X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wada wzroku a metoda porodu
Odpowiedz

Wada wzroku a metoda porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zajaczka87 Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem świeżo po badaniu siatkówki, do terminu porodu mam 3 tygodnie. Ponieważ nigdy nie miałam żadnej wady wzroku, nie nosiłam nawet okularów miało być to zupełnie rutynowe badanie... Chwała, że mój ginekolog w ogóle mi je zlecił. Jakie było moje zdziwienie, gdy diagnoza wykazała:liczne zmiany zwyrodnieniowe siatkówki obwodowe i konieczność laseroterapii w trybie plinym... Jestem normalnie załamana... Okulista nie stwierdził jednoznacznie i nie wypisał mi, że ma być cc. Jutro mam wizytę u mojego ginekologa. Kto powinien dać zaświadczenie o wskazaniu do cc? Gin czy okulista? No i jeszcze jedno. Czy po laserze w ogóle można rodzić naturalnie czy jednak tylko cc wchodzi w grę?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okulista powinien zlecić cc, zaświadczenie od ginekologa prowadzącego mogą zignorować w szpitalu.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • zajaczka87 Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za info.

• natx Nowa

Wysłany: 7 kwietnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciązy można mie operację wzroku (ale trzeba zakończyć karmienie)

Ja polecam operację zaćmy w Idealnym Wzroku każdemu, kto chce zadbać o swoje oczy w bezpieczny sposób. 2 lata po ciązy spełniłam moje marzenie!!

• zolima26 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat.

Zna ktoś dobrego okulistę w Warszawie, kompetentnego, który ma aktualną wiedzę i wytłumaczy laikowi?

A co sądzicie o rodzeniu w wodzie? Czy może taki poród jest lżejszy i aż tak nie obciąża oczu? (mam wadę ok. -5)

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ