X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród w wodzie
Odpowiedz

Poród w wodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Czy któraś z was rodziła lub myśli o porodzie w wodzie/do wody?
    Ja mam taką możliwość na Kamieńskiego we Wrocławiu. Aktualnie robię badania kwalifikujące mnie do niego (chociaż wiadomo, ze wszystko w trakcie porodu moze się wydarzyć).

Ktoś/Coś?

• pakima Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodziłam ale skorzystałabym z takiej opcji jak najbardziej. Mam pierwszy poród za sobą sn bez znieczulenia, więc nawet bym się nie wahała ani minuty.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć dużo milej ;) dla rodzącej i dla dziecka.
    Ja mam tylko nadzieję, ze wszystko ąłdnie pójdzie i będe mogła w tej wannie wylądaować.

Czekam na ostatnie badanie: biocenoza pochwy i będe wiedzieć.

• pakima Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtka wrote:
    mam nadzieje, ze z wolnymi wannami nie bedzie problemu
    Mysle, ze nie, bo oni dlugo nie trzymaja. Mnie odeslali 2 razy do domu (rodzilam prawie 3 dni lol), za trzecim moglam zostac i po 4 godzinach urodzilam synka. Po 6 godzinach wyszlismy juz do domu :)

Kajtka lubi tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No stronie tego birth centre wlasnie pisze ze po 6h sie wychodzi, szcerze to to mnie lekko przeraza, mozna to jakos ogarnac ?:D

201510107452.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... no nie jest tak zle :) Zaluje tylko, ze nie wiedzialam, ze w pierwszej dobie noworodki wciaz spia, bo zamiast sama spac, sprawdzalam co chwile, czy synek oddycha lol (wyszlismy o 23, a on spal bez przerwy do 7 rano, o 8 przyszla polozna i stwierdzila ze to normalne i typowe heh).

Kajtka lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poród za kilkanaście dni i mam zamiar I fazę porodu spędzić w wannie, jeśli dam radę bez Zzo to mogę tez urodzić do wody. Niestety w szpitalu gdzie rodzę już powiedzieli ze jedno wyklucza drugie :( a szkoda. Na całe szczęście w każdej sali porodowej jest wanna :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Haha... no nie jest tak zle :) Zaluje tylko, ze nie wiedzialam, ze w pierwszej dobie noworodki wciaz spia, bo zamiast sama spac, sprawdzalam co chwile, czy synek oddycha lol (wyszlismy o 23, a on spal bez przerwy do 7 rano, o 8 przyszla polozna i stwierdzila ze to normalne i typowe heh).

dobrze wiedziec hehe
    a mialas kogos do pomocy? :)

kic wrote:
    Ja mam poród za kilkanaście dni i mam zamiar I fazę porodu spędzić w wannie, jeśli dam radę bez Zzo to mogę tez urodzić do wody. Niestety w szpitalu gdzie rodzę już powiedzieli ze jedno wyklucza drugie :( a szkoda. Na całe szczęście w każdej sali porodowej jest wanna :)

W takim razie powodzenia, szybkiego porodu i czekam na relacje ;)

kic83 lubi tę wiadomość

201510107452.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi pomagal. Teraz tez bedziemy sami, wtedy fajnie nam sie to sprawdzilo :)

Kajtka lubi tę wiadomość

• Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Maz mi pomagal. Teraz tez bedziemy sami, wtedy fajnie nam sie to sprawdzilo :)

No to damy rade :D dzieki za slowa wsparcie hehe
    w sumie nigdy nie watpilam ze sobie nie damy ale jakies obawy zawsze sa :)

mam tylko nadzieje, ze polozna da zielone swiatlo :)
    ale do tego jeszcze troche czasu zostalo ;)

ell lubi tę wiadomość

201510107452.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:

Nie można spędzić w wannie całej pierwszej fazy. Możesz siedzieć maksymalnie godzinę dopiero pod sam koniec (wychodzisz z wanny i rozwarcie powinno być już maksymalne). A przynajmniej tak mi mówiła położna przy pierwszym porodzie. Przy drugim nie miałam szans na wannę, bo za szybko wszystko się działo...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ