X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Pierwszy poród wywoływany, jak z drugim?
Odpowiedz

Pierwszy poród wywoływany, jak z drugim?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Mam pytanie do mam które są już co najmniej po drugim porodzie, a pierwszy miały wywoływany. Ja pierwszego synka przenosiłam 11 dni, położyli mnie 7 dni po terminie i dostałam kroplówkę na wywołanie - niestety nie ruszyło. Miałam kilkukrotny masaż szyjki że myślałam , że ducha wyzionę - tak mnie masowali , że miałam rozwarcie 3-4 cm bez skurczy ! 10 dni po terminie dostałam znów kroplówkę, męczyłam się 16 godzin ciągle z kroplówką i mocnymi regularnymi skurczami co 4- 6 min.

A jak było u Was ? Jak przy drugiej ciąży ? ZNów wywoływanie czy ruszyło samo ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Teta Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wywolywany.. silne bole od razu ci 2 min.. po 7 godzinach mieliśmy nasze Szczęście; ) teraz sam początek drugiej ciąży i też się zastanawiam czy uda sie bez oxy...

Dziewczyny piszcie jak bylo u Was;)

Paula222 lubi tę wiadomość

9.06.2014 :) Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )

Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥
  • pakima Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy poród - pęknięcie wód płodowych samoistnie - 10 godzin porodu z tego 2 godziny to męczarnia. Parcie 15 minut.

A drugi poród - sukrcze regularne - niecałe 4 godziny od pierwszego KTG z tego 30 minut męczarni. Parcie chyba ze 2 minuty.

Oba porody wspomagane kroplówką. Ogólne wrażenie - bardzo dobre.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie chodzi mi o porody wspomagane kroplówką , bo to coś innego.

Chodzi o to , że u mnie nie było nic, zero skurczów. Wywoływali cały poród kroplówką myślałam że ducha wyzionę, a te skurcze nic postępu nie dawały - po prostu skurcze były tylko od kroplówki. :(

Oby się udało przy drugim bez..

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna żebyś Ty wiedziała ile ja się nachodziłam przed terminem i po... Nic nie pomagało ! Potrafiłam wyjść z domu chodzić 4 godziny i jeszcze targać siaty ze sklepu 3-4 km... I nic ! Męża wykorzystywałam, podłogi szorowałam, nawet piłam ten koktajl położnych ... No i NIC ! W sumie co się dziwić jak nawet kroplówka oxy ruszyć tego mojego brzdąca nie mogła..

A termin w 1 ciąży jak i teraz mam z różnicą 1 dnia więc czy tak czy tak dużej ...

Hmm no zobaczymy :) Mam nadzieję, że w czerwcu się pochwalę nie wywoływanym porodem.

Termin wg owulacji mam na 15 czerwca, wg usg na 16 czerwca

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ