X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Z niepełnosprawnością o dziecko
Odpowiedz

Z niepełnosprawnością o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jasio1981 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem z niepełnosprawnością intelektualną i jestem żonaty od 2017r. Chcemy mieć dziecko. Ja lecze się psychiatryczne biorę leki mam zaniku erekcji dosyć spore.
    Sex uprawiany mało kiedy głównie masturbacja.
    Co byście poradzili mi jak poprawić jakość życia w tej dziedzinie
    Za miesiąc idę zbadać nasienie. Też się trochę stresuje.
    Proszę o wyrozumiałość.
    Pozdrawiam

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Często leki mogą być przyczyną zaburzeń erekcji, może skonsultujesz plany o dziecku ze swoim lekarzem? Być może wprowadzi inne leki.
    A co do poprawy życia seksualnego, to bardzo indywidualne wiec ciężko cokolwiek doradzić. Ale najlepiej razem porozmawiać i razem spróbować coś zmienić. Jeśli tylko Ty będziesz chciał zmian, to jest bardzo prawdopodobne, że się to nie uda.
    Trzymam kciuki i powodzenia

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

preg.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ