X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wada wzroku a metoda porodu
Odpowiedz

Wada wzroku a metoda porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zajaczka87 Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem świeżo po badaniu siatkówki, do terminu porodu mam 3 tygodnie. Ponieważ nigdy nie miałam żadnej wady wzroku, nie nosiłam nawet okularów miało być to zupełnie rutynowe badanie... Chwała, że mój ginekolog w ogóle mi je zlecił. Jakie było moje zdziwienie, gdy diagnoza wykazała:liczne zmiany zwyrodnieniowe siatkówki obwodowe i konieczność laseroterapii w trybie plinym... Jestem normalnie załamana... Okulista nie stwierdził jednoznacznie i nie wypisał mi, że ma być cc. Jutro mam wizytę u mojego ginekologa. Kto powinien dać zaświadczenie o wskazaniu do cc? Gin czy okulista? No i jeszcze jedno. Czy po laserze w ogóle można rodzić naturalnie czy jednak tylko cc wchodzi w grę?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okulista powinien zlecić cc, zaświadczenie od ginekologa prowadzącego mogą zignorować w szpitalu.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • zajaczka87 Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za info.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ