X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wywołanie porodu
Odpowiedz

Wywołanie porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy drugie wywoływanie porodu jest tak samo bolesne i długie jak pierwsze. U mnie wywołanie pierwszego porodu trwało dwa dni. Jak to wyglądało u was? Czy drugi poród z oxytocyna poszedl szybciej niż pierwszy. Opiszcie swoje doświadczenie z wywoływaniem drugiego porodu.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2x miałam oksytocynę. Pierwszy poród 8h od podłączenia kroplówki, drugi niecałe 2h od podłączenia kroplówki. Wcześniej żadnych skurczów w obu przypadkach. Bolało tak samo mocno, ale dużo krócej i parcie było dużo, dużo krótsze. Trzymam kciuki za to, żebyś miała dobry poród ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 20:36

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jedno wywoływanie z powodu małowodzia. Rozwarcie robiło się przez ok 16 godzin, ból przeokrutny. Skurczów partych brak, spadek tętna dziecka i skończyło się cc.

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ