X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Plan porodu - teoria a praktyka
Odpowiedz

Plan porodu - teoria a praktyka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zuzina Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedąc w szkole rodzenia (w szpitalu w którym potem rodziłam) dostałam wzór planu porodu, który potem sama wypełniłam. W praktyce, kiedy przyszłam już ze skurczami do szpitala nikt mnie o plan nie pytał. W tym szczególnym przypadku jednak plan zgodził się z rzeczywistością. Może dlatego że wzór planu był 'dostosowany' do możliwości jakie dawał szpital.
    Tak sobie myślę, że niekoniecznie trzeba się nastawiać na pewne elementy planu i dopuścić pewne ustępstwa, bo naprawdę różnie to wychodzi w rzeczywistości.

• agniesja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ze nikt (nawet ja do teraz) wczesniej nawet nie pomyslal aby zaplanowac porod.. bo wg mnie to lekarz, polozna i Ci ktorzy sie na tym znaja powinni podejmowac decyzje adekwatne do sytuacji.. i wydaje mi sie ze w ogole ciezko to zaplanowac..
    Po tym co piszesz widać, że nie wiesz co to jest plan porodu...

Położna ze szkoły rodzenia mówiła nam, że jeżeli w planie napiszesz, że np. nie wyrażasz zgody na zakończenie porodu z pomocą kleszczy a pomimo tego ich użyją i np. złamią przy tym dziecku rączkę, to możesz później domagać się odszkodowania od szpitala. Poza tym, że pd jakiegoś czasu plan porodu jest obowiązkowy we wszystkich szpitalach a przynajmniej powinien być.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ