Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Nie chce sie nakrecac, juz raz sie nakrecilam takim cieniem po czasie a beta byla <2,3
Maz mi przyniosl test innek firmy i jedna kreska czyli tamten jakis felerny był
Kurczę to ja już nie wiem jak to jest z tymi testami 🙄 ale @ jeszcze nie masz więc nadzieja jest 😊 -
Ounai wrote:Jutro mam dostac tak, ze juz na spokojnie zaczne nowy cykl. A akurat jutro sie przeprowadzamy
Kurczę czyli jednak nic z tego mówisz? Fajnie ze chociaż z przeprowadzką Wam się udało 😊 może teraz na spokojnie jak już będziecie na swoim wyluzowani to się uda 😊 -
Wiesz co, my jestesmy na swoim, po prostu zmieniamy na większe bo pokój 10m2 dla 2 dzieci jest ciasny.
Brzuch już ćmi więc obstawiam @ w terminie. Testów już nie robię bo mi szkoda kasy na kolejne pojedyncze kreskiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 23:12
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Ounai wrote:Wiesz co, my jestesmy na swoim, po prostu zmieniamy na większe bo pokój 10m2 dla 2 dzieci jest ciasny.
Brzuch już ćmi więc obstawiam @ w terminie. Testów już nie robię bo mi szkoda kasy na kolejne pojedyncze kreski
A no tak pisałaś przecież. Ale nowe gniazdko może będzie zwiastować nowe życie? 😊 Nie poddawaj się 💪 Mi też nie jest łatwo momentami . Za tydzień mam owulację i na samą myśl się stresuje że znów potem trzeba będzie czekać i wkręcać sobie objawy ciążowe 🙄 -
Powiem Ci, ze dzięki przeprowadzce ani przez chwilę nie myślałam o tym, że dostałam @ i mi z tym jakoś źle. Ten dom jest taki cudowny, wszędzie mamy miejsce i przestrzeń i wszystko takie nowe i takie jak chciałam. Jest po prostu cudownie!!!SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Powiem Ci, ze dzięki przeprowadzce ani przez chwilę nie myślałam o tym, że dostałam @ i mi z tym jakoś źle. Ten dom jest taki cudowny, wszędzie mamy miejsce i przestrzeń i wszystko takie nowe i takie jak chciałam. Jest po prostu cudownie!!!
Boże jak fajnie. Nie umiem sobie tego wyobrazić bo u nas jeszcze tyle pracy. Zazdroszczę aż 😍 już się nie mogę doczekać kiedy ja tak będę mówić 😊 Daj znać jak tam tam pierwsza noc 😆♥️😍 -
Hej dziewczyny a czy po ciąży ektopowej (pęknięty jajowód, operacja). W drugim cyklu miałyście cykl normalnej długości? Ja pierwszy okres po operacji miałam 52 dni po operacji (wcześniej tydzień po operacji delikatne krwawienie z odstawienia). I potem pełen cykl musiał być. Podobno jeszcze w normie. Teraz jest drugi cykl po operacji myślałam, że będę mieć regularny już cykl (zawsze miałam regularne co do dnia - co 34 dni). A dziś już 46 dzień cyklu i miesiączki brak, zaczynam się niepokoić
Edit : właśnie dostałam okres, w 46 dniu cyklu. Gdzie wcześniej zawsze miałam krótsze i regularne cykle. Czy takie odstępstwo jest normalne, też tak miałyście? Czy cykle wróciły Wam do normy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 11:24
-
Kina123 wrote:Hej dziewczyny a czy po ciąży ektopowej (pęknięty jajowód, operacja). W drugim cyklu miałyście cykl normalnej długości? Ja pierwszy okres po operacji miałam 52 dni po operacji (wcześniej tydzień po operacji delikatne krwawienie z odstawienia). I potem pełen cykl musiał być. Podobno jeszcze w normie. Teraz jest drugi cykl po operacji myślałam, że będę mieć regularny już cykl (zawsze miałam regularne co do dnia - co 34 dni). A dziś już 46 dzień cyklu i miesiączki brak, zaczynam się niepokoić
Edit : właśnie dostałam okres, w 46 dniu cyklu. Gdzie wcześniej zawsze miałam krótsze i regularne cykle. Czy takie odstępstwo jest normalne, też tak miałyście? Czy cykle wróciły Wam do normy?👱♀️ 33l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, CD56❌️
2025 Start IVF ✅️
-25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-11.2025 antybiotykoterapia, immunosupresja 🛋
-12.2025 V FET❔️⏳️
Została ❄️
It's always darkest before the dawn -
Ounai wrote:Anett, nie wyspałam się, bo przez adrenalinę nie mogłam zasnąć ale i tak jest super. Nic mi się nie śniło więc nie było co zapamiętywać
Heh domyślam się jakie to muszą być emocje 😆 fajnie że już nie musicie myśleć o tych wszystkich załatwianiach itd. To chyba musi być dziwne uczucie co nie? Nagle taka cisza spokój 🤣 -
Dziewczyny, mam też pytanie, czy wykonywałyście badanie drożności po ciąży pozamacicznej? Ja mam jeden jajowód usunięty. I pytam, bo różne sprzeczne informacje wyczytałam - niektórzy zalecają i że to nieraz nawet może pomóc. Inni niekoniecznie zalecają, bo to może być inwazyjne i zrobić zrosty. Więc już sama nie wiem. Na razie mam plan tak z 3-4 miesiące próbować bez tego badania, potem ewentualnie je zrobić. A jak Wy robiłyście?
-
Kina123 wrote:Dziewczyny, mam też pytanie, czy wykonywałyście badanie drożności po ciąży pozamacicznej? Ja mam jeden jajowód usunięty. I pytam, bo różne sprzeczne informacje wyczytałam - niektórzy zalecają i że to nieraz nawet może pomóc. Inni niekoniecznie zalecają, bo to może być inwazyjne i zrobić zrosty. Więc już sama nie wiem. Na razie mam plan tak z 3-4 miesiące próbować bez tego badania, potem ewentualnie je zrobić. A jak Wy robiłyście?14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Kina123 wrote:Dziewczyny, mam też pytanie, czy wykonywałyście badanie drożności po ciąży pozamacicznej? Ja mam jeden jajowód usunięty. I pytam, bo różne sprzeczne informacje wyczytałam - niektórzy zalecają i że to nieraz nawet może pomóc. Inni niekoniecznie zalecają, bo to może być inwazyjne i zrobić zrosty. Więc już sama nie wiem. Na razie mam plan tak z 3-4 miesiące próbować bez tego badania, potem ewentualnie je zrobić. A jak Wy robiłyście?👱♀️ 33l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, CD56❌️
2025 Start IVF ✅️
-25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-11.2025 antybiotykoterapia, immunosupresja 🛋
-12.2025 V FET❔️⏳️
Została ❄️
It's always darkest before the dawn -
Robiłam drożność po ciąży pozamacicznej w zeszłym roku. Moja lekarka powiedziała, że nie pozwoliłaby mi zajść w ciążę bez tego badania. Sama też bym się nie odważyła.
Dodam, że udało mi się zajść w ciążę niecały rok po usunięciu jajowodu (miałam przymusowo długą przerwę w staraniach, bo przed laparoskopią dostałam metotreksat, później owulacje ciągle z jajnika bez jajowodu) i w listopadzie mam termin porodu. Znam też mnóstwo historii innych kobiet, które rodziły dzieci po ciąży pozamacicznej, tak że nie traćcie nadziei! -
Dzięki bardzo dziewczyny za pocieszające wpisy, to bardzo dużo daje nadziei ☺️ zwłaszcza po tak trudnym poświadczeniu.
Moja pani endokrynolog zaleca badanie drożności. Ale nie wiem czemu czuję jakoś podświadomie, żeby tego nie robić i spróbować 3-4 cykle bez tego badania.
Strasznie biję się z myślami, bo czytałam w niektórych miejscach, że to też inwazyjne badanie i że nie każdy je zaleca -
Anett9300 wrote:Heh domyślam się jakie to muszą być emocje 😆 fajnie że już nie musicie myśleć o tych wszystkich załatwianiach itd. To chyba musi być dziwne uczucie co nie? Nagle taka cisza spokój 🤣
Wow Janinka, przesatawilabym Cie mojej pani doktor bo ona uwaza ze ze strony bez jajowodu ciazy nie bedzie. Oczywiscie srednio jej wierze no ale.. mam dwojke dzieci z jednego jajnika to moze i trzecie tez
Kina ja nie robilam bo raz, ze po laparoskppii zpstapy mi 3 cykle staran tylko, a dwa - mam 2 dzieci wiec zakladam ze ten jeden jajowod zawsze byl niedrozny a drugi zawsze droznySYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:No wlasnie teraz.mam masakre bo jestem w trakcie 5ciotygodnipwego szkolenia ale.przez zalatwiania nie mialam czasu i musze je zrpbic w tydzien. A maz w delegacji wiec dzieci na mojej glowie, do tego woze rzeczy nadal, ogarniam npwy dom, gotuje. Jest masakra.
Wow Janinka, przesatawilabym Cie mojej pani doktor bo ona uwaza ze ze strony bez jajowodu ciazy nie bedzie. Oczywiscie srednio jej wierze no ale.. mam dwojke dzieci z jednego jajnika to moze i trzecie tez
Kina ja nie robilam bo raz, ze po laparoskppii zpstapy mi 3 cykle staran tylko, a dwa - mam 2 dzieci wiec zakladam ze ten jeden jajowod zawsze byl niedrozny a drugi zawsze drozny
Oo a jakie te szkolenia robisz? Jeśli mogę zapytać 😊 No to faktycznie masz troche tego na głowie 🙈 -
Chciałam was zapytać, czy macie jakieś podejrzenia jakie czynniki miały wpływ u was na wystąpienie ciąży pozamacicznej? Endometrioza, stany zapalne, stymulacja, sam pech?
Ja robiłam drożność rok przed ciążą pozamaciczną - było czysto… Owulacja z lewego jajnika, ciąża w prawym jajowodzie. Nie do końca wierzę, że po prostu mam takiego pecha…👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem
2025.08.25 - ovitrelle
2025.09.14 - beta 129,40
2025.09.15 - beta 251,40
2025.09.17 - beta 590,08
2025.09.22 - beta 1768,20
2025.09.24 - beta 3169,22
2025.09.25 - ciąża pozamaciczna, laparo, zachowany jajowód