Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam podejrzenie ciąży pozamacicznej.
22.12 beta 119
27.12 beta 187 - a to już 6 tydzień ciąży wg wyliczeń od pierwszego dnia ostatniej miesiączki
Do tego brązowe plamienie od 22.12, skurczowe bóle brzucha.
Oczywiście w USG nic nie widać, chociaż lekarzowi wydaje się, że lewy jajowód jest w jednym miejscu trochę poszerzony.
Zostałam na obserwacji w szpitalu.
Czy któraś z Was tak miała? Czego mogę się spodziewać?👩🏻95 👨🏻🦱91
🦋 Hashimoto, niedoczynność
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
11.25 HSG prawy niedrożny, lewy drożny
12.25 CP w lewym, jajowód zachowany -
Karlaa jak sytuacja u Ciebie? Czy lekarzą udało się zlokalizować ciążę ?aaKarlaa wrote:Dziewczyny mam podejrzenie ciąży pozamacicznej.
22.12 beta 119
27.12 beta 187 - a to już 6 tydzień ciąży wg wyliczeń od pierwszego dnia ostatniej miesiączki
Do tego brązowe plamienie od 22.12, skurczowe bóle brzucha.
Oczywiście w USG nic nie widać, chociaż lekarzowi wydaje się, że lewy jajowód jest w jednym miejscu trochę poszerzony.
Zostałam na obserwacji w szpitalu.
Czy któraś z Was tak miała? Czego mogę się spodziewać?👩29👨34
02.2021 CP laparoskopia z zachowaniem jajowodu
04.2023 CP podany metotreksat
08.2024 ciąża biochemiczna
12.2025 CP usunięcie jajowodu
Dodatni CD56 -
Ajsza11 wrote:Karlaa jak sytuacja u Ciebie? Czy lekarzą udało się zlokalizować ciążę ?
Ajsza11 31.12 miałam wykonaną laparoskopię. Znaleziono niewielką ilość materiału w lewym jajowodzie. Jajowód zachowany, nacięty, materiał wyłuskany. Od razu wyłyżeczkowali macicę. Po zabiegu beta pięknie spadała, więc 2 wyszłam do domu i mam się zgłosić za tydzień na kontrolę bety oraz zdjęcie szwów.
👩🏻95 👨🏻🦱91
🦋 Hashimoto, niedoczynność
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
11.25 HSG prawy niedrożny, lewy drożny
12.25 CP w lewym, jajowód zachowany -
Część Dziewczyny
Pisze do Was z dobrą nowiną. 6 miesięcy temu przeszłam ciążę pozamaciczna. Teraz jestem w prawidłowej ciąży. Szukałam takich wątków na forum, żeby dodać sobie otuchy, bo bardzo się bałam kolejnej ciazy. Ale można ! więc piszę, bo może komuś będzie to potrzebne.
Mq1991, Dorka.38 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Gabbi. U mnie identyczna sytuacja, w sierpniu usunięto mi jajowód wraz z ciążą pozamaciczną. W grudniu owulacja z jajnika bez jajowodu potwierdzona na USG i... dzidziul. Dziś lekarz pokazał nam bijące serduszko
Jajowód z drugiej strony przechwycił sobie komórkę jajową
Gabbi, Mq1991, Janinka lubią tę wiadomość
-
Aaaa!!! Udało się przechwycenie 😃 ogromne gratulacje!Ounai wrote:Gratulacje Gabbi. U mnie identyczna sytuacja, w sierpniu usunięto mi jajowód wraz z ciążą pozamaciczną. W grudniu owulacja z jajnika bez jajowodu potwierdzona na USG i... dzidziul. Dziś lekarz pokazał nam bijące serduszko
Jajowód z drugiej strony przechwycił sobie komórkę jajową 
Ounai lubi tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
To ja dziewczyny tez przeszlam cp na poczatku lipca, na szczescie byla na tyle szybkonwychwycona ze dostalam tylko jedna dawke metotreksatu i beta zaczela spadac. Obylo sie bez zadnej ingerencji chirurgicznej i tak po pol roku przerwy w pierwszym cyklu staran udalo sie wczoraj potwierdzona lokalizacja pecherzyk w macicy, a myslalam wczoraj lezac przed usg ze mi serce wyskoczy taki mialam stres👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Dokładbie tak, nawet lekarz był w szoku. Odpuściliśmy starania w tym cyklu bo nawet lekarz nie wierzył, że się uda, a tu jednak. Jego mina była bezcenna jak zjawiłam się na wizycie z wynikiem beta hcgJaninka wrote:Aaaa!!! Udało się przechwycenie 😃 ogromne gratulacje!

Nasze ciała są niesamowite
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 23:24
-
To ja dodam od siebie, że mój pierwszy wpis na tym wątku (a dotyczący cp) miał miejsce 20 listopada 2019 r. Gdyby mi wtedy ktoś powiedział, że dokładnie za 6 lat urodzę piąte dziecko - nie uwierzyłbym. A jednak! Jak widać - cp niczego nie przekreśla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 21:00
-