Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung gratulacje!!!to bardzo wczesna ciaza wiec usg na tym etapie moze nie pokazywac zbyt wirle!!
AnnZ mnie tez dlugo bolalo...w sumie przy kazdej owulacji(choc ja mialam akurat usuwany jajowod).
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Madzik

Mama 3 corek:) -
nick nieaktualnyAnnZ wrote:Sung, a co Ciebie martwi? Beta rośnie prawidłowo, zarodek jest w macicy, więc to bardzo ważne, że nie pozamaciczna znowu.Napiszę Ci jak Molisi kiedyś: UWIERZ W TO DZIECKO
Sung masz już tyle za sobą, że teraz musi być dobrze.Limit nieszczęść wyczerpany.
Sung a Ty miałaś w obu jajowodacb cp czy w jednym?
Dziewczynki po cp, a czy Was prawie rok po cp i zostawieniu jajowodowu boli czasem po tej tej stronie? Ja już nie odczuwałam, a teraz po poronieniu wrześniowym mam przed owu lekki ból z tej strony.W zeszłym cyklu tak bolało, że byłam pewna że dzieje się coś złego i gdyby nie usg u prof.Dębskiego to zjadłabym na zawał że zmartwienia.
właściwie to zmartwiło mnie tylko zdziwieni doktora, ze taka beta a nie ma serduszka...
Ale po czytaniu wiem już, ze wcale nie musi... -
Sung bądź spokojna i ciesz się ciążą.Na pewno będzie dobrze i na następnej wizycie zobaczysz serduszko2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Sung, ale ale wiesz dobrze, że było tu wiele dziewczyn, którym beta wolno rosła, a urodziły zdrowe dzieci.Bierzesz jakieś leki? Ciążą jest we właściwym miejscu i to jest ważne.2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Sung a Ty nie bierzesz acard ani clexane przy Twoich mutacjach, duphaston?2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualnyAnnZ wrote:Sung a Ty nie bierzesz acard ani clexane przy Twoich mutacjach, duphaston?
Nie.
Progesteron jest dobry. W oklicach 30.
Mam mutacje, ale mam również mutacje rozdzdzajace krew.
Byłam 2 dni temu u hematolog. Rozsądnej. Mówi, że załamuje ją rozdawnictwo heparyny bez wskazań. Bo ona później te kobiety ratuje.
Pai przeszkadza w implantacji, ale nie w ciąży. Tak wynika z ostatnich badań.
Ja się z nią zgadzam. Boję się heparyny. Nie mam żadnych wskazań poza samymi mutacjami. Nie mam trombofilii a wszystkie badania w normie.
Kiedyś 2 dni brałam leki na rozrzedzenie krwi, bo leciałam samolotem po operacji i miałam schize, że dostanę zatoru... zamiast tego zaczęłam mieć krwotoki z nosa. A to był jakiś delikatny lek doustny... -
Paulina_2603 wrote:Dobry lekarz to podstawa. Nie daj sobie więcej wmówić, że wszystko jest ok. Coś musi być nie tak, skoro ciąża nie może się utrzymać.
Ja miałam pierwszą pozamaciczna, drugą porobilam w 6 tygodniu, a trzecia to biochemiczna. U mnie problem był w zagniezdzeniu zarodka. Początkowo brałam Acard, a teraz codziennie zastrzyki z herparyny. Dodatkowo wyszła mi mutacja MTHFR w badaniach genetycznych. Moja obecna ginekolog powiedziała mi, że nie trzeba być wielce naukowcem żeby wiedzieć, że w naszym przypadku należy się pełna diagnostyka na NFZ już po drugim poronieniu. Gdybyś chciała namiar na nią, też przyjmuje w Poznaniu, to daj znać. Ona kiedyś pracowała w poznańskim Invimedzie.
Czy mozesz mi kochana podać namiary do swojej lekarki, ktora polecasz? Ja jestem na swierzo po cp usunieta metroteksatem, koszmar fizyczny i psychiczny... -
Kaktusik wrote:Czy mozesz mi kochana podać namiary do swojej lekarki, ktora polecasz? Ja jestem na swierzo po cp usunieta metroteksatem, koszmar fizyczny i psychiczny...
Polecam dr Małgorzatę Kampioni. Przyjmuje na ul. Biedrzyckiego w Poznaniu. Trochę trzeba czekać na wizytę, ale warto. Dla mnie to Anioł kobieta. -
nick nieaktualny
-
Sung Ty przestań już te bety robić!!!!!!!!!!
Przecież Ty doskonale wiesz, że beta nie rośnie już teraz tak szybko!!!!
Ciąża jest w dobrym miejscu, nie odczuwasz bóli, nie krwawisz, nie plamisz - wszystko będzie dobrze. Spokój, tego Ci teraz trzeba i odpoczynku. Uwierz, myśl pozytywnie i będzie dobrze.
Mi akurat i genetyk i prof. Dębski powiedzieli, że ciąża sprzyja zakrzepicy i przy tych mutacjach trudno jednoznacznie stwierdzić jak to działa w ciąży. Genetyk od II kresek jest za clexane, prof. Dębski nie widzi wskazań, ale 2 mce przed staraniami kazał brać acard i już do 36 tc nieprzerwanie.2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to masz prezencik na MikołajkiSung wrote:Jest serduszko

okazało się, ze nie widać, bo jestem po cc i ciąża jest wysoko i trzeba było zobaczyć przez brzuch.
Super!!! Gratuluję!! Oby tym razem było wszystko dobrze!!! Nie poddałas się i jest efekt 
Tak więc dziewczyny nie poddawajcie się, bo można być w zdrowej ciąży po cp
-
Sung, bardzo się cieszę!
Widzisz teraz już musisz uwierzyć w to dziecko!
2013 Córka
2019 Córeczka