aglutynacja -
    Koncentracja Strzałka do dołu 14,0 >15,0
    Całkowita ilosc plemników w ejakulacie strzałka do dołu 33,6 >39,0
    Ruch postepowy Ruch w miejscu Ruch całkowity pojedyńcze w polu widzenia
    Brak ruchu ;wszystkie pozostałe
    Plemniki o bud prawidłowej strzałka do dołu 1,0%N
    Nieprawidłowe główki 81,0%
    Nieprawidłowe wstawki 8,0%
    Nieprawidłowe witki 6,0%
    Krople cytoplazmatyczne 4,0%
    Koncentracja komórek okrągłych 0,8 mln/ml
    Koncentracja leukocytów 0,1 mln/ml

    Bunia
  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy z tymi wynikami okazało się ze sam lekarz bardzo się zdziwił że wyniki są tak fatalne dał skierowanie na badania:Prolaktyna Estradiol FSH LH TESTOSTERON BhCG PSA AFP CEA DHEAS plus usg układu moczowo płciowego TRUS.

    Oto wyniki jeszcze nie konsultowane z lekarzem:
    ESTRADIOL 31 >39,80
    FSH 17,56 1,40-18,10
    LH 6,20 1,50-9,30
    PRL 6,03 2,10-17,70
    TESTOSTERON 661,0 241-827
    DHEA-S 282,3 34,5-568,9
    AFP Strzałka ku górze 11,00 0,0-0,8
    CEA 2,8 NIEPALĄCY;<5 PALĄCY;<10
    PSA CAŁKOWITY 0,28 <4,00
    b-HCG <0,1 <2,6


    Na usg jesteśmy zapisani więc nie napisze na razie nic.Czy ktoś miał podobnie?Dlaczego badania się tak zepsuły?Co może być przyczyną?

    Bunia
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39225 31255

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana .

    FSH mimo iz w normie jest wysokie.. co wskazuje na jakis defekt jader.
    AFP - to marker jader .. jesli ma 11 a przedzial jest do 0,8 no to ma go podwyzszonego .. ale tez nie ma co jednym wynikiem sie sugerowac..
    reszta wydaje sie byc ok... jesli chodzi o homorn
    co do nasienai.. dziwie sie bardzo ze lekrz po I wyniku nie zareagowal.

    rozumiem ze przy I badaniu nie mial robionego USG ?? i nie wykryto zylakow ??

    Wiadomość wyedytowana przez autora 9 grudnia 2014, 16:11

    C lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma podobnie, niektóre parametry min. lepiej lub gorzej. Hormonów jeszcze nie robił, zrobi przed Świętami. Trochę się dziwię, ze wam powiedział że te 1 są ok, bo morfologię miał słabą, tyle, że liczebność dużo lepszą i tym pewnie nadrobił. Szkoda, że po tym profertilu 3 miesiące nie robiliście badań. Nie strersuj się tym co Ci napiszę, bo nie jestem lekarzem, ale dla mnie najbardziej niepokojące jest, że AFP jest podwyższony (bo to jeden z markerów nowotworowych), może to też powodować infekcja, która oczywiste też pogarsza mężowi wyniki. A robiliście posiew nasienia? Może tam jakaś bakteria siedzi co nasienie Wam psuje... tak może być.

    C lubi tę wiadomość

  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuje że się odezwałaś nie przy pierwszych robionych badaniach nasienia nie miał zleconego usg dopiero teraz no ale mamy dopiero na 19.grudnia więc czekamy w napięciu.

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Bunia
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39225 31255

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    C wrote:
    Aniu dziękuje że się odezwałaś nie przy pierwszych robionych badaniach nasienia nie miał zleconego usg dopiero teraz no ale mamy dopiero na 19.grudnia więc czekamy w napięciu.
    w duzej mierze i to bardzo czesto niestety sa to zylaki ..a czy badaniu jader nic lekarz nie wyczul jakis zgrubien ?
    jak nie badal to zmiencie lekarza ;/
    sami mozecie zbadac dotykowo czy nie ma zgrubien i czy moszna z jadrami nie jest ciepla..powinna byc troche chlopdniejsza od reszty ciala

    jesli mozeciez to skoczcie przed wizyta na posiew nasienia czeka sie na niego okolo 10 dni.. koszt 60 zl .. a wykluczy wam ewentualne infekcja..
    plus wymazy z cewki moczowaej na uroplastem myhoplase i cytomegalie.. z takim kompeltem badan juz bedziecie wiedziec co i jak :)

    i jedyne co wam zostanie to genetyka.. ktorej raczej nie bedziecie robic :)

    C lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kita!Zapomniałam napisać posiew był robiony w kierunku bakterii tlenowych beztlenowych i grzybów drożdżopodobnych;staphylococcus epidermidis-wyhodowano pojedyńcze kolonie obecność grzybów brak.Z tym że w novum są zakładane karty par a badania robione własnie tam podpinane są pod te własnie karty i lekarz prawdo podobnie mógł to ominąć a my załamani tym że wyniki są tak złe nie pomyśleliśmy o tym chociąż w jego roli było to by sprawdzic każde nowe badanie dołończone do karty.Co do AFP to się naczytałam i powiem szczerze że strasznie się przestraszyłam nie wiem już co mam mysleć jestem załamana.....

    adrenalina lubi tę wiadomość

    Bunia
  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciała IgA i IgG też robiliśmy wynik prawidłowy
    Lekarz badał partnera dosyc dokładnie nic szczególnego nie powiedział więc raczej było wszystko w porządku.

    Bunia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj siebie i męża to też pogarsza plemniki ;) Musisz na spokojnie podejść do tego, wiem że to trudne, bo ja 2 tyg. dochodziłam do siebie po wynikach męża. AFP nie jest dużo podwyższone.. Wiesz co głowa do góry - skoro miał lepsze wyniki - tzn, że może jeszcze do nich wrócić ;) a nawet poprawić na jeszcze lepsze.
    A co do bakterii to wklejam linka:
    http://eurologia.pl/a/1101,staphylococcus-epidermidis-w-posiewie-nasienia

    C lubi tę wiadomość

  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita Dziękuję bardzo za słowa otuchy...wiem tez sobie tak mówię ale to takie trudne wszystko.Pozostaje czekać na usg zebrać wszystkie wyniki i odwiedzić lekarza wtedy na spokojnie wszystko przedyskutować bo nic innego nam nie pozostaje

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Bunia
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39225 31255

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    C. nie denerwuj sie nie raz markery wychodza podwyzszone..mimo iz nie ma to nic wspolnego z nowotworem..

    My chodzimy do Novum ..a raczej jezdzimy do dr Wolskiego :)
    mam nadzieje ze wszytsko sie ulozy :)

    C lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu my również leczymy się u dr Wolskiego.Pozostaje czekać!

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Bunia
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39225 31255

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    C wrote:
    Aniu my również leczymy się u dr Wolskiego.Pozostaje czekać!
    Kochana mam nadziej ze wszytsko sie wyjasni :)
    a na kiedy macie wizyte u dr ?? bo on od 8do 21 stycznia ma urlop wiec jaesli macie mozliwosc to dzwon i rezerwujjescze na grudzien :)
    Trzymam kciuki i czekam na info :)

    C lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • C Znajoma
    Postów: 23 32

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka my mamy usg 19 12 w piątek tak jak pisałam wyżej i to jedyny możliwy termin żeby się dostać do lekarza bo on przecież przyjmuje w czwartki i piątki pózniej wypadają swięta i Nowy rok akurat w te dni i pech chciał że jeszcze ten urlop ma pan doktor w tym czasie a wszystkie terminy zajęte.....;-{Wynika z tego że na wizytę mozemy umówic się dopiero po urlopie.SZkoda że tak długo będziemy musieli czekać.

    Bunia
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39225 31255

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    C wrote:
    Anulka my mamy usg 19 12 w piątek tak jak pisałam wyżej i to jedyny możliwy termin żeby się dostać do lekarza bo on przecież przyjmuje w czwartki i piątki pózniej wypadają swięta i Nowy rok akurat w te dni i pech chciał że jeszcze ten urlop ma pan doktor w tym czasie a wszystkie terminy zajęte.....;-{Wynika z tego że na wizytę mozemy umówic się dopiero po urlopie.SZkoda że tak długo będziemy musieli czekać.
    wez sie umow na konsultacje teleofniczna jak cos :)
    troche sie uspokoicsz trohe :)

    a dwa sprobuj ..bo nie raz dr uruchamia wizyty tez w poniedzialki jak sa takie przerwy ..my tak sie zalapalismy na poniedzialek :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Basik122 Autorytet
    Postów: 2557 2013

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki męża mogę was prosić o interpretację :-)
    Abstynęcja 3 dni
    objętość 3,0ml
    pH po pobraniu 7,0
    pH po 30 min 8,0
    liczba plem. na ml 28,7
    całkowita liczba plem. 86,1
    ruchliwość kl. a 15% kl. a+b 35% poj. ogniska aglutynacji
    zywotność 60%
    leukocyty 0,9
    Z góry dziękuję za odpowiedz

    dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 a masz może morfologię i posiew? Bo leukocyty blisko granicy normy.Jak dla mnie to co napisałaś to w normie :) chciałabym żeby mój miał tyle ;)

  • Basik122 Autorytet
    Postów: 2557 2013

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Basik122 a masz może morfologię i posiew? Bo leukocyty blisko granicy normy.Jak dla mnie to co napisałaś to w normie :) chciałabym żeby mój miał tyle ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f17c11165da35969.html
    Nie miał robionej morfologi i posiewu. Na powyższym linki jest zdjęcie jego wyników.
    Dzięki za odpowiedź :-D

    dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet
    Postów: 2557 2013

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzisz o ruchliwości i tej aglutynacji?

    dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, myślę, że ruchliwość jest w normie, u mojego była norma >32, czyli 35 jest ponad, chociaż wiadomo zawsze mogłaby być większa, ale aż 15 o ruchu a

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)