Poród Bialystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, wiecie co wczoraj pomyślałam to samo co Martaaa i polecialam na Rocha, zrobiłam to badanie za 45 zl Orientujecie sie czy jesli wyjdzie pozytywny wynik to do porodu trzeba sie przeleczyc czy dają antybiotyk tylko w dzień porodu?
Eedysia odezwe sie po dzisiejszej wizycie, ja tez mam w planach poród naturalny -
Jestem po wizycie. Wychodzi na to, ze bez sensu robilam to badanie na Rocha. Lekarz powiedzial, ze sam gbs to za malo i oni robia jeszcze badanie na gronkowca i jakies inne bakterie... Wszystko wychodzi podczas jednego posiewu - w tym tez gbs. Zrobiono mi wiec ten posiew, pobrano krew na morfologię i to wsio. Wydaje mi się, ze zaplacilams sporo, bo 260 zł. Kolejna wizyta (i chyba ostatnia) za 3 tygodnie - mam miec wtedy mierzona miednice, bo doktorowi wydaje sie waska i usg. Potem bezplatne ktg 2xtydzien. Sama wizyta była krótka. Mam mieszane uczucia, ale nic, czekam dalej...
-
No wlasnie chodzilo mi o te koszta i szkoda, ze poprzednie badanie zrobilam na darmo. Do tej pory chodzilam na nfz wiec ta kwota wydala mi sie spora. Byłam u dr Kłubowicza, wydaje się być miłym czlowiekiem i na wizycie obejrzal chyba wszystkie moje wyniki jakie zgromadzilam dotychczas w karcie ciazy. Tylko martwi mnie ta miednica - jesli rzeczywiscie sie wystarczajaco nie rozejdzie to moze byc cesarka, a wolalabym tego uniknąc.
-
Dziewczyny mam pytanie o Klinikę na Parkowej
- czy jest tam jakas kolejka dla rodzących i czy w razie dużej ilości ciężarnych mogą odmowić przyjęcia (dodam że ciążę prowadzi lekarz który przyjmuje też na Parkowej, ale ja chodzę do niego do innej kliniki)?
- jak jest ze szczepionkami, czy dają jakies maluchom po przyjściu na świat ( słyszałam że to jakieś mega koszty, ale domyślam się że jak chcemy jakieś niestandardowe)?
- jak często trzeba pod koniec ciąży robić KTG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:31
eedysia -
ja jeszcze podpowiem jeśli chodzi o miejsce- owszem,jeśli będą wszystkie sale zajęte to mogą Ci odmówić przyjęcia.
W przypadku cc- umawiasz się na konkretny termin i godzinę i masz to zaklepane,ale przy porodzie naturalnym tak naprawdę wszystko może się zdarzyć.
Częściej o takich sytuacjach słyszałam jeśli chodzi o Arciszewskich, ale na nich ostatnio jest jakaś moda.