X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wywołanie porodu
Odpowiedz

Wywołanie porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy drugie wywoływanie porodu jest tak samo bolesne i długie jak pierwsze. U mnie wywołanie pierwszego porodu trwało dwa dni. Jak to wyglądało u was? Czy drugi poród z oxytocyna poszedl szybciej niż pierwszy. Opiszcie swoje doświadczenie z wywoływaniem drugiego porodu.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2x miałam oksytocynę. Pierwszy poród 8h od podłączenia kroplówki, drugi niecałe 2h od podłączenia kroplówki. Wcześniej żadnych skurczów w obu przypadkach. Bolało tak samo mocno, ale dużo krócej i parcie było dużo, dużo krótsze. Trzymam kciuki za to, żebyś miała dobry poród ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 20:36

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jedno wywoływanie z powodu małowodzia. Rozwarcie robiło się przez ok 16 godzin, ból przeokrutny. Skurczów partych brak, spadek tętna dziecka i skończyło się cc.

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ