X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Zwiększenie ilości plemników
Odpowiedz

Zwiększenie ilości plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Witam dziewczyny. Mam pytanie odnośnie parametrów nasienia męża. Wizyta u androloga dopiero na 8 kwietnia 2020r.
    Mąż ma 30 lat. Pije sporadycznie, pali papierosy, pracę ma siedzącą, nie lubi się zdrowo odżywiać.
    Morfologię ma na poziomie 4%, niestety plemników w ejakulacie ma tylko 490 tysięcy. Do tego ruch postępowy szybki 0%.
    Dodam, że jako dziecko był odczulany sterydami.
    Czy jest jakaś szansa na poprawę jego parametrów? Jakie suplementy może i powinien brać zanim nadejdzie czas wizyty? Jakie badania z krwi powinien zrobić?
    Chcemy już coś zacząć działać. Mąż chce zrobić podstawowe badania przed wizytą, żeby nie tracić czasu.

Zaplątana, ja bym dołożyła na pewno jeszcze pakiet na chlamydię, mycoplasmę i ureaplasmę metodą PCR. I koniecznie z krwi testosteron. Mój m miał badaną inhibinę B żeby sprawdzić jak pracują jądra. Z supli polecam profertil. Mój mąż miał za niski testosteron (wspomniana na innym wątku dr Cygal) próbowała podnieść anrotopem. Ilość wzrosła z 30 mln do 60 mln w 1 ml, ruch całkowity poprawił się z 0% do 5%. Ponadto dna zmniejszyło się z 43% do 33%.

• rety32 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że Prosent 600 może zwiększyć objętość wytrysku ale chyba nie ilości plemników ?.

• bigmilk Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    preparat rzeczywiście świetny ale trudno powiedzieć.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ