Pierwszy poród wywoływany, jak z drugim?
-
Hej Dziewczyny Mam pytanie do mam które są już co najmniej po drugim porodzie, a pierwszy miały wywoływany. Ja pierwszego synka przenosiłam 11 dni, położyli mnie 7 dni po terminie i dostałam kroplówkę na wywołanie - niestety nie ruszyło. Miałam kilkukrotny masaż szyjki że myślałam , że ducha wyzionę - tak mnie masowali , że miałam rozwarcie 3-4 cm bez skurczy ! 10 dni po terminie dostałam znów kroplówkę, męczyłam się 16 godzin ciągle z kroplówką i mocnymi regularnymi skurczami co 4- 6 min.
A jak było u Was ? Jak przy drugiej ciąży ? ZNów wywoływanie czy ruszyło samo ? -
Pierwszy wywolywany.. silne bole od razu ci 2 min.. po 7 godzinach mieliśmy nasze Szczęście; ) teraz sam początek drugiej ciąży i też się zastanawiam czy uda sie bez oxy...
Dziewczyny piszcie jak bylo u Was;)Paula222 lubi tę wiadomość
9.06.2014 Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )
Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥ -
Pierwszy poród - pęknięcie wód płodowych samoistnie - 10 godzin porodu z tego 2 godziny to męczarnia. Parcie 15 minut.
A drugi poród - sukrcze regularne - niecałe 4 godziny od pierwszego KTG z tego 30 minut męczarni. Parcie chyba ze 2 minuty.
Oba porody wspomagane kroplówką. Ogólne wrażenie - bardzo dobre. -
Tzn nie chodzi mi o porody wspomagane kroplówką , bo to coś innego.
Chodzi o to , że u mnie nie było nic, zero skurczów. Wywoływali cały poród kroplówką myślałam że ducha wyzionę, a te skurcze nic postępu nie dawały - po prostu skurcze były tylko od kroplówki.
Oby się udało przy drugim bez.. -
belladonna żebyś Ty wiedziała ile ja się nachodziłam przed terminem i po... Nic nie pomagało ! Potrafiłam wyjść z domu chodzić 4 godziny i jeszcze targać siaty ze sklepu 3-4 km... I nic ! Męża wykorzystywałam, podłogi szorowałam, nawet piłam ten koktajl położnych ... No i NIC ! W sumie co się dziwić jak nawet kroplówka oxy ruszyć tego mojego brzdąca nie mogła..
A termin w 1 ciąży jak i teraz mam z różnicą 1 dnia więc czy tak czy tak dużej ...
Hmm no zobaczymy Mam nadzieję, że w czerwcu się pochwalę nie wywoływanym porodem.
Termin wg owulacji mam na 15 czerwca, wg usg na 16 czerwca -