X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wywołanie porodu
Odpowiedz

Wywołanie porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy drugie wywoływanie porodu jest tak samo bolesne i długie jak pierwsze. U mnie wywołanie pierwszego porodu trwało dwa dni. Jak to wyglądało u was? Czy drugi poród z oxytocyna poszedl szybciej niż pierwszy. Opiszcie swoje doświadczenie z wywoływaniem drugiego porodu.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2x miałam oksytocynę. Pierwszy poród 8h od podłączenia kroplówki, drugi niecałe 2h od podłączenia kroplówki. Wcześniej żadnych skurczów w obu przypadkach. Bolało tak samo mocno, ale dużo krócej i parcie było dużo, dużo krótsze. Trzymam kciuki za to, żebyś miała dobry poród ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 20:36

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jedno wywoływanie z powodu małowodzia. Rozwarcie robiło się przez ok 16 godzin, ból przeokrutny. Skurczów partych brak, spadek tętna dziecka i skończyło się cc.

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ