Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Chochlik Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana22 wrote:
    No to czekanie to jest jakiś dramat, u mnie dalej rosnie, wczoraj 134 już 🫠 a u Ciebie wcale tak nie musi być, przecież nie ma co zakładać najgorszego jak nie ma nawet przesłanek do cp 🤔

I jak się sytuacja rozwinęła? Napisz, bo sama mam bardzo dziwne objawy i nie wiem do końca co myśleć.

Chochlik
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik wrote:
    I jak się sytuacja rozwinęła? Napisz, bo sama mam bardzo dziwne objawy i nie wiem do końca co myśleć.
    A miałaś pozytywną betę?

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 11j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Chochlik Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A miałaś pozytywną betę?
    Tak, pozytywna.

Chochlik
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik wrote:
    Tak, pozytywna.
    I jak u Ciebie?

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 11j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem kilka dni po laparoskopowym usunięciu ciąży wraz z jajowodem. Dzięki doświadczeniom dziewczyn z tego forum, które nałogowo czytałam w ostatnich tygodniach, szybko wiedziałam,że moja ciąża nie rozwija się prawidłowo. Byłam pod kontrolą lekarza, szybko trafiłam do szpitala, w którym też najpierw byłam na obserwacji, bo długo nie można było zlokalizować miejsca ciąży. Mimo to, jajowód i tak trzeba było usunąć. Stres, strach, nadal mi towarzyszą. Ciężko od tego uciec 🙁. Taki stan zawieszania między czasem pooperacyjnym a czekaniem na badanie kontrolne, na wyniki histo.ze szpitala, i myślami co dalej, co zrobić. Zapomnieć, porzucić starania,czy ryzykować. Ale jaka jest cena tego ryzyka?🙁
    Czekam na miesiączkę/ krwawienie? Ale kiedy jej się spodziewać?
    Czy fizyczne spore osłabienie i czasowe raczej delikatne ściskanie w brzuchu 6 dni po zabiegu, to jeszcze norma?
    Czy sprawdzanie beta HCG , przed wizyta kontrolna w szpitalu, na własną rękę, gdy nie było zalecenia, to sensowny pomysł,?
    Czy chciałaby się któraś z Was podzielić wspomnieniami, jak to było po takim zabiegu, fizycznie, psychicznie, medycznie... jakkolwiek?🙁

• karola_b Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LenaMag, przeżyłam dokładnie to samo co Ty. Wierzę, że nie jest Ci teraz łatwo, a w głowie milion myśli, obaw, żalu i strachu.
    Po laparoskopii czułam się dobrze, nie pamiętam, żeby mnie coś bolało. Po 3-4dniach od zabiegu zaczęło się u mnie krwawienie i trwało 5 dni, było podobne jak przy miesiączce (dr u której miałam kontrolę powiedziała, że to krwawienie po zabiegu trzeba tak traktować jak miesiączkę). Następny okres miałam normalnie, po 28 dniach. Lekarz zalecał odczekanie ze staraniami o ciążę 2 cykle. A co do bety, to miałam robić betę co 7 dni aż nie spadnie w okolicach 0.
    Kiedy masz wizytę kontrolną w szpitalu? Ja miałam wtedy, gdy przyszły wyniki histopatologii (miały być w ciągu 6 tygodni, przyszły po 8 tygodniach).
    Tydzień po zabiegu musiałam zdjąć szwy, zrobiły mi to pielęgniarki w przychodni.

W ciążę zaszłam po pół roku od cp, ale była to ciąża biochemiczna, po 2 miesiącach zaszłam w prawidłową ciążę i urodziłam zdrowego synka. Co więcej owulacja była z lewego jajnika, gdzie nie mam jajowodu. Cuda się zdarzają 🥰
    Głowa do góry, jeszcze będzie pięknie!

LenaMag lubi tę wiadomość

👩 '94 + 👦 '86 = 👧 '22 👶 '24

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @LenaMag, przeżyłam dokładnie to samo co Ty. Wierzę, że nie jest Ci teraz łatwo, a w głowie milion myśli, obaw, żalu i strachu.
    Po laparoskopii czułam się dobrze, nie pamiętam, żeby mnie coś bolało. Po 3-4dniach od zabiegu zaczęło się u mnie krwawienie i trwało 5 dni, było podobne jak przy miesiączce (dr u której miałam kontrolę powiedziała, że to krwawienie po zabiegu trzeba tak traktować jak miesiączkę). Następny okres miałam normalnie, po 28 dniach. Lekarz zalecał odczekanie ze staraniami o ciążę 2 cykle. A co do bety, to miałam robić betę co 7 dni aż nie spadnie w okolicach 0.
    Kiedy masz wizytę kontrolną w szpitalu? Ja miałam wtedy, gdy przyszły wyniki histopatologii (miały być w ciągu 6 tygodni, przyszły po 8 tygodniach).
    Tydzień po zabiegu musiałam zdjąć szwy, zrobiły mi to pielęgniarki w przychodni.

W ciążę zaszłam po pół roku od cp, ale była to ciąża biochemiczna, po 2 miesiącach zaszłam w prawidłową ciążę i urodziłam zdrowego synka. Co więcej owulacja była z lewego jajnika, gdzie nie mam jajowodu. Cuda się zdarzają 🥰
    Głowa do góry, jeszcze będzie pięknie!

Dziękuję Ci za odpowiedź i słowa otuchy.
    Jutro będzie tydzień od zabiegu. I kontrolę ze zdjęciem szwów mam w 1 czerwca w poradni przy szpitalu. A wyniki histo. powinny być za 2-3 tygodnie. Ostatecznie, zadzwoniłam dziś i umówiłam się teraz na środę do mojego ginekologa. Nie wiem czy to nie za wcześnie. Pomyślałam,że może coś więcej wytłumaczy mi, niż lekarze w szpitalu. Może też zrobię jeszcze badanie beta HCG przed wizytą u niego. Tak trochę błądzę w tej swojej niewiedzy i procesie 'czekania'

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w histopatologii byla tylko informacja ze to lewy jajowod wraz z ciążą. Nic odkrywczego. Nie musielismy robic przerwy w staraniach, beta od razu byla zerowa, ale w sumie nie ma co sie dziwic, całą ciążę usunęli. Szybko doszła. Do siebie. W sierpniu usunieto mi ciaze a w grudniu juz sie udalo zajsc. Tez zaszlam z owulacji z jajnika bez jajowodu. We wrzesniu urodze coreczke. Ciesze sie ze mi ten jajowod usuneli, bo to moje 3 dziecko i dla mnie ryzyko ponownego zajscia w ciaze pozamaciczna jest ogromna obawa, bo to ryzyko utraty zycia dla mnie. A jak widac, plemniki i jajeczka nawet bez jajowodu swietnie sobie daja rade ;) Lekarze sami powiedzieli ze skoro ta ciaza tam utknela raz to jest ryzyko ze utknie tez kolejny. Teraz przynajmniej bedziemy mogli coreczce opowiadac ze jej wola zycia byla ogromna skoro potrafila przeplynac w plynie owodnipwym do drugiego jajowodu zeby sie narodzic :)

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 11j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U mnie w histopatologii byla tylko informacja ze to lewy jajowod wraz z ciążą. Nic odkrywczego. Nie musielismy robic przerwy w staraniach, beta od razu byla zerowa, ale w sumie nie ma co sie dziwic, całą ciążę usunęli. Szybko doszła. Do siebie. W sierpniu usunieto mi ciaze a w grudniu juz sie udalo zajsc. Tez zaszlam z owulacji z jajnika bez jajowodu. We wrzesniu urodze coreczke. Ciesze sie ze mi ten jajowod usuneli, bo to moje 3 dziecko i dla mnie ryzyko ponownego zajscia w ciaze pozamaciczna jest ogromna obawa, bo to ryzyko utraty zycia dla mnie. A jak widac, plemniki i jajeczka nawet bez jajowodu swietnie sobie daja rade ;) Lekarze sami powiedzieli ze skoro ta ciaza tam utknela raz to jest ryzyko ze utknie tez kolejny. Teraz przynajmniej bedziemy mogli coreczce opowiadac ze jej wola zycia byla ogromna skoro potrafila przeplynac w plynie owodnipwym do drugiego jajowodu zeby sie narodzic :)

Dziękuję za odzew. Historie, które choć z zakrętami prowadzą do upragnionego celu, dodają otuchy.
    Niechaj Malutka przybiera na wadze i sile 🙂i niechaj nic nie zakłóca spokoju w tej ciąży💪
    Lekarze, po zabiegu, też powiedzieli,że to dla mnie lepiej,że jest wycięty jajowód, że był niesprawny skoro tak się stało.
    Dla mnie odkrycie,że jest coś takiego jak CP, która zagraża życiu, i która rozwija się niby prawidłowo a jednak nieprawidłowo, było jak grom z jasnego nieba. Teraz niby wiem, niby rozumiem - ale jeszcze tak mentalnie nie umiem się z tym pogodzić. Mam takie okrutne wrażenie, że ten malutki zarodek, miał pecha, źle trafił, że była wola życia, ale,że źle trafił... Okropność.

Powiedz proszę, czy robiłaś jakieś dodatkowe badania po CP?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 maja, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaMag wrote:
    Dziękuję za odzew. Historie, które choć z zakrętami prowadzą do upragnionego celu, dodają otuchy.
    Niechaj Malutka przybiera na wadze i sile 🙂i niechaj nic nie zakłóca spokoju w tej ciąży💪
    Lekarze, po zabiegu, też powiedzieli,że to dla mnie lepiej,że jest wycięty jajowód, że był niesprawny skoro tak się stało.
    Dla mnie odkrycie,że jest coś takiego jak CP, która zagraża życiu, i która rozwija się niby prawidłowo a jednak nieprawidłowo, było jak grom z jasnego nieba. Teraz niby wiem, niby rozumiem - ale jeszcze tak mentalnie nie umiem się z tym pogodzić. Mam takie okrutne wrażenie, że ten malutki zarodek, miał pecha, źle trafił, że była wola życia, ale,że źle trafił... Okropność.

Powiedz proszę, czy robiłaś jakieś dodatkowe badania po CP?
    Jedna pani ginekolog stwierdziła, że to niemożliwe, że mam 2 dzieci i trzecia ciąża dopiero była pozamaciczna i jej zdaniem ten jajowód wcześniej musiał być drożny. Zapytałam czy nie uważa, że może akurat tamte dwie ciąże były z tego drugiego jajowodu, ale uznała, że nie i kazała mi zrobić wymazy MUCHa, które ostatecznie nie potwierdziły jej teorii. Później trafiłam zupełnie przypadkiem na lekarza zajmującego się niepłodnością i miałam iść zrobić drożność tego drugiego jajowodu. Odpuściłam wtedy psychicznie (choć wyjątkowo seksu było więcej, bo jakoś tak nie myśleliśmy o staraniach, ja w Sylwestra nawet pozwoliłam sobie na większe ilości alkoholu i libido wzrosło) bo właśnie w kolejnym cyklu miałam umawiać tą drożność i mąż miał iść się zbadać ale nasza kruszynka właśnie wtedy postanowiła się pojawić.

Z tego co się orientuję ciąża pozamaciczna kwalifikuje do droznosci na NFZ wiec ja bym zaczela od tego, bo wiadomo ze pewnie bedzie trzeba troche poczekac. I te wymazy MUCHa, bo te bakterie podobno sa czestym powodem utraty droznosci.

LenaMag lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

23.04 19+0 251g
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 11j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • mary0371 Debiutantka

Wysłany: 31 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba oszaleję do jutra ale tyle z was ma takie doświadczenie, że może uzyskam tutaj szybciej odpowiedź.

14.04 miałam łyżeczkowanie 9/6. ginekolog mówiła, że możemy starać się od razu. 4 maja byłam na kontroli i był widoczny pęcherzyk owulacyjny więc za zgodą zaczęliśmy starania( bez miesiączki po łyżeczkowaniu). Szacowana owulacja między 5-9 maja.22 maja blada kreseczka, 24 ciemniejsza, 26 jeszcze ciemniejsza. Nie badałam bety bo ginekolog nie kazała. Tydzień temu w niedzielę miałam krople krwi na papierze i poczułam palący ból w barku i w ramieniu, potem przeszedł, potem znowu się pojawił aż zniknął w poniedziałek i wrócił wczoraj w sobotę. Dziś też mnie męczy. Nie jest to jakiś paraliżujący ból ale jest a czytałam że to objawy cp. Jutro mam wizytę wieczorem i chyba do tego czasu oszaleję. Objawów ciąży praktycznie nie mam, rzadko bolą jajniki, czasem jeden czasem drugi ale ten ból w ramieniu jakby palący w środku mnie przeraża. Czy któraś miała taką sytuację czy ja już po prostu dostaje na głowę?

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 31 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Dziewczyny ja chyba oszaleję do jutra ale tyle z was ma takie doświadczenie, że może uzyskam tutaj szybciej odpowiedź.

14.04 miałam łyżeczkowanie 9/6. ginekolog mówiła, że możemy starać się od razu. 4 maja byłam na kontroli i był widoczny pęcherzyk owulacyjny więc za zgodą zaczęliśmy starania( bez miesiączki po łyżeczkowaniu). Szacowana owulacja między 5-9 maja.22 maja blada kreseczka, 24 ciemniejsza, 26 jeszcze ciemniejsza. Nie badałam bety bo ginekolog nie kazała. Tydzień temu w niedzielę miałam krople krwi na papierze i poczułam palący ból w barku i w ramieniu, potem przeszedł, potem znowu się pojawił aż zniknął w poniedziałek i wrócił wczoraj w sobotę. Dziś też mnie męczy. Nie jest to jakiś paraliżujący ból ale jest a czytałam że to objawy cp. Jutro mam wizytę wieczorem i chyba do tego czasu oszaleję. Objawów ciąży praktycznie nie mam, rzadko bolą jajniki, czasem jeden czasem drugi ale ten ból w ramieniu jakby palący w środku mnie przeraża. Czy któraś miała taką sytuację czy ja już po prostu dostaje na głowę?

Ja nie miałam takich objawów przy mojej niedawnej cp, a 'kontrolowalam' sytuację od dnia spodziewanej miesiączki, aż do zabiegu w 6/7 tygodniu. Moim zdaniem, z tego co czytałam i tu na forum i pytałam lekarzy, to wskaźnik HCG i w późniejszym czasie USG aż do czasu pojawienia się pęcherzyka jest bardzo ważne,przy obawach o ciążę pozamaciczną.
    Ja bym radziła zrobić HCG jeszcze przed wizytą u ginekologa (i powtarzalabym po 48h). Nic nie tracisz, badanie nie jest drogie, wynik często po kilku godzinach, a jest już jakiś punkt odniesienia. Poziomy HCG będą też mówić kiedy można spodziewać się na USG pęcherzyka. Teraz już wiem jak to jest ważne.
    Natomiast, mam przeczucie i wierzę,że u Ciebie to tylko stres🙂💪

mary0371 lubi tę wiadomość

• mary0371 Debiutantka

Wysłany: 31 maja, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaMag wrote:
    Ja nie miałam takich objawów przy mojej niedawnej cp, a 'kontrolowalam' sytuację od dnia spodziewanej miesiączki, aż do zabiegu w 6/7 tygodniu. Moim zdaniem, z tego co czytałam i tu na forum i pytałam lekarzy, to wskaźnik HCG i w późniejszym czasie USG aż do czasu pojawienia się pęcherzyka jest bardzo ważne,przy obawach o ciążę pozamaciczną.
    Ja bym radziła zrobić HCG jeszcze przed wizytą u ginekologa (i powtarzalabym po 48h). Nic nie tracisz, badanie nie jest drogie, wynik często po kilku godzinach, a jest już jakiś punkt odniesienia. Poziomy HCG będą też mówić kiedy można spodziewać się na USG pęcherzyka. Teraz już wiem jak to jest ważne.
    Natomiast, mam przeczucie i wierzę,że u Ciebie to tylko stres🙂💪

Bardzo dziękuję za dobre słowa! 🥰
    Ogólnie miałam zrobić betę ale Ginekolog pisała że zrobimy USG i wystarczy i zrezygnowałam a teraz już bym wiedziała. Zaczekam na jutrzejszą wizytę bo powinno już coś być widać, a jeśli nic nie będzie widać będę myśleć o badaniu. Bardzo się boję. Ten brak objawów szczególnie brak bólu piersi mnie jakoś niepokoi...

⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Bardzo dziękuję za dobre słowa! 🥰
    Ogólnie miałam zrobić betę ale Ginekolog pisała że zrobimy USG i wystarczy i zrezygnowałam a teraz już bym wiedziała. Zaczekam na jutrzejszą wizytę bo powinno już coś być widać, a jeśli nic nie będzie widać będę myśleć o badaniu. Bardzo się boję. Ten brak objawów szczególnie brak bólu piersi mnie jakoś niepokoi...
    Spokojnie, bardzo dużo kobiet nie ma żadnych objawów w tych pierwszych tygodniach 🙂Ja w pierwszej zdrowej ciąży, z której mam córeczkę, też nie miałam bólu piersi. Kompletnie nic mi nie dolegało. Dopiero dużo później, i to takie dość łagodne objawy mnie dotykały.
    Trzymam kciuki za pomyślna wizytę🙂💪Daj znać 🙂

• mary0371 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaMag wrote:
    Spokojnie, bardzo dużo kobiet nie ma żadnych objawów w tych pierwszych tygodniach 🙂Ja w pierwszej zdrowej ciąży, z której mam córeczkę, też nie miałam bólu piersi. Kompletnie nic mi nie dolegało. Dopiero dużo później, i to takie dość łagodne objawy mnie dotykały.
    Trzymam kciuki za pomyślna wizytę🙂💪Daj znać 🙂

Jest ciąża w macicy, narazie sam pęcherzyk. Za 2 tygodnia kolejna wizyta ✊

May-girl, LenaMag lubią tę wiadomość

⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Jest ciąża w macicy, narazie sam pęcherzyk. Za 2 tygodnia kolejna wizyta ✊[/QUOT

Dobra wiadomość!🍀🙂 Oby tak dalej💪Kolejna wizyta to już pewnie żeby zobaczyć serduszko?🙂

• May-girl Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Jest ciąża w macicy, narazie sam pęcherzyk. Za 2 tygodnia kolejna wizyta ✊

Mary, ja mam szacowana owulację 10-11 maja (z testów), dziś też na USG tylko pęcherzyk. I też brak objawow;) widocznie takie są wczesne początki! Trzymam za nas kciuki 🤞

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
  • mary0371 Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Mary, ja mam szacowana owulację 10-11 maja (z testów), dziś też na USG tylko pęcherzyk. I też brak objawow;) widocznie takie są wczesne początki! Trzymam za nas kciuki 🤞

Musi być dobrze! Wierzę w to! Jeszcze zobaczymy 🌈

⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
‹‹ 490 491 492 493 494
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ