X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Duży pęcherzyk żółtkowy
Odpowiedz

Duży pęcherzyk żółtkowy

Oceń ten wątek:
  • Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, z tego wszystkiego pomyliłam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, ciążowy ma 12,4 mm a żółtkowy ma 5,2 więc przez tydzień tak mocno urósł. Ogólnie mam 3 nieprawidłowe rzeczy. Przyrost bety, bicie serca i za duży pęcherzyk żółtkowy. Też chyba pójdę wcześniej bo nie wyrobię jeszcze ponad tygodnia.

• Kika949 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w 6 tygodniu pęcherzyk był 6,9 mm potem już nie mierzony ale dwóch lekarzy zwracało uwagę że pęcherzyk jest za duży. Dziś na USG 8+2 pęcherzyk zmniejszył się do 5,7 mm. Czy ktoś tak miał ?

• Moab Nowa

Wysłany: 9 stycznia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    W pierwszej ciąży lekarz i badania straszyły mnie poważnymi wadami genetycznymi. Urodziłam zdrową córkę.
    Druga ciąża - wszystko książkowo, a potem poronienie.
    Obecna ciąża - znowu cyrk, za duży pęcherzyk żółtkowy, moja biedna lekarka miała dzisiaj taką minę po usg, jakby jej pies zdechł. Zryczałam się w samochodzie po tej wizycie, ale musiałam się uspokoić, bo odbierałam córkę ze szkoły. Teraz jestem już spokojna. Generalnie logicznie rzecz ujmując myślę, że niebawem poronię, ale jak widać na moim przykładzie badania mogą być tragiczne, a potem rodzi się zdrowe dziecko. A tak w ogóle, to w trzecią ciążę zaszłam po trzech latach prób, mając na marzec umówioną pierwszą konsultację in vitro. Także powiem Wam, że rok się rozpoczął nader ciekawie...

• Moab Nowa

Wysłany: 3 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak się spodziewałam. Płód obumarł. Po odstawieniu leków podtrzymujących ciążę poroniłam po kilku dniach. Samo poronienie szybkie, może cztery godziny skurczów. W domu, na mojej ulubionej kanapie, w towarzystwie przytulonych psów. Po tygodniu od poronienia wróciłam do "normalnego" samopoczucia. To nie koniec świata dziewczyny. Daje sobie jeszcze dwa, może trzy lata na próby, a później odpuszczam. Zobaczymy.

• Ola12 Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja właśnie wróciłam od lekarza i znalazłam wasz wątek. Niby lekarka powiedziała że wszystko okej ale zwróciła uwagę że zarodek jest młodszy niż wskazuje na to data - jestem po IVF na cyklu sztucznym więc łatwo się liczy. Jestem w 7w2d. Zarodek CRL 8,6mm wskazuje na 6w6d. Serduszko bije 119u/min. Ale Doktor zwróciła też uwagę na pęcherzyk. Nie chciała mnie chyba straszyć bo powiedziała że może pechęcherzyk wydaje się duży bo zarodek jest mniejszy ale wyczułam, że tak nie powinno być. Ponadto zmierzyła pechęchrzyk który miał 5.2mm. Oczywiście po powrocie zaczęłam czytać i to co znalazłam nie napawa mnie optymizmem. Nie ukrywam że siedzę i ryczę. I nie wiem czego się spodziewać. Kolejna kontrola za 2 tygodnie ale do tego czasu chyba oszaleję. Zarodki były badane PGTA. Wiem że to nie wyklucza wad genetycznych ani strukturalnych. Czy któraś z was miała zdrową ciążę przy podobnych parametrach? Czy może to być moja wina, że maluch nie rośnie? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.

Starania od 2021
    👩🏻 89' 🔴 IO, PCOS
    👨🏻 90' 🔴 morfologia 1%, Oligospermia, SORP
    🟢 Kariotypy
    08.2024 - start w klinice
    stymulacja protokół krótki - Bemfola 300j/Orgalutran + Decapeptyl 2 ampułki
    08.11.2024 planowana punkcja
    Transfer odroczony (PGT-A)
    ❄️❄️ po PGT-A
    Transfer 31.01 na cyklu sztucznym (estrofem 3x1, duphaston 3x1, cyclogest 2x1, prolutex 25 mg 1x, eutyrox 50, Glucophage 1000XR, pregnancy start, Wit. D, magnez, synbiotki)
    Beta 10.02 🤞
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ