Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Chyba ciąża biochemiczna- najgorsze jest czekanie
Odpowiedz

Chyba ciąża biochemiczna- najgorsze jest czekanie

Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_B wrote:
    Miałam robiona biopsję polipów, nic nie wyszło. Mówił, że endometrium wygląda okej. To była nasza pierwsza próba, jeżeli się to powtórzy to zrobię to badanie o którym mówcie w Polsce (przeraża mnie tylko fakt, że to nie będzie w znieczuleniu ogólnym). Moje histeroskopie były w znieczuleniu ogólnym.

Morfologia i hormony w normie. Zapytałam Gemini to niby normalne, że nawet kilka dni po negatywnym teście mogą być resztki krwi. Staram się nie nakręcać, ale czekanie mnie zabija. Mąż mówi, że się niepotrzebnie nakręcam i wymyślam sobie choroby jako że zdarzyło się to tylko raz.
    Pytanie czy biopsja była robiona z markerem cd138? Bo zwykła biopsja sprawdza tylko czy nie ma tam zmian nowotworowych, które wychodzą bardzo rzadko, a barwienie immunohistochemiczne pod cd138 sprawdza czy nie ma tam komórek zapalnych.

Ja też zauważyłam, że u mnie po serii biochemów w kwietniu/maju rok temu miałam zwiększone plamienia, bo miesiączka trwała 5 dni, a później 5 dni plamienie, ale później okazało się że było to związane właśnie z zapaleniem, bo kolejny cykl już bez ciąży zaczął się podobnie 😢

Jeśli nie robiłaś progesteronu 7 dni po owu to dobrze by było zrobić, bo może to jest też jakiś trop? Albo są dwa problemy? Ja po tych cb dostałam progesteron od 3 dnia po owu i lekarz powiedział, że jeśli plamienia nie ustąpią to szukałby przyczyn właśnie w infekcjach i stanach zapalnych.

Co do bólu przy biopsji, ja miałam robione dwie i dla mnie to badanie jest prawie bezbolesne. W sensie podczas pobierania wycinka następuje około 10 sekund skurcza na poziomie mocnego bólu okresowego. Później już nic nie boli, jest tylko plamienie kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 10:47

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1
    04.2025,05.2025,10.2025 👼🏼 👼🏼 👼🏼3x cb

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l

Diagnozy: kariotyp żeński z translokacją wzajemną (6;12), jeden kir implantacyjny + c2c2 u męża, zapalenie endometrium, podejrzenie APS, hashimoto

🔜 histeroskopia kontrolna

04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard 75/150, utrogestan, heparyna, accofil, encorton
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dokładnie tak jak pisze @Nadzieja09 Jak miałam usuwane polipy podczas pierwszej histeroskopii kilka lat temu, to nie miałam zielonego pojęcia, że poza badaniem histopatologicznym, które wykrywa nowotwór można zrobić też badanie histochemiczne (czyli ten wycinek cd138). Gdybym wiedziala o tym, to poprosiłabym od razu o to badanie.
    Ja co prawda nie miałam biopsji "na żywca", ale z tego co słyszałam to ból jest bardzo chwilowy, a jednak opłaca się to zrobić żeby biochemy się nie powtórzyły.
    Trzymam za Ciebie kciuki!

Karolina_B lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 I i II FET ❌️
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf)- b-HCG 8dpt 95, 10dpt 195, 12dpt 394, 14dpt 938, 20dpt 💔
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Karolina_B Nowa

Wysłany: 9 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Pytanie czy biopsja była robiona z markerem cd138? Bo zwykła biopsja sprawdza tylko czy nie ma tam zmian nowotworowych, które wychodzą bardzo rzadko, a barwienie immunohistochemiczne pod cd138 sprawdza czy nie ma tam komórek zapalnych.

Ja też zauważyłam, że u mnie po serii biochemów w kwietniu/maju rok temu miałam zwiększone plamienia, bo miesiączka trwała 5 dni, a później 5 dni plamienie, ale później okazało się że było to związane właśnie z zapaleniem, bo kolejny cykl już bez ciąży zaczął się podobnie 😢

Jeśli nie robiłaś progesteronu 7 dni po owu to dobrze by było zrobić, bo może to jest też jakiś trop? Albo są dwa problemy? Ja po tych cb dostałam progesteron od 3 dnia po owu i lekarz powiedział, że jeśli plamienia nie ustąpią to szukałby przyczyn właśnie w infekcjach i stanach zapalnych.

Co do bólu przy biopsji, ja miałam robione dwie i dla mnie to badanie jest prawie bezbolesne. W sensie podczas pobierania wycinka następuje około 10 sekund skurcza na poziomie mocnego bólu okresowego. Później już nic nie boli, jest tylko plamienie kilka dni.

Zwykła biopsja. Jak nie wyjdzie jeszcze raz to zrobię progesteron i polecę do Polski zrobić cd138..

Mq1991, nadzieja09 lubią tę wiadomość

• Iiris Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odświeżam wątek, u mnie niestety trzecia ciąża biochemiczna.. beta nigdy nie rośnie do wartości typu kilkadziesiąt, największa jaką miałam to 17 i dzień po terminie miesiaczki już spadek. Ten cykl miał być inny bo brałam progesteron (łącznej 1 g na dobę), a było podejrzenie niedomogi lutealnej. Wszystko fajnie, zero plamien ale taka okropnie niespodzianka w kolejnym badaniu.. czyli pewnie to jednak nie kwestia progesteronu. Czekam aktualnie na krwawienie, ostatnią dawkę progesteronu wzięłam wczoraj rano. Mam nadzieję że niedługo krwawienie przyjdzie, to w tym przypadku będzie duża ulga...

2022r. zdrowa córeczka ☺️
    Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
    3x cb
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ