X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Czy Mamusie moga polecić szpital w Katowicach- gdzie rodzić?
Odpowiedz

Czy Mamusie moga polecić szpital w Katowicach- gdzie rodzić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z listopadówek 2014 i powoli zaczynam rozglądać się za jakimś bezpiecznym i czystym szpitalem w Katowicach. Chciałabym aby poród nie był traumą. Tym bardziej, że planuję drugiego dzidziola. Opinie na forach są różne. Dlatego tak cenne jest Wasze świeże spojrzenie na sprawę porodu, komfortu matki i dziecka. Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki.

qq87j44jhto0od0f.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja rodziłam w Katowicach na Łubinowej pierwsze dziecko, obecnie termin mam na grudzień tego roku i również tam się wybieram rodzić. Poród był dla mnie jak najbardziej cudownym przeżyciem dzięki ludzkim położnym,mówiły co robić,wspierały miałam później małego przez 2 h na piersi od razu po porodzie. Na pomoc w sprawie karmienia również mogłam liczyć a miałam z tym problemy. Ogólnie czysty, kameralny szpital sale dwuosobowe z łazienką. Jedyny minus, że przyjmują ciąż z komplikacjami. Przed porodem umawia się na wizytę z lekarzem współpracującym ze szpitalem lub pracującym tam i on daje skierowanie do porodu. Ich strona http://www.narodziny.com.pl/

Fidelissa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Niespodzianek:))
    Oglądałam w necie i trochę sie boje,ze nie ma tam działu dla neonatologii?
    Jak wyglada z nacinaniem krocząc mozesz sie nie zgodzić?
    Nie terroru laktacyjnego?

qq87j44jhto0od0f.png

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w Katowicach w szpitalu zakonu Bonifratów http://bonifratrzy.pl/index.php?option=16&action&cat_id=9&menu_id=125&page=52. Najprawdopodobniej będeę mieć cesarkę (łożysko przodujące)Same pochlebne opinie słyszałam o tym szpitalu. Oddział po remoncie, sale z łazienkami. Wg strony z opiniami gdzie rodzić-wypada najlepiej http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=katowice&zipcode=&distance=10. Sama opinie wystawie jak już urodzę :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosiaczek :-)

A czemu cię nie ma na sierpniówkach bo chyba masz termin na sierpień??
    zresztą mamy ciąże w tym samym wieku :-) i ja też bede miała CC :-)
    Tez będę rodzić na Bonifratów. Mój gin tam pracuje :-)
    a ty do kogo chodzisz>>??
    pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 23:05

Gosiaczek lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co jesli chodzi o Bonifratow
    to czytalam,ze przez ten remont jest taki nawal pacjentek ze wszystkim daja oxytacyne i potem nacinaja krocza bo czekaja nastepne.
    Kilka dziewczyn odeslali bo nie bylo miejsc. Bo pacjentki z Krakowa nawet przyjezdzaja...
    ale ja mowie o naturalnym a cc jest palnowana wiec moze byc ok....

qq87j44jhto0od0f.png

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmn ja tam leżałam dobę jak byłam w 20 tyg, sam oddział już jest wyremontowany, tylko przy korytarzach coś robili i jakiegoś mega przeludnienia to nie widziałam ale może wtedy był nieurdzajny miesiąc ;)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wznowić temat. Szpital wybrany - Bonifratów. Któraś rodziła tam?

Natalka 03.2015 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ