X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić - Śląsk
Odpowiedz

Gdzie rodzić - Śląsk

Oceń ten wątek:
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś podzieli się świeżą opinią z Rudy Śląskiej? W internecie znajduje tylko opinie sprzed kilku lat i są nardzo różne, a może cos sie zmienilo na lepsze? Planuję cc.

age.png

age.png
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Czy ktoś podzieli się świeżą opinią z Rudy Śląskiej? W internecie znajduje tylko opinie sprzed kilku lat i są nardzo różne, a może cos sie zmienilo na lepsze? Planuję cc.

Jutro się tam wybieram, w poniedziałek mam mieć cc także zdam relacje.

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Będę bardzo wdzięczna 🙂

age.png

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Mam nadzieję, ze wszystko poszlo dobrze🙂 Na pewno masz teraz dużo na glowie, ale moze znajdziesz chwilkę, zeby podzielic sie doświadczeniami?🙏

age.png

age.png
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Mam nadzieję, ze wszystko poszlo dobrze🙂 Na pewno masz teraz dużo na glowie, ale moze znajdziesz chwilkę, zeby podzielic sie doświadczeniami?🙏

Cześć, przepraszam ze tak długo to trwało. Już opowiadam. Ogólnie dziękuje Bogu ze trafiłam do szpitala w Rudzie śląskiej . Miałam planowa cesarkę wiec najpierw, ze względu na łożysko przodujące i ciąże bliźniacza trafiłam na patologie ciąży, opieka pielęgniarek super, wszyscy mili i uprzejmi, codzienne rytuały typu ktg itd. Jedyne co to można sie doczepić to warunki typu większość pokoi bez łazienki i czasami ciasno na salach, jedzenie w porządku aż za duzo wszystkiego. Zabieg miałam w poniedziałek, znieczulenie w kręgosłup, na sali operacyjnej urodziłam dzieciaczki, panie z oddziału noworodkowego oczyściły je i przystawiły mi je do twarzy, następnie okazało sie ze łożysko przyrosło do macicy i nie dało sie go usunąć. Dostałam krwotoku i wstrząsu, zatrzymanie krążenia, znieczulenie ogólne i dalsza cześć operacji. Wszystko trwało chyba 4 godziny lekarze walczyli o mnie z 3 różnych oddziałów, Pani anestezjolog Anioł na prawdę… po wszystkim trafiłam na OIOm, dzieci na oddział noworodkowy, mąż czekał na kangurowanie od 8 rano. Po czym taka akcja. Dzieci na szczęście całe zdrowe czekały na tatusia. Ja nieprzytomna nie wiedziałam co sie dzieje. Na OIOmie spędziłam 2 dni jak sie obudziłam pierwsze co przyszli mnie poinformować co z dziećmi, później trafiłam na oddział położniczy, i w końcu mogłam przytulić dzieci🥰. Na polozniczynym wszyscy są pomocni i uprzejmi, położne z reguły zajmują sie dzieckiem w nocy w pierwszej dobie po porodzie, pionizacja po ok 6 godzinach, są tez panie z banku mleka, pomagają jesli jest problem z karmieniem, można korzystać z laktatorów na salach. Jeśli cos dzieje sie z dzieckiem w trakcie porodu to trafia od razu na neonatologie, można karmić piersią, jesli jest wskazanie mlekiem z banku mleka, można takze mlekiem modyfikowanym które zapewnia szpital.
    Wszystko zalezy kto czego oczekuje od szpitala, opieka medyczna, pielęgniarek i położonych na każdym z oddziałów dla mnie 10/10 . Gdyby nie to ze szpital jest tak zorganizowany nie wiem czy bym przeżyła. Jeśli ktos szuka warunków hotelowych to lepiej szukać gdzie indziej 😜 j

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Cześć, przepraszam ze tak długo to trwało. Już opowiadam. Ogólnie dziękuje Bogu ze trafiłam do szpitala w Rudzie śląskiej . Miałam planowa cesarkę wiec najpierw, ze względu na łożysko przodujące i ciąże bliźniacza trafiłam na patologie ciąży, opieka pielęgniarek super, wszyscy mili i uprzejmi, codzienne rytuały typu ktg itd. Jedyne co to można sie doczepić to warunki typu większość pokoi bez łazienki i czasami ciasno na salach, jedzenie w porządku aż za duzo wszystkiego. Zabieg miałam w poniedziałek, znieczulenie w kręgosłup, na sali operacyjnej urodziłam dzieciaczki, panie z oddziału noworodkowego oczyściły je i przystawiły mi je do twarzy, następnie okazało sie ze łożysko przyrosło do macicy i nie dało sie go usunąć. Dostałam krwotoku i wstrząsu, zatrzymanie krążenia, znieczulenie ogólne i dalsza cześć operacji. Wszystko trwało chyba 4 godziny lekarze walczyli o mnie z 3 różnych oddziałów, Pani anestezjolog Anioł na prawdę… po wszystkim trafiłam na OIOm, dzieci na oddział noworodkowy, mąż czekał na kangurowanie od 8 rano. Po czym taka akcja. Dzieci na szczęście całe zdrowe czekały na tatusia. Ja nieprzytomna nie wiedziałam co sie dzieje. Na OIOmie spędziłam 2 dni jak sie obudziłam pierwsze co przyszli mnie poinformować co z dziećmi, później trafiłam na oddział położniczy, i w końcu mogłam przytulić dzieci🥰. Na polozniczynym wszyscy są pomocni i uprzejmi, położne z reguły zajmują sie dzieckiem w nocy w pierwszej dobie po porodzie, pionizacja po ok 6 godzinach, są tez panie z banku mleka, pomagają jesli jest problem z karmieniem, można korzystać z laktatorów na salach. Jeśli cos dzieje sie z dzieckiem w trakcie porodu to trafia od razu na neonatologie, można karmić piersią, jesli jest wskazanie mlekiem z banku mleka, można takze mlekiem modyfikowanym które zapewnia szpital.
    Wszystko zalezy kto czego oczekuje od szpitala, opieka medyczna, pielęgniarek i położonych na każdym z oddziałów dla mnie 10/10 . Gdyby nie to ze szpital jest tak zorganizowany nie wiem czy bym przeżyła. Jeśli ktos szuka warunków hotelowych to lepiej szukać gdzie indziej 😜 j
    😳kochana, ale miałaś przeżycia! Najwazniejsze, ze wszystko sie dobrze skończyło i jestescie juz razem. Dziękuję Ci bardzo za opis. Ja też bede miała cc. Czyli opieka na najwyzszym poziomie, ale komfort sal średni. Ale i tak chyba zdecyduję sie na tą Rudę, mam nadzieje, ze nie będę musiała spędzić tam duzo czasu. A orientujesz sie może po jakim czasie wypisują w normalnym przypadku, kiedy nie ma komplikacji?

age.png

age.png
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    😳kochana, ale miałaś przeżycia! Najwazniejsze, ze wszystko sie dobrze skończyło i jestescie juz razem. Dziękuję Ci bardzo za opis. Ja też bede miała cc. Czyli opieka na najwyzszym poziomie, ale komfort sal średni. Ale i tak chyba zdecyduję sie na tą Rudę, mam nadzieje, ze nie będę musiała spędzić tam duzo czasu. A orientujesz sie może po jakim czasie wypisują w normalnym przypadku, kiedy nie ma komplikacji?

Mysle ze to dobry wybór :) jeżeli wszystko jest w porządku to jedna dobę spędzisz na patologii, tam robią badania, na następny dzien cesarka i po zabiegu 3-4 dni. Jeżeli zabieg jest np we wtorek to wypisywali w piątek.

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to długo, w Gliwicach wypisują po dwóch dobach, nawet po cc. Ja tam oszaleję 😵‍💫

age.png

age.png
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Ojej, to długo, w Gliwicach wypisują po dwóch dobach, nawet po cc. Ja tam oszaleję 😵‍💫

No długo trzymają w porównaniu z innymi szpitalami.

• hermiston.morgan Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to wydarzenie wymagające nie tylko fizycznie, ale również emocjonalnie. Strach przed nieznanym, obawy o zdrowie dziecka czy niepewność dotycząca własnych możliwości to naturalne uczucia towarzyszące przyszłym mamom. Wsparcie ze strony partnera, rodziny oraz specjalistów może pomóc w radzeniu sobie z tymi emocjami. Przeczytajcie również te porady - https://przelom.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/54095_przygotowania-do-porodu-o-czym-nie-mozna-zapomniec.html.

• PAULA173 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Odżwieżam temat. W kwietniu będę rodzic 2 raz, macie jakieś opinie o Świętochłowicach? Od jakiegoś czasu mocno się promują i trzymają 2 miejsce w "gdzie rodzic po ludzku". Dzięki za odp :)

• Moooniii Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was może rodziła w Piekarach Śląskich?

• Britta Autorytet

Wysłany: 16 marca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooniii wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was może rodziła w Piekarach Śląskich?
    Też by mnie interesowała czyjaś opinia na ten temat. Zapisaliśmy się tam do szkoły rodzenia na maj, ale bladego pojęcia nie mam czego się spodziewać. Planuję poród naturalny.

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ