Poród naturalny po cc
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKwiatosia wrote:A czy może jest tu jakaś mama,która zaszła w ciąże rok po cc i było wszystko ok?
Cześć
Też jestem ciekawa
Lekarz kazał czekać do roku zanim zaczniemy starania, a ja bym chciała już zacząć młody ma 9 miesiecy. Ale lekarz mnie troche wystraszył
Podobno chodzi o blizne, że przerwa miedzy porodami powinna być min. 18 miesięcy.
Ps. Aaa i że te 18 miesiecy jest też potrzebne jeśli by się chcialo rodzić sn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:00
AlkaT89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka, ja urodziłam sn, cc na zimno i sn
W ciążę kiedy urodziłam naturalnie zaszłam 21mscy po cc
Urodziłam w szpitalu, który jest uważany za masowke i są opinie, że jeździ się tam tylko na cc, a mi się udał tam vbacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 17:51
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Cześć
Też jestem ciekawa
Lekarz kazał czekać do roku zanim zaczniemy starania, a ja bym chciała już zacząć młody ma 9 miesiecy. Ale lekarz mnie troche wystraszył
Podobno chodzi o blizne, że przerwa miedzy porodami powinna być min. 18 miesięcy.
Ps. Aaa i że te 18 miesiecy jest też potrzebne jeśli by się chcialo rodzić sn.
U mnie to samo. Gdyby nie CC to od razu staralibyśmy się o kolejnego malucha -
kark wrote:Hejka, ja urodziłam sn, cc na zimno i sn
W ciążę kiedy urodziłam naturalnie zaszłam 21mscy po cc
Urodziłam w szpitalu, który jest uważany za masowke i są opinie, że jeździ się tam tylko na cc, a mi się udał tam vbac
super -
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:Leira a tak ile planujecie czekać?
Rok na pewno, bo inaczej żadna położna nie podejmie się porodu domowego, a taki nam się marzy, po naszych doświadczeniach szpitalnych. Planuję po roku iść na kontrolę blizny, dokładniejsze USG, a jak będzie OK to zaczniemy starania. Bardzo mi zależy, żeby nie było zbyt dużej różnicy wieku między dziećmi. Gdyby nie to CC, to pewnie staralibyśmy się od razu o kolejne, a potem koniec produkcjiAlkaT89, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jej dziewczyny, czy ktoras planuje Vba2c? Ja rozważam. Odstęp od poprzedniego cc bedzie równe 4 lata, na razie, 15 tydzien, z blizna wszystko Ok. Po 20 tc zamierzam isc do gina ktory sie takimi porodami zajmuje i zobaczymy co powie.
kark lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Jej dziewczyny, czy ktoras planuje Vba2c? Ja rozważam. Odstęp od poprzedniego cc bedzie równe 4 lata, na razie, 15 tydzien, z blizna wszystko Ok. Po 20 tc zamierzam isc do gina ktory sie takimi porodami zajmuje i zobaczymy co powie.
Czytałam o takich porodach i przy tak długim odstępie czasu, jak u Ciebie, wszystko było OK. -
Ja w poniedziałek byłam na usg z ocena blizny po cc - blizna jest bardzo ładna i nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, mimo, że rok po cc miałam niewielki ubytek ok 4mm w bliźnie po cc, przez kolejne 6 lat wszystko się zregenerowałoCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Ja w poniedziałek byłam na usg z ocena blizny po cc - blizna jest bardzo ładna i nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, mimo, że rok po cc miałam niewielki ubytek ok 4mm w bliźnie po cc, przez kolejne 6 lat wszystko się zregenerowało
Super! Anety Ty już 38 tydzień? Kiedy to minęło?
Szczęśliwego rozwiązania! Oby odbyło się po Twojej myśli! -
nick nieaktualnyDokładnie najważniejsze to ciągłość blizny, bez żadnych ubytków
Na grubość nie ma co patrzyć, bo zdarza się, że blizna super gruba nie wytrzyma już ciąży (a co dopiero poród), a czasem tak niby super cienka wg usg pięknie poród zniesie
Jak ktoś jest na facebooku to polecam grupę vbac
Mi pomogła się zdecydować, potem podnosiła na duchu, a na koniec dopingowała bardziej niż rodzina i znajomi -
Jestem po 2 cc - 2012 i 2015 rok. W Wawie w sw Zofii jak najbardziej jesli wszystko jest Ok to mozna probowac. Ew kwalifikacja zajmuje sie dr Puzyna, wybieram sie do niego po 20tc, czyli za Ok miesiac. Jesli powie nie, to cc tylko tam:) ale mam nadzieje ze da mam szanse. Dam znac po wizycie.
AlkaT89, kark lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm