Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Dior, mnie się wydaje,że odkąd jest korona to tutaj wszyscy zachodzą w ciaze🥴 mieszkam na nowym osiedlu i w miesiącu przynajmniej 3 nowe tablice w ogródkach 🤷♀️
Zgaga to już ze mną zostanie do końca 🤦♀️🤦♀️
Widzę,że jednak kontrolujesz owu😉 czujesz ja czy robisz testy?
To chyba tak jest z chłopcami i zostaje do kryzysu wieku sredniego😉🥴Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela093 no podczas pandemii nie było tyle możliwości, ludzie siedzieli w domu to i więcej dzidziusiów 😆
Ja sprawdzam testami, bo bez bym wiedziała, że jestem po owu jak śluz by już zmienił się na mętny. Dzięki temu wiem też kiedy dokładnie dostanę okres a nie powiem - wolę wiedzieć niż zostać zaskoczona 😉 Tyle, że bez mierzenia temp. to nigdy pewności w 100% nie ma ale póki co się nie zawiodłam 🙂
Ty już lada dzień 1wsze usg aaaaa już zaciskam kciuki😆
Zula36 a jak u Ciebie z planami na ciążę 🙂❓ Bierzesz już kwas foliowy i inne witaminy ❓🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 20:30
Gela093 lubi tę wiadomość
-
Lady Dior to podziwiam Cię za taki system, ja to bym się bała,że tak wpadne🤭🤭 chociaż ja zawsze miałam regularne cykle i bardzo czuje owulacje. Jutro się dowiem czy wszystko jest dobrze...jednak przy drugiej ciąży to człowiek nie ma nawet czasu myśleć o wizycie🙈🙈Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Zula36 o matko ale się u Ciebie podziało 😐 Strasznie mi przykro, że ciągle coś wychodzi u Ciebie - obyś szybko doszła do siebie, bo przy dwóch takich maluchach, to jest ciężko. Zdrowiej Zula36 i pamiętaj, że Twoje zdrowie najważniejsze a dzidziuś jak ma być to i tak będzie 😘
Zula36 ja się nie staram, bo mój Sebastian ma zaburzenia snu - ma koszmary i lęki nocne codziennie 🙄. Na razie próbuję dociec, czy to nie wina tv🤷🏼♀️Próbuję teraz jak najmniej tv puszczać co nie jest łatwe, bo Zosia zawsze z rana i po przedszkolu chce bajkę 🤷🏼♀️ No ale stopniowo będę skracać czas bajek
Gela093 ja się wpadki w ogóle nie obawiam 🤪 ale jeśliby się przytrafiła, to bym się cieszyła 😂
No ja też potwierdzam, że w drugiej ciąży już jest inaczej. Nie analizujesz tyle, bo nie masz zwyczajnie na to czasu 😂 Tylko wieczory były dla mnie i dzidziusia, bo w dzień to człowiek biega za pierwszym dzieckiem 😂 -
Gela093 kciukasy za wizytę 🙂 Pochwal się bombelkiem😍
-
Lady Dior, Sebastian jest już coraz większy, może w koncu zacznie fajnie sypiac, mam taką nadzieję dla Ciebie, bo domyślam się, że z 2 dzieci i po nieprzespanych nocach jest Ci ciężko😥 szkoda,że tutaj nie ma możliwości dofinansowania do żłobka jak jeden rodzić nie pracuje, zawsze bys mogła dac Sebastiana na chociaż pół dnia...pusty dom czasem działa jak wizyta u psychologa 🙈🙈🤦♀️ dzieci są cudowne i spędzanie czasu z nimi jest warte wszystkiego, ale czasem jest dobrze zjeść śniadanie normalnie czy ugotować obiad bez wisielca na nodze🥴
Ja jestem po wizycie, kropek rozwija się dobrze, serduszko bije ma 2,3 cm i jest daleko od blizny,więc się ciesze😊😊 za 2 tyg, kolejna wizyta, wtedy oblicza dokładny termin i zrobią 1 prenatalne ( nowe zalecenia)
Lady_Dior, Malina, Natka95, Foto80 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 serdecznie gratuluję pięknego dziudziusia 😍 Jest przecudowny😍 Niech rośnie zdrowo😘
Ooo prenatalne w Nl mówisz 🤪❓ No proszę proszę 😂
Ja już Sebastiana zapisałam i jest miejsce dopiero od 22 lutego 🤦🏼♀️ także poczekam jeszcze trochę - może wrócę do pracy, bo bez dofinansowania to wyszło mi ponad 800e za 2x tygodniu 😳 lekko ich pogięło...Gela093 lubi tę wiadomość
-
Lady Dior dziekuje🤗
Jeżeli chodzi o żłobek to faktycznie ceny powalaja z nog🙄🙄 ja za 15 godzin w tyg place 498€ miesięcznie🙄 nie pamiętam już czy od 2023 czy od 2024 będzie praktycznie żłobek za darmo,więc trochę portfel się ucieszy🙄 ja jak byłam w poprzedniej ciąży to będąc w 14 tc (kwiecień 2021 ) zamawialam już miejsce.... na te dni,które chciałam dac Laure było miejsce dopiero od 01.11.2022🙈🙈
Teraz jak ktoś zarabia najniższą krajową to nawet się nie opłaca pracować, żeby posylac dziecko do żłobka, bo zostaje w kieszeni 100 euro 🥴 dlatego wprowadzają darmowe zlobki🤷♀️
Widziałam też wczoraj w wiadomościach,że holenderki, które mają najniższą krajową nie są wstanie kupować sobie wkładek i tamponow🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂 więc Państwo będzie teraz sponsorowac nam w holandii podpaski 👌👌👌👍😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 08:42
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gala,
Gratuluję, cieszę się, że dzidzia się rozwija ☺ to super wiadomość 😘 nie puszczam za Was kciuków!Gela093 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co u Was słychać🤔
Gela jak się czujesz?
Żonkil kochana czy w jesteście już we czwórkę🥰🤭
Lady jak Twoje testowanie🤗
Zula, mam nadzieje, ze u Ciebie już lepiej🙏 Przykro mi, ze tak nagle musiałaś odstawić Adasia, nie było to łatwe ani dla Ciebie ani dla niego😔 jednak Teoje zdrowie jest najważniejsze a Adaś i tak dostał od Ciebie bardzo dużo😘
Baksia, Trodde, Foto, Agulineczka a jak u Was🤔
Chyba już nas tu niewiele zostało, Bajlov i Breath_less, AnnaMaria i Natka dawno ich z nami nie było🤭 pewnie zalatane dziewczyny
U nas czas szybko leci, jestem na wychowawczym do lipca a później zobaczymy jak będzie. Ogólnie to z obawa czekam na 🐒 bo od kiedy mamy Alaśka, zapominałam co to śledzenie cyklu i ostatnio trochę zaszalelismy a dni mi się pomieszały🙈 -
Dziewczyny śpieszę donieść, że w końcu w 41+2 moja druga księżniczka zdecydowała się w końcu wyjść do ludzi
14.11, dokładnie 15 miesięcy po Paulince przychodzi do nas Karolinka - 53 cm i 3300g
Ogarniamy rzeczywistość. Bałam się skurczy partych a były raptem 2
https://zapodaj.net/cb4d24ea98a62.jpg.htmlLady_Dior, Gela093, Foto80, Natka95, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Żonkil kochana tak bardzo serdecznie Wam gratuluję narodzin Karolinki 😍 Paulinka ma prześliczną siostrzyczkę ahhh aż łezki mi stanęły w oczach ☺️ Dużo zdrowia dla Was, samych pięknych chwil z córeczkami, sił dla Ciebie... Na pewno nie będzie łatwo na początku ale szybko ogarniecie rzeczywistość i będzie pięknie ❤️
Malina nie liczyłam na pozytyw i chwała Bogu, bo dzieci mi tak strasznie chorują, że jak pomyślę o kolejnym dziecku, które byłoby non stop zarażane to aż mi żal 🤷🏼♀️
Malina a czemu z obawą ❓😂Żonkil lubi tę wiadomość
-
Zula straszne historie przechodzisz, nadal nie wiadomo od czego taka reakcja mogła być?
Agulineczka napisz kiedy poszłaś na pierwszy spacer ze swoim jesienno-zimowym dzieciątkiem? ;p Bo moja mała to jakiś mocny zmarzlak i trochę się zastanawiam. -
Lady Dior dziękuję :*
Wiesz, zanim urodzisz, to dzieci może zaczną lepiej spać Aczkolwiek to turbo szybko zleci
Jak ja lubię te emocje związane z sikaniem na test na tym forumMalina lubi tę wiadomość
-
Żonkil też tak właśnie myślałam, że zanim urodzę to może Sebastian już będzie spać jak człowiek 😂 Tylko muszę też mieć na uwadze, że pierwszy trymestr może być ciężki i co wtedy😂 No i nie ukrywam, że mojego mam ochotę żywcem zakopać, więc lepiej jak spasuję narazie 😂
Pisz jak tylko będziesz mieć czas jak tam poród, jak Paulinka reaguje na siostrzyczkę 🥰Żonkil lubi tę wiadomość
-
Żonkil z całego serca gratuluję🤗🤗 wracajcie do zdrowia i cieszcie się sobą 🤗🤗Paulinka będzie super siostra🤗🤗 pytanie może nie do mnie, ale ja wyszłam z Laura na pierwszy spacer dokładnie tydzień po narodzinach, położna mówiła,że jak temperatura ciała będzie stała bez dogrzewania to można wychodzić 😊
Malina jak tam Twoj🐒?
Jeżeli chodzi o mnie to niestety, ale zmiotlo mnie z powierzchni ziemi 😓 nie wiedziałam, że kobieta może tak źle przechodzic początek ciąży. Wymiotuje średnio 15 razy dziennie, nie jem nic... waga mi zleciala 8 kg, co dwa dni jeżdżę do szpitala na kroplowki, żeby kropek miał z czego dostawać witaminy😐 dziękuję w tym wszystkim za to, że Laura jest dzieckiem,które zajmie się sobą 😓😓Żonkil lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Żonkil baaardzo gratuluję!!! ❤️ Śliczne i słodkie maleństwo 🥰 prawie codziennie wchodziłam sprawdzać czy już urodziłaś. Karolinka waży tyle co mój Franio przy porodzie, tylko mój był 2cm dłuższy 😉Widzę, że nie spieszyła się na świat. Mój pierworodny wyszedł w 41+4 i to po końskiej dawce oxy i ważył 4kg 🤪
Co do spacerów to szczerze Ci powiem, że nie pamiętam już, musiałabym odpalic stary telefon i zobaczyć na zdjęciach. Za dużo tych dzieci 😛 Na pewno nie szybciej niż po tygodniu.
Duzo cierpliwości Ci życzę, siły i zdrówka ❤️ U mnie te początki były latwiejsze niż późniejszy okres, bo jednak taki maluszek sporo przesypia jeszcze.Żonkil lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚