X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Plan porodu - teoria a praktyka
Odpowiedz

Plan porodu - teoria a praktyka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zuzina Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedąc w szkole rodzenia (w szpitalu w którym potem rodziłam) dostałam wzór planu porodu, który potem sama wypełniłam. W praktyce, kiedy przyszłam już ze skurczami do szpitala nikt mnie o plan nie pytał. W tym szczególnym przypadku jednak plan zgodził się z rzeczywistością. Może dlatego że wzór planu był 'dostosowany' do możliwości jakie dawał szpital.
    Tak sobie myślę, że niekoniecznie trzeba się nastawiać na pewne elementy planu i dopuścić pewne ustępstwa, bo naprawdę różnie to wychodzi w rzeczywistości.

• agniesja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ze nikt (nawet ja do teraz) wczesniej nawet nie pomyslal aby zaplanowac porod.. bo wg mnie to lekarz, polozna i Ci ktorzy sie na tym znaja powinni podejmowac decyzje adekwatne do sytuacji.. i wydaje mi sie ze w ogole ciezko to zaplanowac..
    Po tym co piszesz widać, że nie wiesz co to jest plan porodu...

Położna ze szkoły rodzenia mówiła nam, że jeżeli w planie napiszesz, że np. nie wyrażasz zgody na zakończenie porodu z pomocą kleszczy a pomimo tego ich użyją i np. złamią przy tym dziecku rączkę, to możesz później domagać się odszkodowania od szpitala. Poza tym, że pd jakiegoś czasu plan porodu jest obowiązkowy we wszystkich szpitalach a przynajmniej powinien być.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ