Pionizacja po cesarskim cięciu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oparcie lozka podniesi mi po okolo 6-8 godzinach. Pionizacje i od razu prysznic mialam po 16 godzinach. Pewnie byloby wczesniej gdyby nie to, ze musialam czekac na sali pooperacyjnej na zwolnienie sie lozka na oddziale noworodkowym.
Nie bylo zle, nastawialam sie na wielki bol, a bylo calkiem znosnie, gorzej potem mi bylo sie podniesc do dziecka, dlatego "spalam" w pozycji siedzacej. Po 3 dniach od cesarski juz smigalamFoto_Anna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW polsce cc bylo o 21 a wstalam nastepnego dnia ok 10 rano ale łatwo nie było.
Natomiast za granica cc mialam po 11 a wstalam ok 15.30 tego samego dnia zupełnie na luzie. Także to wszystko zalezy od lekow jakie podadzą. Dziwię sie dlatego ze w pl tak to wygląda. -
27 godzin po cesarce. Bardzo późno, ale wstało się naprawdę lekko, żadnych zawrotow głowy ani jej bólu. Ważne żeby się nie garbic, tylko od początku wyprostowac, nie ma obaw szwy nie pójdą12 marca 2017 8 tydz.
Marzylismy o Tobie całe życie - cc 22.02.2018, 58 cm, 3530 gr -
Ja po 6 godzinach musialam wstac, pielegniarka zaprowadzila pod prysznic i kazala się szybko umyć.
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Po pierwszej CC wstałam po 24h - zdecydowanie za późno czułam się jak trup. Po drugiej CC wstałam po 6h i muszę powiedzieć że im szybciej tym lepiej, bo doszłam do siebie w tempie ekspresowym bez porównania z pierwszą CC. W obu przypadkach znieczulenie podpajęczynówkowe.
-
U mnie pionizacja po 6 godzinach. To była masakra, szłam pod prysznic na wpół złamana.
Przy drugiej ciązy mam to gdzieś i nie dam się tak szybko podnieść
I żeby tego jeszcze było mało to nawet mi nie przynieśli dziecka do karmienia na drugi dzień, więc rano zwlekłam się sama z łózka i przytargałam dzidziusia -
U mnie cesarka o 18, a wstalam rano dnia nastepnego. U mnie ogolnie pionizuja po 8godz, ale mnie bylo niedobrze w ciagu pierwszych godzin. Glowy nie musialam wogole trzymac na plasko, caly czas mialam lozko uniesione -pytalam sie o to pielegniarek i lekary i nikt nie zalecal lezenia na plasko (tyle, ze ja za granica).
Pionizacja calkiem ok, myslalam ze bedzie gorzej. od razu sie wyprostowalam, nic mnie nie ciagnelo.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
Pepper wrote:Dziewczyny a pod prysznicem moczylyscie ranę. Podobno nie wolno wiec jaki prysznic ?
-
nick nieaktualny