Przyszłe Mamy z Katowic i okolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy zaglądają tutaj przyszłe Mamy z Katowic? Na kiedy macie terminy? Gdzie rodzicie? Co czytacie? Ja szukam aktulanie dobrej szkoły rodzenia NFZ, czyli w zasadzie dobrej położnej, która pomoże oswoić lęki porodowe : To mój pierwszy dzidziuś, termin na styczeń 2016. Może będziemy umawiać się na spacerki?
-
ja jestem z Bierunia koło Tychów też mam termin na stycznia 2016 roku. Mam zamiar rodzić w wojewódzkim w Tychach, pierwszy poród u Bonifratrów miałam. polecam Ci szkołe rodzenia w Tychach NZOZ Opieka rodzinna Tychy, na NFZ, położna Dorota Kuca poczytaj opinie, najlepsza położna w okolicy, dojedzie bez problemu, to ona również prowadzi szkołę rodzenia w Tychach. Do szkoły uczęszczałam w pierwszej ciąży już pod koniec i teraz też uczęszczam, polecam z czystym sumieniem. Gdybyś miała jakieś pytania to proszę śmiało pytaj
-
Ja mam termin na styczeń. Biorę pod uwagę szpital na Łubinowej i Bonifratów. Tychy u mnie odpadają, choć bym miała najbliżej.
Czy któraś jeszcze rozważa Łubinową i Bonifratów? Łubinowa ma dobre opinie. Bonifraci też, ale... no właśnie, afera z zaniedbaniami i niemiłymi położnymi się przewijają. Nie mam tam lekarza prowadzącego i troszkę się obawiam gorszego traktowania.
Lilijka30 -
Hej Ja rodzę co prawda już w poniedziałek, jestem z Katowic. Wybrałam jednak szpital w Rudzie Śląskiej na Goduli. Mam tam swojego lekarza i tam będę miała cc. Lilijka30 mnie lekarka na początku też polecała na Bogucicach ale tyle się słyszało o błędach tam, że nawet nie brałam pod uwagę tego szpitala.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O! jak miło;-)ja również z tych okolic;-) myślałam o Łubinowej w Katowicach, o Śląskim instytucie matki i noworodka w Chorzowie i mimo że w Rudzie Śląskiej mam najbliżej to jednak chyba przeważa u mnie Chorzów, dlaczego?
Chorzów z tych względów że rodziła tam moja siostra która miała CC.
Bardzo znakomicie się o tym szpitalu wypowiadała i mimo że wtedy (2 lata wstecz)szpital był jeszcze przed remontem to położne, pielęgniarki i cały personel był taki wspaniały, pomocny i niesamowicie życzliwy że to mnie bardzo przekonało;-) dla mnie najważniejsi są ludzie którzy maja do tego serce;-)
Szkołę rodzenia też wybrałam stamtąd bo potem jest raźniej widząc znajome sympatyczne buzie
Mam nadzieję że nie będę żałować -
Marcia28 wrote:Hej, urodzilam dzis po 0.29:)) Jestem szczęśliwa a Zuzia zdrowa i grzeczniutka
Marcia28 gratuluję!!!
Jak troszeczkę ochłoniesz to daj znać jakie wrażenia z tego szpitala, napisz proszę coś więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:04
-
Czesc kochane , podziele sie z wami moja opinia.
Rodzilam w Katowicach na Raciborskiej i ten szpital polecam. Jednak nie polecam tego na Bogucicach Bonifratow -pracuje tam noja tesciowa i szczerze odradza mi ten szpital poniewaz jest tam duzo zarazkow itp itd. Takze ja tam nie poszłam. -
Hej ja z Katowic jutro mam pierwsza wizytę u lekarza i jeśli się potwierdzi i Bóg da to myślę że wybór padnie na rude śl. Bo tam pracuje moj lekarz
-
krysztalek88 wrote:Na kiedy masz termin? Ja też zamierzam rodzić w Żorach i tak się zastanawiam czy to na pewno dobry wybór?
Dokładnie na 2 czerwca, ale możliwe że maluch będzie szybciej.
Masz jakieś informacje może odnośnie tego co nalezy tam dokładnie zabrać?
W sensie czy pieluchy oni dają czy swoje, ubranka od nich czy swoje itd.. ??
-
Demetria wrote:Cześć. Są tu jakieś przyszłe mamusie obecnie? Gdzie zamierzacie rodzic?
Hej, ja przymierzam się do szpitala wielospecjalistycznego w Gliwicach, ale jestem z Tarnowskich Gór, mam nadzieję, ze zdążę dojechać
Może jakieś opinie o tym szpitalu?