X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Z niepełnosprawnością o dziecko
Odpowiedz

Z niepełnosprawnością o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jasio1981 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem z niepełnosprawnością intelektualną i jestem żonaty od 2017r. Chcemy mieć dziecko. Ja lecze się psychiatryczne biorę leki mam zaniku erekcji dosyć spore.
    Sex uprawiany mało kiedy głównie masturbacja.
    Co byście poradzili mi jak poprawić jakość życia w tej dziedzinie
    Za miesiąc idę zbadać nasienie. Też się trochę stresuje.
    Proszę o wyrozumiałość.
    Pozdrawiam

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Często leki mogą być przyczyną zaburzeń erekcji, może skonsultujesz plany o dziecku ze swoim lekarzem? Być może wprowadzi inne leki.
    A co do poprawy życia seksualnego, to bardzo indywidualne wiec ciężko cokolwiek doradzić. Ale najlepiej razem porozmawiać i razem spróbować coś zmienić. Jeśli tylko Ty będziesz chciał zmian, to jest bardzo prawdopodobne, że się to nie uda.
    Trzymam kciuki i powodzenia

Starania od 06.2021

•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
    •MTHFR w układzie heterozygotycznym
    •4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
    •KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
    •Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    •nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
    • Endometrioza I st.
    … ?
    Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
    Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.

21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜

age.png

11.2024 cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ