Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Badania genetyczne po poronieniu
Odpowiedz

Badania genetyczne po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)założyłam nowy wątek bo mamy z mężem udać się na badania genetyczne po poronieniu,czy któraś z Was miała już takie badania?jeśli tak to niech opisze na czym one polegają i i czy wniosły coś nowego do sprawy:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nikt mi nie udzieli odpowedzi- naprawdę żadna nie miała takich badań?:)

• moniaak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowiesz się sama najlepiej po badaniach:)

mychowe lubi tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy je robione.to badanie kariotypów twojego i partnera.badanie z krwi.u nas były prawidlowe.w razie nieprawidłowych kariotypów jest wieksze prawdopodobienstwo wystepowania wad genetycznych u dziecka, co jest przyczyna poronien

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola a czy oprócz badania kariotypu mieliście jakieś inne też czy tylko to jedno?

• milola86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z genetycznych to tylko kariotypy, teraz po trzecim poronieniu bede miala bad w kierunku wrodzonych trombofilii

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinno być tak,że jak już kierują na badania genetyczne to powinni już przebadać tych partnerów dokładnie a nie tylko jedno badanie zrobić!

• andziol Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem mieliśmy badania genetyczne, Oboje na kariotypy i ja dodatkowo na trombocyty. Czyli jemu pobrali krew 1 a mi 2.
    Wniosły u nas to że nie ma żadnych wad genetycznych i przeciwskazań do tego abyśmy mieli maluszka a to dodatkowe że nie mam problemów z krzepliwością -co też powoduje poronienie.

Effcia28 lubi tę wiadomość

zrz6zbmh7yy79ed9.png

2nn3skjofxiik2bq.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na badanie kariotypów i badanie przeciwciał antyfosfolipidowych trzeba mieć skierowanie od lekarza? Czy ze skierowaniem są refundowane? Bo nie wiem czy warto czekać do maja na wizytę u lekarki. Jak płatne to zrobimy je szybciej.

zfxga33.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam skierowanie dla siebie i męża na badanie kariotypu od ginekologa i zrobili mi je na NFZ takie badanie można zrobić prywatnie ale koszt to ok 500zł jedno .
    Bluberry nie wiedziałam ,że znowu poroniłaś przykro mi:(

• zozol Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badanie badanie przeciwciał antyfosfolipidowych nie trzeba mieć skierowania, robiłam prywatnie i płaciłam za Igm i Igg 166 zł. Chodzę prywatnie więc za wszystko płacę, ale pewnie na NFZ też można je zrobić tym bardziej po 2 poronieniach.
    Ja robiłam 8 dni po poronieniu, gdzieś czytałam ze powinno się je zrobić jak najszybciej po poronieniu-do miesiąca, ale nie wiem czy to prawda. Mi nic lekarz nie mówił o terminie.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia a długo czekałaś na samo badanie i na wyniki? Bo czytałam na stronkach różnych, że po pół roku ludzie czekają na badanie i ponad miesiąc na wyniki. Strasznie długo :(

Zozol, a to wystarczy pójść do zwykłego laboratorium na przeciwciała?

zfxga33.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam w dwóch laboratoriach w moim mieście i w obu była możliwość ich wykonania.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc chyba raczej będą w każdym labo do wykonania

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• blueberry Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieścinie w szpitalnym laboratorium na stronie napisali, że robią badania w zakresie analityki ogólnej, hematologii, biochemii, koaguologii, immunochemii, badania hormonalne. Cokolwiek to znaczy :) Jutro do nich zadzwonię i się dowiem dokładnie heh. Jakby co to zostaje mi Warszawa, tam na pewno coś znajdę. Dzięki wielkie za pomoc serduszka

zfxga33.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do Genesis w Poznaniu i czekałam 6 tygodni na wizytę w ramach NFZ teraz obecnie czekam na wyniki 3 tygodnie(odbieram je w poniedziałek)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo szybko. Szok. Trzymam kciuki za dobre wyniki. A ja dalej mam mętlik w głowie. Najbardziej wkurza mnie wizyta u ginekologa dopiero w maju... Chyba jak mi się skończy krwawienie pójdę "na chama" do przychodni, licząc na lukę między pacjentkami... Nie wytrzymam do maja.

zfxga33.png
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ??poronilas teraz i nie mozesz zobaczyc lekarza?pojedz na izbe przyjec tam cie zawsze ktos obejrzy

• zozol Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę do gin. dopiero po pierwszej miesiączce, no i wyniki badań już będę miała. Robiłam też 8 dni po poronieniu Beta HCG i wynik miałam 30 myślę, że jest dość niski (przed poronieniem miałam 12 000)więc myślę, że jest ok i nic tam nie zostało.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• blueberry Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy poprzednim poronieniu jak pojawiłam się w szpitalu to obsłużyli mnie tylko dlatego, że w mojej przychodni nie było aparatu usg, więc za bardzo nie mieli wyjścia. Ale za każdą moją wizytą było tłumaczenie, dlaczego zgłosiłam się do nich a nie do przychodni. Teraz w przychodni już jest usg, więc powątpiewam, że szpital mnie obsłuży. Poza tym, mi chodzi o wizytę u lekarza, w celu konsultacji co dalej. Jakieś badania etc.

zfxga33.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ