Histeroskopia
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
wiecie gdzie najlepiej zrobić histeroskopie diagnostyczną w Bydgoszczy?
A jak nie w Bydgoszczy to gdzies w okolicy?
Wiem, że robią w Matopat w Toruniu, ale za 1600 zł !
dziękuje5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Dostałam skierowanie, ale terminy są dopiero za kilka miesięcy.
Bardzo długo się czeka.5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Nie wiem, na ile to dla Ciebie możliwe rozwiązanie, ale próbowałaś może w szpitalach w innych miastach? Ja umówiłam się w Matce Polce w Łodzi od ręki, kazali mi tylko poczekać do @, bo robią zaraz po ustaniu krwawienia.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dzięki. Czyli są placówki, gdzie robią od razu. W takim razie dzwonię po innych miastach. Dzięki5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
nick nieaktualnyPaulina_2603 wrote:Ja miałam histeroskopię w Poznaniu w szpitalu na Polnej, bo tam pracuje moja Pani doktor. Wszystko poszło sprawnie.
-
nick nieaktualnyWitam
Czy orientuje się się może czy w tym samym cyklu co histeroskopia można zrobić IUI? Tak powiedzmy 3d po? Czy jednak usunięcie polipów musi się jakoś zagoić i dopiero w następnym cyklu?
Nie mam pojęcia czy będą mi coś usuwać, w czerwcu wyszło mi endometrium polipowate, może go już nie być a może się okazać, że jest coś więcejMaBi lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Witam
Czy orientuje się się może czy w tym samym cyklu co histeroskopia można zrobić IUI? Tak powiedzmy 3d po? Czy jednak usunięcie polipów musi się jakoś zagoić i dopiero w następnym cyklu?
Nie mam pojęcia czy będą mi coś usuwać, w czerwcu wyszło mi endometrium polipowate, może go już nie być a może się okazać, że jest coś więcej
Mi lekarz mówił, że przy histeroskopi trzeba się wstrzymać chociaż na 1 cykl, żeby macica się wygoiła.
Histeroskopię będę miała 6 lub 8 października dlatego mnie to interesowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:36
Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaBi wrote:Mi lekarz mówił, że przy histeroskopi trzeba się wstrzymać chociaż na 1 cykl, żeby macica się wygoiła.
Histeroskopię będę miała 6 lub 8 października dlatego mnie to interesowałoMaBi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaBi jestem już po Sama histero, to dosłownie 15min. Byłam przytomna, dostałam tylko głupiego Jasia i znieczulenie w formie zastrzyku w szyjkę. Coś tam czułam, najgorzej jak dr próbował przejść przez szyjkę, bo mam mega wąską (chyba ja poszerzył podczas zabiegu). Wycięto mu 1 małego polipa, nawet go widziałam i dr pobrał biopsję z endometrium i scratching zrobił (do badania histo.). Oprócz tego miałam cały czas podawana sól fizjologiczna, żeby uwidocznić dobrze cała jamę macicy, jajowody nadal są drożne.
Najgorsze było czekanie, bo od 7:30 siedziałam w szpitalu a dopiero przed 15 mnie wzięli na zabieg Ale cieszę się, że mam to już za sobą. Czekam teraz 2-3tyg.ns wynik histopatologii. Możemy się starać już od jutra dziś jeszcze plamie na brunatnoMaBi lubi tę wiadomość
-
Super bardzo się cieszę, że wszystko w porządku , mnie to czeka we wtorek... Nie powiem - cykam się strasznie. Ja niestety będę pod pełną narkozą, bo zapisując się położna powiedziała, że zasnę i nie będę nic słyszeć.
3mam kciuki za staranka :*Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaBi wrote:Super bardzo się cieszę, że wszystko w porządku , mnie to czeka we wtorek... Nie powiem - cykam się strasznie. Ja niestety będę pod pełną narkozą, bo zapisując się położna powiedziała, że zasnę i nie będę nic słyszeć.
3mam kciuki za staranka :*
Powodzenia i daj znać już po! Też trzymam kciukiMaBi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:I jak? Jesteś po? Wszystko ok?
Kochana tak, na szczęście jestem już po . Miałam płytką narkozę, taką 20 minutową . Z pomocą anastezjologa przyszłam do pokoju .
Ogólnie wszystko w środku jest ładnie, miałam tylko jedną, sporą bliznę po łyżeczkowaniu na dnie macicy, którą doktor przeciął. Podobno to mogło mieć wpływ to, że nie mogłam zajść w ciążę. Dodatkowo zrobili mi scratching endometrium i drożność jajowodów .
Ogólnie czuję się dobrze, jeszcze trochę plamię. Ale za to mamy starać się od jutra . Bo po scretchingu podobno szybciej się zachodzi .