Poród Bialystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Eedysia w kwestii wyboru drogi porodu myślę że dużo zależy od lekarza. Ja cala ciążę chodziłam do dr Pietrewicza do jego gabinetu, na Parkowej mialam tylko jedną wizytę po to by mnie mieli jako swoją pacjentke żebym mogła tam rodzić. Dr Pietrewicz ma chyba jakąś część etatu tam na parkowej, w każdym razie jest ich pracownikiem więc nie było problemu z tym że nie byłam pod opieką kliniki od bodajże wymaganego 32 tygodnia. Dr Pietrewicz jest lekarzem który jest przeciwny cc na życzenie, jego pacjentki rodzą głównie sn chyba że są wyraźne wskazania do cięcia. On też przyjeżdża odebrać poród, ze mną był od 1 w nocy do prawie 6 rano. Dominik urodził się o 4 nad ranem. Na żadnym etapie porodu nie odczulam żeby ktoś namawiał mnie do cięcia bo to kasa większa czy mniej pracy. Na położne trafiłam super, głównie pomoc Pani Gabrysi jest nieoceniona, zajęła się mną super. Po porodzie jak już byłam na sali to położne jak widziały kartę że rodzilam sn to widać że zdziwione i się śmiały że to mi powinni płacić a nie ja im:-) no ale trend jest taki że robią więcej cięć, jak to prywatnie. Ale nie oszukujmy się kobiety głównie idą do prywatnych klinik żeby zrobili im cięcie bez gadania, nawet jak nie ma wskazań. Takie jest moje prywatne zdanie i z góry przepraszam jeśli kogoś tym urazilam. W kwestii sn na pewno niepotrzebnie nie ryzykuja i jeśli coś minimalnie idzie nie tak wolą zrobić cięcie, ale to jest moim zdaniem na plus. Bo gdyby tak podchodzili w szpitalach a nie na siłę naturalnie, to mój bratanek nie miał by niedotlenienia i ubytku słuchu bo w szpitalu na siłę kazali rodzić bratowej naturalnie. Także takie jest moje zdanie.
-
Każdy jest inny, każdy tez ma inne oczekiwania względem porodu. Jedno jest pewne, że płacąc wymaga się więcej niż w szpitalu państwowym. W moim odczuciu ciężko w chwili kiedy ma się skurcze podejmować racjonalne decyzje i liczy się na profesjonalizm personelu medycznego. Dzięki za odpeedysia
-
Hej dziewczyny! Jestem w 23 tc. Jak na razie chodzę do gina na NFZ, ale chciałabym rodzić na Parkowej. Pierwsze dziecko rodziłam na Warszawskiej i nie wspominam tego dobrze. Położne tragedia, własnej dupy tylko patrzą i czekają żeby im zapłacić. Czytając Wasze wpisy wiem, że zapisać powinnam się w około 37 tc. Dla pewności zrobię to w okolicach 35tc, ale jak to wygląda z lekarzem NFZ? Zrezygnować z wizyt u giną po pierwszej wizycie na Parkowej czy chodzić do samego końca? Z góry dzięki za odpowiedzi
-
Ja też zamierzam rodzić na Parkowej, mam tylko nadzieję ze doczekam 37 tc. Aleksa4ndra jezeli zrezygnujesz z lekarza Nfz to na parkowej bedziesz musiała płacić za wizyty, a publicznie masz za darmo. Trudno powiedziec ile tych wizyt może być do porodu.
-
To i ja do Was dołączę... U mnie dopiero 22 tydzień, ale chciałabym rodzić u Arciszewskich. Zastanawia mnie jednak, czy ktoś z lekarzy tam pracujących pracuje jednocześnie w innym szpitalu (Wojewódzkim lub USK)? Może ktoś ma jakieś nowsze informacje?
-
Witam u mnie początek ciąży ale już zastanawiam się nad porodem u Arciszewskich . Jakie przeciwskazania są do porodu u nich ? Czy Przeciwciała Ana Branie leków typu Clexane i acard dyskwalifikują mnie do porodu u nich ?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Jak szukacie poradni ginekologicznej to zerknicjie tutaj: http://www.arciszewski.pl/uslugi/ginekologia
Klinika Arciszewscy jest jedna z bardziej cenionych u nas w Białymstoku. Mają bardzo dobrych lekarzy tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 15:28
Aga -
Ja rodzilam obie corki jeszcze na Warszawskiej. Z dwiema mialam cc. Tragedii nie bylo. Teraz czekam na 3 porod. Oczywsicie cc juz ze wskazania. Licze,ze przyjma mnie do Wojewodzkiego.
Bylam raz u Arciszewskich na pierwszym usg polowkowym. To byl moj pierwszy i ostatni raz. Lekarz dupek, Karwowski czy jakos tak.. no koment normalnie.
Teraz bylam na usg w Mastermedzie to tam Babka Mlodzianowska super! Polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:29
-
Arowana14 wrote:Jak szukacie poradni ginekologicznej to zerknicjie tutaj: http://www.arciszewski.pl/uslugi/ginekologia
Klinika Arciszewscy jest jedna z bardziej cenionych u nas w Białymstoku. Mają bardzo dobrych lekarzy tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:30
-
Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Dzięki obecności na tym forum odzyskałam wiarę, że uda mi się przeprowadzić te badania do końca, jednak jeszcze troszkę danych mi braku. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo -
Ja rodziłam 4 lata temu w Orłowskim i aż jestem w szoku co tu czytam... Mimo wystroju rodem z prlu czułam się na prawdę dobrze zaopiekowana... Koleżanka pół roku temu rodziła sn, który zakończył się cc to była bardzo zadowolona z opieki położnej dzięki której przeżyła i ona i dziecko bo były komplikacje. Dwie poprzednie ciąże rodziła w Bielanskim i mówi że gdyby jej nie odesłali z powodu braku miejsc to pewnie ktoś by tego porodu nie przeżył bo tam to jest dopiero zerowa opieka...
Teraz też planuje rodzić w Orłowskim, także mam nadzieję mieć niedługo informacje z pierwszej ręki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 22:37