Cześć Dziewczyny,
Ja właśnie wróciłam od lekarza i znalazłam wasz wątek. Niby lekarka powiedziała że wszystko okej ale zwróciła uwagę że zarodek jest młodszy niż wskazuje na to data - jestem po IVF na cyklu sztucznym więc łatwo się liczy. Jestem w 7w2d. Zarodek CRL 8,6mm wskazuje na 6w6d. Serduszko bije 119u/min. Ale Doktor zwróciła też uwagę na pęcherzyk. Nie chciała mnie chyba straszyć bo powiedziała że może pechęcherzyk wydaje się duży bo zarodek jest mniejszy ale wyczułam, że tak nie powinno być. Ponadto zmierzyła pechęchrzyk który miał 5.2mm. Oczywiście po powrocie zaczęłam czytać i to co znalazłam nie napawa mnie optymizmem. Nie ukrywam że siedzę i ryczę. I nie wiem czego się spodziewać. Kolejna kontrola za 2 tygodnie ale do tego czasu chyba oszaleję. Zarodki były badane PGTA. Wiem że to nie wyklucza wad genetycznych ani strukturalnych. Czy któraś z was miała zdrową ciążę przy podobnych parametrach? Czy może to być moja wina, że maluch nie rośnie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Starania od 2021
👩🏻 89' 🔴 IO, PCOS
👨🏻 90' 🔴 morfologia 1%, Oligospermia, SORP
🟢 Kariotypy
08.2024 - start w klinice
stymulacja protokół krótki - Bemfola 300j/Orgalutran + Decapeptyl 2 ampułki
08.11.2024 planowana punkcja
Transfer odroczony (PGT-A)
❄️❄️ po PGT-A
Transfer 31.01 na cyklu sztucznym (estrofem 3x1, duphaston 3x1, cyclogest 2x1, prolutex 25 mg 1x, eutyrox 50, Glucophage 1000XR, pregnancy start, Wit. D, magnez, synbiotki)
Beta 10.02 🤞
Starania od 2021
👩🏻 89' 🔴 IO, PCOS
👨🏻 90' 🔴 morfologia 1%, Oligospermia, SORP
🟢 Kariotypy
08.2024 - start w klinice
stymulacja protokół krótki - Bemfola 300j/Orgalutran + Decapeptyl 2 ampułki
08.11.2024 planowana punkcja
Transfer odroczony (PGT-A)
❄️❄️ po PGT-A
Transfer 31.01 na cyklu sztucznym (estrofem 3x1, duphaston 3x1, cyclogest 2x1, prolutex 25 mg 1x, eutyrox 50, Glucophage 1000XR, pregnancy start, Wit. D, magnez, synbiotki)
Beta 10.02 🤞