Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Szczepienie noworodków i niemowląt
Odpowiedz

Szczepienie noworodków i niemowląt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam takie pytanie jak to wyglądało u was po porodzie jeśli chodzi i szczepienie dziecka na WZW B i BCG czy personel wymagał od was zgody czy robili te szczepienia z automatu ? I w której dobie robili BCG naczytałam się że ta szczepionka robi więcej złego niż dobrego i teraz już sama nie wiem.
    Następną kwestią są szczepienia 6w1, 5w1 oraz te pojedyńcze refundowane jakie wy wybieraliście i czym to było uwarunkowane ? Jakie macie opinie oraz doświadczenia. Ponieważ przez to wszystko co się słyszy mam totalny mętlik w głowie i już sama nie wiem na co w przyszłości się zdecydować

• cherybomb Nowa

Wysłany: 24 sierpnia, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ten mętlik, bo wokół szczepień jest mnóstwo sprzecznych informacji. Sama zawsze staram się opierać na rozmowie z lekarzem i sprawdzonych źródłach.

Slope Rider
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ