X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród 37 tydzień wywołanie porodu
Odpowiedz

37 tydzień wywołanie porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w końcówce 37 tyg mój kochany Jasiu czuje się dobrze cały czas się wierci w brzuszku. Wczoraj byłam na wizycie miałam mieć robione ktg moja gin nie badając mnie wypisala skierowanie na oddział polozniczy (porodowke). Zostałam zbadana i okazało się że mam 4 cm rozwarcia i oznajmiła mi że będzie mi poród wywoływać. Zadzwoniłam do znajomej położnej która mi powiedziała że jeśli ktg będzie ok to mam się nie zgadzać na wywoływanie bo się wymęcze i mnie poharatają więc wyszłam na własne żądanie. Ktg wykazało że mam słabe skurcze twardniejacy brzuch których nie czuje za bardzo. Cały pt byłam zdenerwowana myślałam że z nerwów urodze a tu nic i nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie? Boję się że nie wyczuje tych skurczy a rozwarcie już duże... Co o tym sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 07:38

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym to ja miała tak jak Ty,to z pewnością nie zgodziłabym sie na wywołanie. Przeciez wszystko jest dobrze,tak? Nie rozumiem dlaczego chcą wywoływać...Przeciez nie ma do tego żadnych wskazań. Nie-ja bym wróciła do domu jak Ty,leżała w łóżku i czekala na rozwój sytuacji,a nie wymuszala przyjscie dziecka na świat,jak jeszcze ma czas. Wariactwo jakies. Dobrze zrobiłaś. Na pewno poczujesz skurcze jak będzie cos sie dzialo. One nie sa bezbolesne,żadnej z nas nie ominą. Miej konyakt ze swoja położną jak cos poczujesz i ona na pewno dobrze Toba pokieruje i tym co masz robić.Odpoczywaj sobie i sie nie denerwuj. Trzymam kciuki.

• pakima Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zrobiłaś wg mnie. Masz jeszcze czas 3 tygodnie jak nic. Dziecko samo zdecyduje o przyjściu na świat. Jeśli bedzie to już 41 tydzień i 5 dzień to owszem wywoływać ale nie jak nawet nie ma pełnych 38 tygodni. Możesz sama popracować nad przyspieszeniem ale nie przesadzać.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli dziecko ma się dobrze, ja bym czekała na bank. Warunek - dobre ktg.
    Mogłabym nawet jeździć codziennie do szpitala na ktg, byleby uniknąć wywoływania.

• paulin Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że w moim mieście otworzyli nowy szpital który ma świetny sprzęt i lepsze warunki a stary musi bić się o pacjentów więc pewnie to było też powodem. A jak rozmawiałam z położnymi że wychodzę na własne żądanie to bardzo się dopytywały w którym szpitalu będę rodzić czy w ich starym czy w tym nowym więc ja już żeby mi dały spokój mówiłam że w ich.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok,ale dlaczego chcialy wywoływać porod? Tylko przez to,ze sa 4cm? Możesz przeciez urodzić za cztery tygodnie nawet-to nie jest powiedziane,ze jak sa teraz 4cm,to za niedługo urodzisz. Ja nie rozumiem tych pobożnych,ale najważniejsze,ze sie nie zgodzilas i uciekłaś :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgadzaj się na to. Ja urodziłam w 35 tygodniu, na 3 dni przed porodem zaczęły się u mnie lekkie skurcze w krzyżu. Moja położna mówiła wtedy, że nie mam się czym stresować, że to tylko skurcze przepowiadające i do porodu mi jeszcze daleko. Na 3 dzień skurcze ciągle były, słabe więc nie podejrzewałam, że mogę rodzić ale zaczęłam wieczorem liczyć czas pomiędzy jednym a drugim bo zaniepokoiło mnie to, że wsytępują w dość małych odstępach i koło 12 w nocy wyszło na to, że są one co 5-7 min. Wtedy teściowa spanikowała i zadzwoniła do położnej i ta kazała jechać do szpitala. Pod ktg spędziłam 2 godziny i przez ten czas miałam 3 lekkie skurcze, więc położna stwierdziła, że sprawdzi rozwarcie ( bo tu w Holandii się takich rzeczy nie sprawdza) ale nie były pewne czy to już poród i okazało się, że rozwarcie na 7cm 2 godz później syn był na świecie. Mało tego, powiedziano mi, że poród zaczął się właśnie 3 dni wcześniej kiedy to dostałam pierwszych skurczy. Będziesz wiedziała kiedy rodzisz. Skurczy nie da się przeoczyć, co najwyżej możesz je pomylić jak ja ze zwykłym bólem bo naprawdę były lekkie i gdyby nie moja teściowa pewnie urodziła bym w domu. Jeżeli nie będziesz pewna sprawdzaj czas pomiędzy jednym skurczem a drugim. Skurcz możesz odczuwać jako napinanie się brzucha bądź własnie w krzyżu.

belladonna, paulin lubią tę wiadomość

• paulin Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę do szpitala tego nowego powiem że boli mnie jak na miesiączkę (tyle że to nie jest regularny ból) i że mam 4 cm rozwarcia a lekarz proponował mi poród przez wywołanie i poproszę o zbadanie i spr czy wszystko w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 20:18

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:35

• paulin Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mnie w szpitalu tak na obserwacje bo wszystko w porządku :-) ale młody ma 3.6 kg i zaczynam się obawiać czy wywołanie nie było by lepsze żeby nie mieć cesarki

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• belladonna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem. Co z tego że ma 3,6 kg? Jaki to jest powód dla cc?
    Nie wiem czemu ludzie uważają, że wywoływanie porodu jest lepsze niż czekanie. wywoływanie bez powodu przed skończonym 41/42 tc z reguły kończy się cc. Poród wywoływany jest naprawdę trudniejszy niż jak akcja rozpocznie się samoistnie. Taka moja opinia.

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulin wrote:
    Zostawili mnie w szpitalu tak na obserwacje bo wszystko w porządku :-) ale młody ma 3.6 kg i zaczynam się obawiać czy wywołanie nie było by lepsze żeby nie mieć cesarki
    Nie rozumiem...3,600 to waga orientacyjna,a nie pewniak.
    Nie robi się cesarki przy wadze 3,600 :D a tym bardziej nie powiino się wywoływać porodu skoro jest wszystko w PORZĄDKU.
    Nie wiem-to Twoje dziecko i każda z dziewczyn tutaj dobrze Ci radzi,ale Ty i tak widzę,że chyba idziesz w stronę wywoływania.
    Jak tam chcesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie z tą waga to zawsze jest jakiś +/- moja koleżanka tydzień przed porodem miała usg i mały ważył niby 3500g a dokładnie 7 dni po usg urodziła sn chłopca 4200.

dddodiii lubi tę wiadomość

• paulin Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam Jasia 5 cm rozwarcia poród wywołany ból do zniesienia o 12 zaczęłam mieć skurcze o 14 na porodowke a o 15.35 urodziłam dziecko mega duże 3,700 58 cm i tylko 2 szwy mały zdrowy ja też czuje się już dobrze. Dr powiedział ze chciałby mieć w połowie takie pacjentki jak ja. Wcale się nie dałam bolało ale nie tak źle chyba miałam łatwy poród. Najgorsze jest parcie. I mega się cieszę że już po wszystkim po porodzie :-)

karmar, Sajgonara lubią tę wiadomość

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dla mnie było ważne że miałam męża jego obecność mi pomagała bardzo bez niego było by gorzej.

belladonna lubi tę wiadomość

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratulacje:-) jak to zrobilas,ze tylko dwa szwy?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gratulacje :-)

• paulin Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam teraz na maluszka na karmienie powiem wam bolało bardzo szczególnie ucisk miałam na miednice i uda to było straszne ale tylko godz takiego bólu w moim przypadku ale nie było tak źle za rok mogę powtórzyć :-) dziś super się czuje jedynie wyszły mi hemoroidy i to cholernie boli natomiast krocze w ogóle. Życzę powodzenia przyszłym mama dużo optymizmu bo to pomaga i szybkiego porodu :-)

karmar, dddodiii lubią tę wiadomość

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ