X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Zwiększenie ilości plemników
Odpowiedz

Zwiększenie ilości plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Witam dziewczyny. Mam pytanie odnośnie parametrów nasienia męża. Wizyta u androloga dopiero na 8 kwietnia 2020r.
    Mąż ma 30 lat. Pije sporadycznie, pali papierosy, pracę ma siedzącą, nie lubi się zdrowo odżywiać.
    Morfologię ma na poziomie 4%, niestety plemników w ejakulacie ma tylko 490 tysięcy. Do tego ruch postępowy szybki 0%.
    Dodam, że jako dziecko był odczulany sterydami.
    Czy jest jakaś szansa na poprawę jego parametrów? Jakie suplementy może i powinien brać zanim nadejdzie czas wizyty? Jakie badania z krwi powinien zrobić?
    Chcemy już coś zacząć działać. Mąż chce zrobić podstawowe badania przed wizytą, żeby nie tracić czasu.

Zaplątana, ja bym dołożyła na pewno jeszcze pakiet na chlamydię, mycoplasmę i ureaplasmę metodą PCR. I koniecznie z krwi testosteron. Mój m miał badaną inhibinę B żeby sprawdzić jak pracują jądra. Z supli polecam profertil. Mój mąż miał za niski testosteron (wspomniana na innym wątku dr Cygal) próbowała podnieść anrotopem. Ilość wzrosła z 30 mln do 60 mln w 1 ml, ruch całkowity poprawił się z 0% do 5%. Ponadto dna zmniejszyło się z 43% do 33%.

• rety32 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że Prosent 600 może zwiększyć objętość wytrysku ale chyba nie ilości plemników ?.

• bigmilk Nowa

Wysłany: 6 grudnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    preparat rzeczywiście świetny ale trudno powiedzieć.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ