Poród w wodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej.
Czy któraś z was rodziła lub myśli o porodzie w wodzie/do wody?
Ja mam taką możliwość na Kamieńskiego we Wrocławiu. Aktualnie robię badania kwalifikujące mnie do niego (chociaż wiadomo, ze wszystko w trakcie porodu moze się wydarzyć).
Ktoś/Coś? -
nick nieaktualny
-
Kajtka wrote:mam nadzieje, ze z wolnymi wannami nie bedzie problemu
Kajtka lubi tę wiadomość
-
Haha... no nie jest tak zle Zaluje tylko, ze nie wiedzialam, ze w pierwszej dobie noworodki wciaz spia, bo zamiast sama spac, sprawdzalam co chwile, czy synek oddycha lol (wyszlismy o 23, a on spal bez przerwy do 7 rano, o 8 przyszla polozna i stwierdzila ze to normalne i typowe heh).
Kajtka lubi tę wiadomość
-
Ja mam poród za kilkanaście dni i mam zamiar I fazę porodu spędzić w wannie, jeśli dam radę bez Zzo to mogę tez urodzić do wody. Niestety w szpitalu gdzie rodzę już powiedzieli ze jedno wyklucza drugie a szkoda. Na całe szczęście w każdej sali porodowej jest wannaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
ell wrote:Haha... no nie jest tak zle Zaluje tylko, ze nie wiedzialam, ze w pierwszej dobie noworodki wciaz spia, bo zamiast sama spac, sprawdzalam co chwile, czy synek oddycha lol (wyszlismy o 23, a on spal bez przerwy do 7 rano, o 8 przyszla polozna i stwierdzila ze to normalne i typowe heh).
dobrze wiedziec hehe
a mialas kogos do pomocy?
kic wrote:Ja mam poród za kilkanaście dni i mam zamiar I fazę porodu spędzić w wannie, jeśli dam radę bez Zzo to mogę tez urodzić do wody. Niestety w szpitalu gdzie rodzę już powiedzieli ze jedno wyklucza drugie a szkoda. Na całe szczęście w każdej sali porodowej jest wanna
W takim razie powodzenia, szybkiego porodu i czekam na relacje
kic83 lubi tę wiadomość
-
ell wrote:Maz mi pomagal. Teraz tez bedziemy sami, wtedy fajnie nam sie to sprawdzilo
No to damy rade dzieki za slowa wsparcie hehe
w sumie nigdy nie watpilam ze sobie nie damy ale jakies obawy zawsze sa
mam tylko nadzieje, ze polozna da zielone swiatlo
ale do tego jeszcze troche czasu zostaloell lubi tę wiadomość
-
kic wrote:Ja mam poród za kilkanaście dni i mam zamiar I fazę porodu spędzić w wannie, jeśli dam radę bez Zzo to mogę tez urodzić do wody. Niestety w szpitalu gdzie rodzę już powiedzieli ze jedno wyklucza drugie a szkoda. Na całe szczęście w każdej sali porodowej jest wanna
Nie można spędzić w wannie całej pierwszej fazy. Możesz siedzieć maksymalnie godzinę dopiero pod sam koniec (wychodzisz z wanny i rozwarcie powinno być już maksymalne). A przynajmniej tak mi mówiła położna przy pierwszym porodzie. Przy drugim nie miałam szans na wannę, bo za szybko wszystko się działo... -