Wyniki nasienia- proszę o wskazówki
-
Nam się przez 2 miesiące poprawiły następująco :
Koncentracja z 0.7 na 1.4mln +ilość z 3mln ma 7mln.
Bralisky profertil (mam Na sprzedaż) olej z czarnuszki, sok pomidorowy.
Ogólnie jest tu mój wpis na forum "oligospermia"Meeegi12 lubi tę wiadomość
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Tak, tego miesiacs jeszcze wzięłam ostatnie clo, bo wynik męża pojawił się później.
Ale ovitrelle nie brałam, tego miesiąca też chyba pęcherzyk nie pękł, gdyż bardzo się przesunął cykl.
Na drugi clo już nie brałam, ale poszłam na zas na drożność jajowodów, okazało się, że mam drożne.
Przy okazji musiałam przyjść na kontrolę po drożności.
Widzieliśmy dominujący pęcherzyk - bez clo. Więc super. Ale zastrzyku nie brałam. Miałam zjawić się jak wyniki męża się poprawią..Meeegi12 lubi tę wiadomość
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Wyniki naprawdę nie są takie złe. Mój mąż miał w styczniu 0% morfologie plemników a teraz jestem w 2 miesiącu ciąży. Sok pomidorowy jak najbardziej.
Z całego serca polecam konto na Instagramie Strefa płodności. Ola działa cuda i wrzuca dużo darmowych rad jeśli chodzi o dietę i suplementację. Poleca dobrej jakości magnez, omegę i witaminę D.Chmurka21, Meeegi12 lubią tę wiadomość
-
Meeegi12 wrote:
Dużo komórek okrągłych, w tym leukocytów, wiec może być jakaś infekcja
Robiliście posiew nasienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 17:32
Meeegi12 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Martinasek dziękuję, za Twoją wiadomość 🫶 zaobserwowałam własnie to konto na ig i będę szukać wskazówek dla męża
Chmurka21 właśnie mam nadzieję, że to infekcja i przez nią obniżone parametry Sam seminogram miał, bez posiewu. W poniedziałek idzie do lekarza więc zobaczymy co dalej -
Dziewczyny, mąż po lekarzu więc śpieszę z tym co się dowiedział Na lewym jądrze ma malutkiego żylaka ale lekarz kazał się nim nie przejmować.
Polecił do łykania Ten Fertil One, i wszystko co już wiemy typu zdrowiej jeść, zrezygnować na tyle na ile się da z używek, nie przegrzewać jąder a nawet brać chłodniejsze kąpiele. Za 2-3 miesiące powtórzyć badanie nasienia.
Ale trochę niesmak bo lekarz nie zwrócił uwagi na podwyższone leukocyty ;( a skądś te parametry obniżone są. I teraz nie wiem jakie badanie powinien zrobić żeby się coś rozjaśniło w tej sprawie ;( -
Meeegi12 wrote:Dziewczyny, mąż po lekarzu więc śpieszę z tym co się dowiedział Na lewym jądrze ma malutkiego żylaka ale lekarz kazał się nim nie przejmować.
Polecił do łykania Ten Fertil One, i wszystko co już wiemy typu zdrowiej jeść, zrezygnować na tyle na ile się da z używek, nie przegrzewać jąder a nawet brać chłodniejsze kąpiele. Za 2-3 miesiące powtórzyć badanie nasienia.
Ale trochę niesmak bo lekarz nie zwrócił uwagi na podwyższone leukocyty ;( a skądś te parametry obniżone są. I teraz nie wiem jakie badanie powinien zrobić żeby się coś rozjaśniło w tej sprawie ;(
A robiliście hormony? FSH,LH, prolaktyna, testosteron? -
Meeegi12 wrote:Dziewczyny, mąż po lekarzu więc śpieszę z tym co się dowiedział Na lewym jądrze ma malutkiego żylaka ale lekarz kazał się nim nie przejmować.
Ale trochę niesmak bo lekarz nie zwrócił uwagi na podwyższone leukocyty ;( a skądś te parametry obniżone są. I teraz nie wiem jakie badanie powinien zrobić żeby się coś rozjaśniło w tej sprawie ;(
Tez mamy ten suplement.
Ogółem to nie chce Cię martwić, ale nie wiem czy sam suplement dużo zmieni… hormony macie ok?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
My sami z siebie zrobiliśmy hormony i maz ma stymulację.
Ten konkretny suplement bierze miesiąc, ale wcześniej suplementowalam go supłami z forum od października, wiec No nie wiem czy to coś daje.
Mój również sport, dieta, sok pomidorowy, ale zobaczymy. Nie mam dużych nadziei szczerze mówiącWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 19:33
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -