Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Beta hcg przyrost 3%
Odpowiedz

Beta hcg przyrost 3%

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ależ tu się wątek rozkręcił ;) ja chciałam dać aktualizację, bety nie robiłam, w środę usg, dziś 7+3 nie mam objawów ale plamienia też się nie pokazują ani bóle brzucha, obawiam się że bez łyżeczkowania się nie obędzie…

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasiu, przykro mi :( ja też czekam na rozwój wydarzeń, szpitala chciałabym uniknąć i wolałabym oczyścić się sama w domowym zaciszu. Kolejne usg mam w poniedziałek. Nie wiem czy dotrwam... U mnie dziś beta 16600 a progesteron tylko 10... spadł znacznie, a beta słabo urosla bo w piątek było prawie 12tys.

Wysłany: 28 listopada 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ale przy takiej becie to ona już ma prawo przyrastać powolutku… czy u Was coś na USG wyszło ?

Wysłany: 28 listopada 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pojawiło się mikro plamienie, lekko różowe. Jutro lekarz, może ruszy…

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu na usg pusto...nawet pecherzyka żółtego (chyba dobrze piszę...?) A beta słabiej zaczęła przybierać od 4 tys.
    Ja czekam jak na igłach, lekarz dopiero w poniedziałek.
    Trzymam kciuki za Ciebie, oby poszło szybko i nie bolało....

Wysłany: 28 listopada 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta już przed tysiącem zwolniła, tytułowy 3 procentowy przyrost przy 1000 (z 1040 na 1070)
    Na USG pęcherzyk żółtkowy był ale ciążowy duuuzo mniejszy niż pokazuje tydzień ciąży.
    Nie badałam bety później, czekam na rozwój wydarzeń :( jak już wiem że z ciąży nic nie będzie, to po prostu pozostało mi czekanie …

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta już przed tysiącem zwolniła, tytułowy 3 procentowy przyrost przy 1000 (z 1040 na 1070)
    Na USG pęcherzyk żółtkowy był ale ciążowy duuuzo mniejszy niż pokazuje tydzień ciąży.
    Nie badałam bety później, czekam na rozwój wydarzeń :( jak już wiem że z ciąży nic nie będzie, to po prostu pozostało mi czekanie …
    To czekanie jest najgorsze... U mnie przyrost zwilnil do 29, 18 % a później wybił o ok 50 % teraz też już tak średnio chyba 28% pecherzyc ciazowy był duży okrągły ale wciąż pusty. Nie ma mowy żeby coś się przesunęło bo miałam objawy owulacji 14 dc więc muzeów 15dc była. Teraz mam czekać 2 tygodnie chociaż idę na usg jeszcze za tydzień do innego gina. Najbardziej boję się że to się przeciągnie do świąt... a ja z tych co mocno przeżywają. Chciałabym już w tym tygodniu mieć TO za sobą i do świąt dojść do siebie.

Wysłany: 28 listopada 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, doskonale Cię rozumiem. Takze chce do świąt mieć z głowy … jakkolwiek to nie brzmi. Z dwóch powodów, mam dzieci i w okresie teraz przed świętami mam co robić, kupuję prezenty, planuje, sprzątam i dużo pracuję. W okresie świąt zwolnię, zacznę myśleć, analizować i znów przeżywać. Na święta mieliśmy powiedzieć rodzinie o ciąży.
    Druga sprawa, chciała bym na świata być spokojna i pewna że mogę odpoczywać w domu z rodziną, a nie myśleć czy nagle nie wyląduje w szpitalu.
    Plamienia były ale dosłownie malutkie, kilka różowych śladów na papierze. Mimo że miałam intensywny dzień, to nic nie ruszyło dalej, jutro lekarz i USG, zobaczymy …

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki daj znać co powiedział lekarz

[email protected] lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 listopada 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardziej porąbanej sytuacji już być nie mogło. Pokazał się zarodek, ale bez serca. Odpowiada on 6t1d a ja mam 7t4d … pęcherzyk wzrósł nieprawidłowo … jestem skołowana :(
    USG w poniedziałek … mam dość…

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ