Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Prozka Nowa

Wysłany: 1 września, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,
    Chciałam się podzielić moją historią bo lekarze tak mi miesza w głowie… od 2 tyg nie wiedzą sami co jest.
    3.8 wzięłam zatrzyk ovitrelle po stymulacji
    Po dwóch tygodniach zrobiłam test i wyszedł pozytywny.
    18.8- 10 beta - lekarz stwierdza , że to ciąża biochemiczna już na stracie .
    20.8- 56 beta- beta rośnie, a miał to być tylko kontrola czy wszystko ok i lekarz stwierdza ciążę pozamaciczna. Wysyłają mnie do kliniki na kontrole i zobaczeniem co chodzi.
    25.8-205 beta- dalej rośnie
    27.8- 116- lekarz w klinice daje mi nadzieję, że najgorsze już minęło i ciąży nie ma. Mam przyjść na kontrole, ciąża biochemiczna
    31.8 - 556 beta- i upsss beta znów rosnie. Powrót do kliniki.
    Mam dzisiaj termin na 7:50. Boję się jak cholera. Miałam plamienia ale już ustały. Nic mnie nie boli , nic mnie nie kuje, brak bólów w piersiach. Praktycznie nie mam objawów ciąży. Nie wiem co się dzieje

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 1 września, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prozka wrote:
    Hey dziewczyny,
    Chciałam się podzielić moją historią bo lekarze tak mi miesza w głowie… od 2 tyg nie wiedzą sami co jest.
    3.8 wzięłam zatrzyk ovitrelle po stymulacji
    Po dwóch tygodniach zrobiłam test i wyszedł pozytywny.
    18.8- 10 beta - lekarz stwierdza , że to ciąża biochemiczna już na stracie .
    20.8- 56 beta- beta rośnie, a miał to być tylko kontrola czy wszystko ok i lekarz stwierdza ciążę pozamaciczna. Wysyłają mnie do kliniki na kontrole i zobaczeniem co chodzi.
    25.8-205 beta- dalej rośnie
    27.8- 116- lekarz w klinice daje mi nadzieję, że najgorsze już minęło i ciąży nie ma. Mam przyjść na kontrole, ciąża biochemiczna
    31.8 - 556 beta- i upsss beta znów rosnie. Powrót do kliniki.
    Mam dzisiaj termin na 7:50. Boję się jak cholera. Miałam plamienia ale już ustały. Nic mnie nie boli , nic mnie nie kuje, brak bólów w piersiach. Praktycznie nie mam objawów ciąży. Nie wiem co się dzieje
    Na tym etapie naprawdę ciezko powiedziec co się dzieje. Tak naprawdę tylko usg da Ci odpowiedz. Niestety ja na początku ciazy pozamacicznej przy takich wartościach bet też nie mialam żadnych objawów, ale mam nadzieję ze u Ciebie to nie bedzie to 🤞 dawaj znac!

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, 5 x ❄️
    -08.03/08.04 I i II FET❌️
    -08.05 III FET poronienie 21dpt💔
    -17.07 IV FET❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, 6 x ❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
    -30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
    -07.08 IPLE ⏳️
    -02.10 Histeroskopia nr 3, Barska Clinic ⏳️
    4 x ❄️ na zimowisku
  • Prozka Nowa

Wysłany: 1 września, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza. Znów krew i od razu zastrzyk z mtrx ( 2 podskórne) żeby uniknąć operacji. Na USG nadal nic nie widać. W czwartek kontrola bety. Jest mi strasznie smutno bi już długo się staramy, a tu taka sytacja.

‹‹ 491 492 493 494 495
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ