X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wywołanie porodu
Odpowiedz

Wywołanie porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy drugie wywoływanie porodu jest tak samo bolesne i długie jak pierwsze. U mnie wywołanie pierwszego porodu trwało dwa dni. Jak to wyglądało u was? Czy drugi poród z oxytocyna poszedl szybciej niż pierwszy. Opiszcie swoje doświadczenie z wywoływaniem drugiego porodu.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2x miałam oksytocynę. Pierwszy poród 8h od podłączenia kroplówki, drugi niecałe 2h od podłączenia kroplówki. Wcześniej żadnych skurczów w obu przypadkach. Bolało tak samo mocno, ale dużo krócej i parcie było dużo, dużo krótsze. Trzymam kciuki za to, żebyś miała dobry poród ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 20:36

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jedno wywoływanie z powodu małowodzia. Rozwarcie robiło się przez ok 16 godzin, ból przeokrutny. Skurczów partych brak, spadek tętna dziecka i skończyło się cc.

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ