X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Szpital Ujastek w Krakowie
Odpowiedz

Szpital Ujastek w Krakowie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły w szpitalu Ujastek w Krakowie, jakie macie opinie o tym szpitalu, o personelu itp. Każda opinia będzie dla mnie ważna:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania, zwłaszcza w obecnych czasach.

Monika123 lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja rodziłam w czerwcu w Ujastku, mąż mógł być przy porodzie. Mój lekarz wystawił mi skierowanie na indukcję porodu, więc udałam się na izbę przyjęć, na której czekałam 4 godz na przyjęcie. Trafiłam na oddział patologii ciąży, gdzie czekałam na termin indukcji. Na tym oddziale, położne i lekarze w porządku. Można się było bez problemu czegoś dowiedzieć. Wszyscy naprawdę bardzo mili. Jeśli chodzi o poród to ocena nie będzie obiektywna, gdyż wykupiłam usługę położnej z Ujastka, więc wszystko przebiegło cudownie. Jeśli chodzi o opiekę po porodzie to tu pojawia się problem, gdyż tak naprawdę nikt się Tobą nie interesuje... Jest się zdanym tylko na siebie, ewentualnie na koleżankę z sali. Rodziłam swoje pierwsze dziecko, więc nie wiedziałam praktycznie nic (szkoła rodzenia została odwołana z powodu COVID). Położne strasznie niemiłe, strach o cokolwiek zapytać... Lekarze interesują się tylko dzieckiem, matką nie interesuje się nikt (poza 1 usg trwającym 2 sekundy czy macica się dobrze oczyszcza). Panowało ogólne zamieszanie i dezinformacja. Najgorsze odczucia mam w kwestii laktacji, gdy jeszcze nie miałam pokarmu, a położne na sile kazały mi karmić dziecko, w końcu jedna się zlitowała i pozwoliła podać butelkę (na szczęście później laktacja się rozkręciła i karmie do tej pory). Myślę, ze sytuacja w tym szpitalu wyglada tak, a nie inaczej ze względu na to, ze rodzi się tam strasznie dużo dzieci. Z tego co się dowiedziałam w szpitalu w czasach COVID ok. 500 dzieci miesięcznie, wcześniej ok. 300.

Jeśli masz jakiś pytania, możesz śmiało pisać tu lub na priv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:28

j45n7fc.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Monika123 a chodzilas do lekarza prowadzacego z Ujastku czy jakiegos innego? :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Klawa Debiutantka

Wysłany: 27 września, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma ktoś doświadczenie z cesarskie cięcie w Ujastku? Czy były problemy żeby je zrobic np. Z zaświadczeniem od psychiatry?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ