X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Chyba ciąża biochemiczna- najgorsze jest czekanie
Odpowiedz

Chyba ciąża biochemiczna- najgorsze jest czekanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 18 października, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wolałabym nie wiedzieć, że jestem w ciąży... Była wielka radość. To byłoby pierwsze dziecko mojego partnera. Ucieszył się ogromnie i powiedział o tym swojemu kumplowi i mamie po pierwszej becie, a mówiłam mu żeby tego nie robił, choć też byłam nastawiona pozytywnie.

Pierwsza beta w dniu spodziewanej miesiączki 12.10 47
    14.10 74,7 - tu jeszcze miałam jakąś nadzieję
    17.10 niestety 116
    Jutro idę na kolejną. ..

W zasadzie nie wiem po co piszę ten post, bo na ten moment wiadomo, że rozwój ciąży jest zły.. Mam trochę tkliwe piersi i lekko bolesne podbrzusze- tak jak w pierwszej ciąży, która miała miejsce 10 lat temu.
    I serio wolałabym poronić wczesniej- przy niskiej becie i zacząć ponownie starania a teraz czekanie na spadek, to katorga... Straszne to jest, bo pewnie i tak będę miała nadzieję na cud, który nie nastąpi. Najgorzej jak znowu przyrośnie nieprawidłowo.. Nie chciałabym łyżeczkowania ani tabletek na poronienie. Wolałabym się sama oczyścić...

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MEG Znajoma

Wysłany: 18 października, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jaskra! Nie dawno przechodziłam przez to samo, dlatego postanowiłam się odezwać. Dużo cierpliwości. Ja co prawda miałam betę poniżej 100, ale czekałam dwa tygodnie od spodziewanej miesiączki na krwawienie. Na szczęście krwawienie trwało 5 dni i nie było intensywne ani bardzo bolesne. Z tym że moja beta raz spadła, a za kilka dni urosła. Przy tak niskiej becie raczej lekarz nic nie zauważy na USG, przytulam i życzę wytrwałości. Daj znać jak się masz.

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    10.11 - 22,5, progesteron - 24,14
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

📆 Pierwsza wizyta - 1 grudzień

age.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 października, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG wrote:
    Hej Jaskra! Nie dawno przechodziłam przez to samo, dlatego postanowiłam się odezwać. Dużo cierpliwości. Ja co prawda miałam betę poniżej 100, ale czekałam dwa tygodnie od spodziewanej miesiączki na krwawienie. Na szczęście krwawienie trwało 5 dni i nie było intensywne ani bardzo bolesne. Z tym że moja beta raz spadła, a za kilka dni urosła. Przy tak niskiej becie raczej lekarz nic nie zauważy na USG, przytulam i życzę wytrwałości. Daj znać jak się masz.

Dziękuję, że się odezwałaś. Współczuję podobnych przejść. Ja idę dziś na betę. Obiecałam sobie że niezależnie jaka będzie dzisiaj następną zrobię w piątek, bo w sobotę mam ginekologa. Chodzę do pracy i to mi trochę pozwala nie myśleć.
    A Wy rozpoczęliście ponownie starania?

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MEG Znajoma

Wysłany: 19 października, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miało to miejsce na początku tego miesiąca. Postanowiliśmy dać sobie cykl przerwy a następnie wznowić starania. Daj znać jaka beta dziś. Wiem, to oczekiwanie jest najgorsze. Mam nadzieję, że do przyszłej soboty już będzie po. Trzymam za Ciebie kciuki. Ja się obawiałam bardzo pozamacicznej, bo raz przechodziłam, ale wtedy miałam wyższą betę.

A masz jakieś plamienia/bóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 10:16

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

age.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG wrote:
    U mnie miało to miejsce na początku tego miesiąca. Postanowiliśmy dać sobie cykl przerwy a następnie wznowić starania. Daj znać jaka beta dziś. Wiem, to oczekiwanie jest najgorsze. Mam nadzieję, że do przyszłej soboty już będzie po. Trzymam za Ciebie kciuki. Ja się obawiałam bardzo pozamacicznej, bo raz przechodziłam, ale wtedy miałam wyższą betę.

A masz jakieś plamienia/bóle?

W sumie czuję się dokładnie jak w pierwszej ciąży. Czyli lekkie bóle podbrzusza, tkliwe piersi i nic więcej. Póki co zero plamień. Też mam obawy o pozamaciczną. Dzisiaj jak głupia ryczałam w trakcie pobierania krwi... Nie byłam w stanie tego zatrzymać. Trzymam kciuki za Wasze starania. A masz już dzieci?

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 219... Ja zwariuję 😭

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MEG Znajoma

Wysłany: 19 października, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, to dużo emocji :( ten wynik tez rośnie, może jest jeszcze nadzieja, że to zmierza w dobrym kierunku. Pewnie pasuje jeszcze raz iść na betę w tygodniu w takiej sytuacji, może za trzy dni?
    Mi o dziwo przy tym poronieniu było łatwiej psychicznie, niż przy poprzednich. Może dlatego że mam córkę, która zaraz skończy rok. Za Was też trzymam kciuki, postaraj się zająć czymś głowę, chociaż wiem że to ciężko :/ najgorsze takie niewiadome sytuację

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

age.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 października, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG wrote:
    Wierzę, to dużo emocji :( ten wynik tez rośnie, może jest jeszcze nadzieja, że to zmierza w dobrym kierunku. Pewnie pasuje jeszcze raz iść na betę w tygodniu w takiej sytuacji, może za trzy dni?
    Mi o dziwo przy tym poronieniu było łatwiej psychicznie, niż przy poprzednich. Może dlatego że mam córkę, która zaraz skończy rok. Za Was też trzymam kciuki, postaraj się zająć czymś głowę, chociaż wiem że to ciężko :/ najgorsze takie niewiadome sytuację

Ja ciężko to znoszę, bo to miałoby być pierwsze dziecko mojego niemęża. I mam też bardzo duży odstęp po pierwszej córce. Ma 10 lat.
    Tak jak pisałam na następną betę pójdę jednak w piątek. A do tego czasu postaram się żyć normalnie.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MEG Znajoma

Wysłany: 19 października, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, trzymam za Was kciuki! jak będziesz mieć ochotę, to odezwij się, jak sytuacja.

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

age.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 października, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG wrote:
    Rozumiem, trzymam za Was kciuki! jak będziesz mieć ochotę, to odezwij się, jak sytuacja.

Dziękuję Ci bardzo, jestem wdzięczna że napisałaś. Trzymam również kciuki za Ciebie 🙂

MEG lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 24 października, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety beta spadkowa. Koniec złudzeń.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MEG Znajoma

Wysłany: 24 października, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙁🙁 bardzo mi przykro. Mocno tule. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku znajdziemy się razem na wspólnym, szczęśliwym wątku ciążowym. Dużo siły, daj sobie czas na emocje.

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

age.png
  • POLA203 Znajoma

Wysłany: 26 października, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Po dłuższym czasie wracam do forum.
    Właśnie staramy się o 3 dziecko, parę dni temu miałam już pozytywne testy ciazowe. Dziś rano konkretna krecha czerwona.

Aktualnie jestem 1 dzień po terminie spodziewanej miesiączki. Cykle baaardzo krótkie 24 dniowe.
    Wczoraj wieczorem dostałam delikatnego różowego krwawienia i raz podczas skorzystania z toalety na papierze pojawił się czerwony skrzep krwi (pomieszany z brązowa krwia).

Poza tym nie mam żadnych bóli, krwawienie się zakończyło.

Do lekarza dopiero w poniedziałek idę, ale spać przez to nie mogę. :(

Czy któraś z Was mogłaby napisać jak ciąża biochemiczna u Was wyglądała?

Od raz zaznaczę iż bety nie robiłam jeszcze.
    Jestem już po kilku poronieniach, jednak w późniejszych tygodniach ciąży.

13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    04.10.2021 Syn 🩵 - 41 tydzień

22.10.2025 - pozytywny test 🥰
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 26 października, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLA203 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Właśnie staramy się o 3 dziecko, parę dni temu miałam już pozytywne testy ciazowe. Dziś rano konkretna krecha czerwona.

Aktualnie jestem 1 dzień po terminie spodziewanej miesiączki. Cykle baaardzo krótkie 24 dniowe.
    Wczoraj wieczorem dostałam delikatnego różowego krwawienia i raz podczas skorzystania z toalety na papierze pojawił się czerwony skrzep krwi (pomieszany z brązowa krwia).

Ja jestem po dwóch biochemach. Miesiączki przyszły nieco później bo byłam na progu. Każda kobieta przechodzi to inaczej, ale zazwyczaj jest to mocniejsze krwawienie ze skrzepami, a potem zaczyna się nowy cykl. Szkoda, że nie zrobiłaś bety i progesteronu bo być może ciąża potrzebowała wsparcia progiem.

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLA203 wrote:
    Cześć dziewczyny,

U mnie wyglądało to inaczej. Krwawienie było mocniejsze niż okres, brzuch bardziej bolał na początku.
    Daj znać co u Ciebie

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG wrote:
    🙁🙁 bardzo mi przykro. Mocno tule. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku znajdziemy się razem na wspólnym, szczęśliwym wątku ciążowym. Dużo siły, daj sobie czas na emocje.

Też mam taką nadzieję... Paradoksalnie po tym jak rozpoczęło się krwawienie zrobiło mi się lżej. Najgorszy był ten czas zawieszenia.. teraz nadal łapią mnie smutki i łzy napływają do oczu, ale jest już lepiej. Mam mega wsparcie w partnerze

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MEG Znajoma

Wysłany: 1 listopada, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło że się odezwałaś! Najważniejsze, że czujesz się zaopiekowana 🩷
    Każda strata boli, ale zaraz zacznie się nowy cykl i nowa nadzieja. Bądź dobrej myśli na przyszłość.
    Ja właśnie czekam na krwawienie miesięczne, zrobię teraz parę badań po tym poronieniu, takich ogólnych plus tarczyca i USG tarczycy, bo w poprzedniej ciąży zażywałam Eutyrox. Wspomagam się też olejem z wiesiołka, bilansuje dietę i mam nadzieję, że się uda. Tego samego Wam życzę!

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

age.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEG wrote:
    Miło że się odezwałaś! Najważniejsze, że czujesz się zaopiekowana 🩷
    Każda strata boli, ale zaraz zacznie się nowy cykl i nowa nadzieja. Bądź dobrej myśli na przyszłość.
    Ja właśnie czekam na krwawienie miesięczne, zrobię teraz parę badań po tym poronieniu, takich ogólnych plus tarczyca i USG tarczycy, bo w poprzedniej ciąży zażywałam Eutyrox. Wspomagam się też olejem z wiesiołka, bilansuje dietę i mam nadzieję, że się uda. Tego samego Wam życzę!
    O matko, widzę, że u Ciebie się udało! Super! Gratulacje ♥️ nam w tym cyklu raczej się nie udało. Owulację miałam w piątek a ostatnie zbliżenie w poniedziałek w nocy... 3,5-4 doby

MEG lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Flora96 Znajoma

Wysłany: 18 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U mnie niestety pierwsza ciąża poroniona rok temu w sieprniu- puste jajo płodowe. 3 dni temu zrobiłam test, dwie kreseczki ale niestety wczoraj zaczęło się krwawienie więc moja nadzieja umarła. Chyba bardziej przeżywam teraz stratę tej ciąży biochemicznej niz te sprzed roku. Wszyscy mówili, że aaaa nie martw się, tak się zdarza, to pierwsza ciąża, w drugiej na pewno już będzie wszystko dobrze. A tu dupa. Boje się, że nie będę w stanie utrzymać ciąży i wiecznie będę przechodzić przez te poronienia 🥺

• MEG Znajoma

Wysłany: 19 listopada, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    O matko, widzę, że u Ciebie się udało! Super! Gratulacje ♥️ nam w tym cyklu raczej się nie udało. Owulację miałam w piątek a ostatnie zbliżenie w poniedziałek w nocy... 3,5-4 doby

Dziękuję 🩷 w sumie wgl się nie spodziewałam w tym cyklu, bo ten cykl był bardzo rozregulowany, owulację prawdopodobnie miałam w 28 dniu cyklu, zazwyczaj była wcześniej. Także u Ciebie też jeszcze wszystko może się zdarzyć. Czekam na dobre wieści 😘

Październik 2025 - CB
    ______

Listopad 2025

Beta HCG:
    12.11 - 82,2
    15.11 - 445,53
    18.11 - 2150,77

age.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ