Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnZ wrote:Sung, a co Ciebie martwi? Beta rośnie prawidłowo, zarodek jest w macicy, więc to bardzo ważne, że nie pozamaciczna znowu.Napiszę Ci jak Molisi kiedyś: UWIERZ W TO DZIECKO Sung masz już tyle za sobą, że teraz musi być dobrze.Limit nieszczęść wyczerpany.
Sung a Ty miałaś w obu jajowodacb cp czy w jednym?
Dziewczynki po cp, a czy Was prawie rok po cp i zostawieniu jajowodowu boli czasem po tej tej stronie? Ja już nie odczuwałam, a teraz po poronieniu wrześniowym mam przed owu lekki ból z tej strony.W zeszłym cyklu tak bolało, że byłam pewna że dzieje się coś złego i gdyby nie usg u prof.Dębskiego to zjadłabym na zawał że zmartwienia.
właściwie to zmartwiło mnie tylko zdziwieni doktora, ze taka beta a nie ma serduszka...
Ale po czytaniu wiem już, ze wcale nie musi... -
Sung bądź spokojna i ciesz się ciążą.Na pewno będzie dobrze i na następnej wizycie zobaczysz serduszko2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Sung, ale ale wiesz dobrze, że było tu wiele dziewczyn, którym beta wolno rosła, a urodziły zdrowe dzieci.Bierzesz jakieś leki? Ciążą jest we właściwym miejscu i to jest ważne.2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Sung a Ty nie bierzesz acard ani clexane przy Twoich mutacjach, duphaston?2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualnyAnnZ wrote:Sung a Ty nie bierzesz acard ani clexane przy Twoich mutacjach, duphaston?
Nie.
Progesteron jest dobry. W oklicach 30.
Mam mutacje, ale mam również mutacje rozdzdzajace krew.
Byłam 2 dni temu u hematolog. Rozsądnej. Mówi, że załamuje ją rozdawnictwo heparyny bez wskazań. Bo ona później te kobiety ratuje.
Pai przeszkadza w implantacji, ale nie w ciąży. Tak wynika z ostatnich badań.
Ja się z nią zgadzam. Boję się heparyny. Nie mam żadnych wskazań poza samymi mutacjami. Nie mam trombofilii a wszystkie badania w normie.
Kiedyś 2 dni brałam leki na rozrzedzenie krwi, bo leciałam samolotem po operacji i miałam schize, że dostanę zatoru... zamiast tego zaczęłam mieć krwotoki z nosa. A to był jakiś delikatny lek doustny... -
Paulina_2603 wrote:Dobry lekarz to podstawa. Nie daj sobie więcej wmówić, że wszystko jest ok. Coś musi być nie tak, skoro ciąża nie może się utrzymać.
Ja miałam pierwszą pozamaciczna, drugą porobilam w 6 tygodniu, a trzecia to biochemiczna. U mnie problem był w zagniezdzeniu zarodka. Początkowo brałam Acard, a teraz codziennie zastrzyki z herparyny. Dodatkowo wyszła mi mutacja MTHFR w badaniach genetycznych. Moja obecna ginekolog powiedziała mi, że nie trzeba być wielce naukowcem żeby wiedzieć, że w naszym przypadku należy się pełna diagnostyka na NFZ już po drugim poronieniu. Gdybyś chciała namiar na nią, też przyjmuje w Poznaniu, to daj znać. Ona kiedyś pracowała w poznańskim Invimedzie.
Czy mozesz mi kochana podać namiary do swojej lekarki, ktora polecasz? Ja jestem na swierzo po cp usunieta metroteksatem, koszmar fizyczny i psychiczny... -
Kaktusik wrote:Czy mozesz mi kochana podać namiary do swojej lekarki, ktora polecasz? Ja jestem na swierzo po cp usunieta metroteksatem, koszmar fizyczny i psychiczny...
Polecam dr Małgorzatę Kampioni. Przyjmuje na ul. Biedrzyckiego w Poznaniu. Trochę trzeba czekać na wizytę, ale warto. Dla mnie to Anioł kobieta. -
nick nieaktualny
-
Sung Ty przestań już te bety robić!!!!!!!!!!
Przecież Ty doskonale wiesz, że beta nie rośnie już teraz tak szybko!!!!
Ciąża jest w dobrym miejscu, nie odczuwasz bóli, nie krwawisz, nie plamisz - wszystko będzie dobrze. Spokój, tego Ci teraz trzeba i odpoczynku. Uwierz, myśl pozytywnie i będzie dobrze.
Mi akurat i genetyk i prof. Dębski powiedzieli, że ciąża sprzyja zakrzepicy i przy tych mutacjach trudno jednoznacznie stwierdzić jak to działa w ciąży. Genetyk od II kresek jest za clexane, prof. Dębski nie widzi wskazań, ale 2 mce przed staraniami kazał brać acard i już do 36 tc nieprzerwanie.2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Jest serduszko
okazało się, ze nie widać, bo jestem po cc i ciąża jest wysoko i trzeba było zobaczyć przez brzuch.
Tak więc dziewczyny nie poddawajcie się, bo można być w zdrowej ciąży po cpSung lubi tę wiadomość
-
Sung, bardzo się cieszę! Widzisz teraz już musisz uwierzyć w to dziecko!
Sung lubi tę wiadomość
2013 Córka
2019 Córeczka