X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Duży pęcherzyk żółtkowy
Odpowiedz

Duży pęcherzyk żółtkowy

Oceń ten wątek:
  • Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, z tego wszystkiego pomyliłam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, ciążowy ma 12,4 mm a żółtkowy ma 5,2 więc przez tydzień tak mocno urósł. Ogólnie mam 3 nieprawidłowe rzeczy. Przyrost bety, bicie serca i za duży pęcherzyk żółtkowy. Też chyba pójdę wcześniej bo nie wyrobię jeszcze ponad tygodnia.

• Kika949 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w 6 tygodniu pęcherzyk był 6,9 mm potem już nie mierzony ale dwóch lekarzy zwracało uwagę że pęcherzyk jest za duży. Dziś na USG 8+2 pęcherzyk zmniejszył się do 5,7 mm. Czy ktoś tak miał ?

• Moab Nowa

Wysłany: 9 stycznia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    W pierwszej ciąży lekarz i badania straszyły mnie poważnymi wadami genetycznymi. Urodziłam zdrową córkę.
    Druga ciąża - wszystko książkowo, a potem poronienie.
    Obecna ciąża - znowu cyrk, za duży pęcherzyk żółtkowy, moja biedna lekarka miała dzisiaj taką minę po usg, jakby jej pies zdechł. Zryczałam się w samochodzie po tej wizycie, ale musiałam się uspokoić, bo odbierałam córkę ze szkoły. Teraz jestem już spokojna. Generalnie logicznie rzecz ujmując myślę, że niebawem poronię, ale jak widać na moim przykładzie badania mogą być tragiczne, a potem rodzi się zdrowe dziecko. A tak w ogóle, to w trzecią ciążę zaszłam po trzech latach prób, mając na marzec umówioną pierwszą konsultację in vitro. Także powiem Wam, że rok się rozpoczął nader ciekawie...

• Moab Nowa

Wysłany: 3 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak się spodziewałam. Płód obumarł. Po odstawieniu leków podtrzymujących ciążę poroniłam po kilku dniach. Samo poronienie szybkie, może cztery godziny skurczów. W domu, na mojej ulubionej kanapie, w towarzystwie przytulonych psów. Po tygodniu od poronienia wróciłam do "normalnego" samopoczucia. To nie koniec świata dziewczyny. Daje sobie jeszcze dwa, może trzy lata na próby, a później odpuszczam. Zobaczymy.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ